Duše a její postup

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Re: Duše a její postup

Příspěvekod Ondra » 14 črc 2016, 21:32

RaE píše:
Ondra píše:Asi před osmi lety jsem byl u jedné léčitelky, která mi doporučila podstoupit regresní terapii. To co se odehrálo během 45 minut, jsem vstřebával dalších 5 let, nebo spíše řečeno se stím srovnával. Ukázaly se mi určité situace z minulých životů, které měly jasnou návaznost s tímto, tudíž se to nedalo svést na nějaké halucinace , či výplod nevědomí. Do detailů se pouštět veřejně nebudu, protože je to dosti osobní záležitost. Také mi bylo ukázáno, co se děje bezprostředně po smrti , že lidská duše po nějaký čas přebývá v meziprostoru " Astálu" , co se pak děje nevim. Dělo se toho i mnohem více , dnes to beru jako jedno velké zasvěcení. Takže ano , lidská duše si pamatuje naprosto vše i zde na zemi.

Jak prosím hodnotíš s odstupem tuto Tvojí zkušenost? Setkal jsem se totiž s názory několika lidí, kteří regresní terapii berou jako věc, která jim v součtu více vzala než dala. Jakoby během ní nahlédli někam kam "neměli". A to nyní nemluvím o případech, kde problémy byly způsobeny nezvládnutou regresí ze strany terapeuta...

Já jí nehodnotím, já ji žiji. Teď už je to opravdu mnoho let, ale to napojení (nemohu být konkrétní), je tu neustále a já za něj děkuji Bohu. Naprosto zlomové zasvěcení, poznání a setkání, které hraje jednu z nejdůležitějších rolí v mém životě.
Mimochodem, vůbec si nedovedu představit, když by mne touto zkušeností terapeut neprovedl. To vedení mělo jednoznačně pozitivní vliv, bez toho bych se ztratil.

Helena
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Žena
Poděkoval(a): 257×
Obdrženo poděkování: 57×

Příspěvekod Helena » 15 črc 2016, 15:35

Me se ted lehce, jen velice lehce, podarilo neco nahlednout a vsechmo hnec vidim v jinem svetle, kdyz si uvedomim, ze lidi v mem zivote jsem nepotkala nahodou, ale kvuli souvislosti s minulym zivotem. Trochu z toho mrazi.
Tiše sedím, nic nedělám, jaro přichází a tráva sama roste.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Příspěvekod Cagliostro » 26 črc 2016, 19:58

Helena píše:Me se ted lehce, jen velice lehce, podarilo neco nahlednout a vsechmo hnec vidim v jinem svetle.

A hodnotíš to kladně? Díky.
Ego sum, qui sum!

Helena
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Žena
Poděkoval(a): 257×
Obdrženo poděkování: 57×

Příspěvekod Helena » 27 črc 2016, 23:07

Ano, kladne.
Tiše sedím, nic nedělám, jaro přichází a tráva sama roste.

Cor Leonis
jedu jak drak
jedu jak drak
Národnost: SK
Poděkoval(a): 365×
Obdrženo poděkování: 81×

Příspěvekod Cor Leonis » 20 kvě 2020, 23:42

Ondra píše:Mít soucit s démonem mi přijde opravdu zvláštní...

Subham astu sarvadžagatám!
Šťastné nech sú všetky bytosti!

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 21 kvě 2020, 06:42

Cor Leonis píše:
Ondra píše:Mít soucit s démonem mi přijde opravdu zvláštní...

Subham astu sarvadžagatám!
Šťastné nech sú všetky bytosti!

zlaticka, milacci, o to jim jde.. Oni si velice radi pochutnaji na tvych castech tvoji duse :) je dobre ze jim prejes stesti a volne pole pusobnosti. Nechti si delaji co se jim zachce :)

Pokud ma organismus v sobe parazita, tak je myslim lepsi se ho zbavit ne ?

Cor Leonis
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Cor Leonis » 21 kvě 2020, 09:54

Mág ma byť zároveň mystikom.
Preto to prianie šťastia.
Pár krát bol Dalajláma zavolaný do domov, kde pôsobili negatívne sily. Zakaždým tam hlboko meditoval o súcite a zakaždým to pomohlo a bol kľud.

Ak im praješ šťastie úprimne, ak v sebe vytvoríš skutočný súcit (nie sentiment), tak vytváraš svetlo. Asi ťažko sa budú potom tebou živiť. Neznesú vibrácie svetla a lásky.

Edit - píšeš, že nech si robia, čo sa im zachce, nech majú voľné pole pôsobnosti.
No od toho tu my nie sme. Od toho tu sú iné sily, viď. Saturnská sféra.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 21 kvě 2020, 10:38

Osobne si nemyslim, ze by clovek nejak zakonite vyzaroval svetlo, kdyz preje stesti. Respektive universu je to takrikajic jedno. Podstatna je vzdy mira tve vule, autority. Prikladem Dalajlama ma autoritu v takove mire, tak jako je mira autority systemu, ktery zastupuje, na kterem pracuje nezpocetne lidi nekolik staleti. Nicmene verim, ze on sam ma, tak jako kazdy clovek, spousty vlastnich demonu...

Navic kde je psano, ze se demon nezivi svetlem skrz cloveka...

Cor Leonis
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Cor Leonis » 21 kvě 2020, 10:55

Ondra - rozumiem ti, ako to myslíš. Láska je zákon, láska pod vôľou.

S tým svetlom, áno môže človek vyžarovať svetlo, ak skutočne - zo srdca - praje šťastie. To sú už iné vibrácie. A preto nerozumiem tomu, že by sa tým mal démon živiť skrze človeka. Moja osobná skúsenosť je taká, že im to nerobí dobre. Ono to je aj logické. Ak niečo vibruje podstatne vyššie, než ja, neznesiem tieto vibrácie.
No ak sa tomu otváram vedome, to už je o niečom inom.

Samozrejme, že aj Dalajláma má svojich démonov. A kto nie? Tiež ich mám hojne a to, čo mi najviac začína pomáhať, je učenie sa žiť v láske. Taktiež som len žiak, ktorý sa to učí. A prináša to výsledky. Aj najmenší krok vpred, je stále krokom vpred.

Všetko je v evolučnom procese. Jak človek, tak démon. Vesmír nestagnuje. Jednotlivec možno áno, no aj to len dočasne.
Preto zastávam tento názor - nech sú všetky bytosti šťastné.

Menší problém nastáva, keď je človek konfrontovaný s niekým, koho príliš nemusí, s niekým kto mu nie je sympatický, kto mu možno v minulosti ukrivdil, atď.
Tam len začína to pravé umenie a brúsenie nášho ducha.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 21 kvě 2020, 17:57

Já ti taky rozumím, sic na "lásku pod vůlí" jsem si ani nevzpomněl, ale když nad tím přemýšlím, tak to pěkně vystihuje.

Otázkou je, čím se tedy démon skutečně živí... Je to životní energie "světlo", nebo se to dá nazvat x různými způsoby (to je ale jedno) a to přes emoční složku. Především o stavy, situace, kde se právě ta životní energie "světlo" začne nekontrolovatelně uvolňovat. Proto se démon snaží osobu co nejvíce vtahovat do těchto situací a pochodů. Pokud to tam je, tak je úplně jedno co si člověk snaží vsugerovat, jestli je v pohodě, ať jsou všichni šťastní. Je to úplně jedno...

Dalším problémem je to, že se člověk může tak říkajíc dosti obelhávat. V poslední době to pozoruji celkem často. Takový ten pozitivismus je prostě jen lež vůči sobě samému... navíc to problém neřeší, jen se přeryje, nebo přesune do podvědomí. Takže to vypadá jako, že je vše v pořádku , ale není.

Jinak z vlastní zkušenosti vím, že určitá bytost nejmenované sféry dokonce přes larvu, která byla uchycena v solar plexu, právě odčerpávala tvou zmiňovanou vyšší vibraci, tedy světlo. Dalo se to vždy zmírnit tím, že se tam toho světla naakumulovalo více, tím se larva i démon dočasně dostatečně nasytili. Jednoduše si představit, že dotyčný navštívil určitou sféru, kde démon jakoby prutem nahodil udici, kde na konci byla larva a tu zaháčkoval na solar plexus. Pak ta udice fungovala jako propojení mezi osobou a démonem...
Řešením je "chirurgická astrální" operace....

Osobně s tímhle nemám slitování moc, je to šmejd, kterému je potřeba vždy dát najevo kde má své místo. Tomu o nějaký štěstí nikdy nešlo ani nejde.

Je to prostě jiný přístup k celé problematice. Já neříkám, že ten tvůj je špatný. Dle mne je to ale nebezpečný pro jakoukoliv magickou práci.

Steně tak mi přijde, že v posledních letech, co se týče Bardona, tak se řeší jen nějaké kultivace, introspekce a různé hry s tím dokola... Moc tomu nerozumím, je to dle mne přehnané, protože tohle umožňuje sám život a jeho žití, které jde v ruku v ruce s postupným vývojem a člověku to dává přirozenou zpětnou interakci, pro jakoukoliv práci.
Jak když by se to úplně na tom zaseklo.
Paradoxem je, že mnoho vlastností, které člověku způsobují určitou nerovnováhu, jsou způsobené určitými "traumaty" v dětském věku a vůbec rodinnou karmou,minulými životy. To se pak může člověk snažit kultivovat sebe víc, ale je mu to prd platné, protože nemá dořešené tyto stránky, které jsou kořenem všech problémů. Tohle ale sám člověk nevyřeší, potřebuje k tomu někoho, kdo ty schopnosti má a musí k tomu především dozrát.

Cor Leonis
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Cor Leonis » 21 kvě 2020, 20:17

Vskutku zaujímavá to diskusia :-)

Ono, povedal by som, že démoni sa živia najmä našim strachom. A utrpením vo všetkých možných podobách. Veď aj strach je utrpením pre človeka (pokiaľ sa vymkne spod kontroly). Nerád používam pojmy ako dobro a zlo, no poviem to takým zdravým sedliackym rozumom: démoni sa živia zlom. Čím viac ho je vo svete, tým lepšie pre nich. Tak to vnímam ja.
V románe Frabato je to pekne ukázané a opísané, ako chcel veľmajster lóže FOGC zničiť Bardona, no ten mal za sebou ešte väčšiu moc, než mu bol schopný poskytnúť sám ďábel. Bratstvo Svetla.

Ani mi logicky nesedí, že by démon čerpal Svetlo.
Že by ustál tak vysokú vibráciu.
A nemám tým na mysli pozitivizmus (sentiment).
Keď pozorne čítaš Bardonove knihy, tak si môžeš v PME všimnúť, ako píše o čistom bielom svetle, ktoré prináleží najvyšším sféram. Spamäti to neviem, nemám knihu po ruke, nie som doma, no keď prídem, rád si dám tu námahu a nájdem to.
Taký zasvätenec, akým bol Bardon - majster Arion - sem príde len raz za čas. Verím mu.
Taká Brána kladie na adepta vysoké nároky.
Samozrejme, v mágii je podstatná vôľa, dosiahnutie magickej autority. Skutočnej. A práve tá skutočná moc prichádza až s introspekciou, s kultiváciou.
Skús si ešte raz prejsť v BKOZ prvý stupeň.
Bardonova sústava ide od základov. Ak nepostavíme dom na pevných základoch, časom sa zrúti. A všetka práca bude preč...
Sám zvádzam zápas. Nie sú to len knižné skúsenosti. Ale osobné. Prežité, aj pretrpené. A snáď pomaly aj pochopené. A vďaka Bohu za to!

Myslím si, že môj prístup nie je pre magickú prácu nebezpečný. Vieš, radi sa spoliehame na samých seba. Chceme mať všetko pod kontrolou. No som presvedčený o tom, že keď urobíme len jeden jediný krôčik k Bohu, môžme sa spoľahnúť na jeho ochranu. Až sa s ním raz, v jednom živote, spojíme.

S tým, že mnoho vlastností, ktoré človeku spôsobujú určitú nerovnováhu, sú spôsobené v detstve, plne súhlasím. Áno. Staré zranenia, hlboko zakorenené pocity krivdy, odmietnutia, opustenia, poníženia...

I keď moja teória hovorí, že s týmito nevyriešenými vecami sa už rodíme (prenos z minulých životov) a v tomto živote nás život sám pred to znova postaví. A vzorce sa môžu opakovať. Matrix ako vyšitý :-)

Ten šmejd, ako si démona nazval. Uvedomuješ si, že pochádza z toho istého zdroja? Že aj v ňom sa nachádza ten posledný pozorovateľ?...

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 21 kvě 2020, 23:32

Jednoznacne souhlasim, ze vse pochazi z jednoho zdroje, ale nedokazi si predstavit, kdyz by slo v nejake situaci do tuheho, ze bych demonovi rikal, at je stastny a mel s nim soucit. To by dopadlo asi hodne zle.

Bardona jsem cvicil roky... je tam spousta veci, prave co se tyce introspekce nedotazenych, ale chapu, ze nelze myslet na vse a na vsechny. Jinak Brana je pro mne modlou, asi jedina “kniha” , ktera ma smysl. Samo Evokace a Kabala tez.

Negativnimi emocemi ztracis zivotni energii, to je ta potrava. Pres neco to musi jit.

Cor Leonis
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Cor Leonis » 22 kvě 2020, 10:03

No, keby šlo do tuhého, asi by som sa na vlastné sily nespoliehal.
Hrať sa na frajerov môžme, ale odtiaľ - potiaľ :o)

Áno, presne tak to vnímam. Ide to najmä cez negatívne emócie. Preto je ten dôraz kladený na prvý stupeň. Čo najviac to spracovať.
Bolo to len nedávno, kedy som chcel rýchlo dosiahnuť sily, až som si uvedomil, že ma ovláda túžba po moci.

marvin
Administrátor
Administrátor
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 22 kvě 2020, 10:22

Ondra píše:Steně tak mi přijde, že v posledních letech, co se týče Bardona, tak se řeší jen nějaké kultivace, introspekce a různé hry s tím dokola... Moc tomu nerozumím, je to dle mne přehnané, protože tohle umožňuje sám život a jeho žití, které jde v ruku v ruce s postupným vývojem a člověku to dává přirozenou zpětnou interakci, pro jakoukoliv práci.

To je jenom tvůj pocit a nepochopení :-) Kultivace není nikdy přehnaná, obecně se na ni naopak spíš zapomíná.

Ale je to hodně individuální, všichni se nejraději vrhají na silová cvičení, koncentrace a jiné a přitom nerozvíjejí cit a to vede pak k problémům.

Proto introspekce musí být, vždy musíš vědět kde se nacházíš, jak se chováš, co jsi udělal a hlavně jak jsi to udělal. Účel nesvětí prostředky, proto ten důraz poznání sebe sama.
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Inrise
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 595×
Obdrženo poděkování: 172×

Příspěvekod Inrise » 22 kvě 2020, 10:54

marvin píše:
Ondra píše:Steně tak mi přijde, že v posledních letech, co se týče Bardona, tak se řeší jen nějaké kultivace, introspekce a různé hry s tím dokola... Moc tomu nerozumím, je to dle mne přehnané, protože tohle umožňuje sám život a jeho žití, které jde v ruku v ruce s postupným vývojem a člověku to dává přirozenou zpětnou interakci, pro jakoukoliv práci.

To je jenom tvůj pocit a nepochopení :-) Kultivace není nikdy přehnaná, obecně se na ni naopak spíš zapomíná.

Stačí se podívat na kořeny té krásné rostliny, ba stromu , jenž přesazen z cizokrajných koutů do našeho prostředí aklimatizoval svůj jazyk na naše ústa a malbu na naše dojmy, abychom mohli i my kráčet v poznání svaté vědy...

Připomínka z předmluvy BKOZ:
"...Komu záleží tedy na vlastním vývinu, kdo nesleduje tuto svatou vědu jen z pouhé zvědavosti
a nehledá pouze splnění svých sobeckých přání, nalezne v tomto díle pravého vůdce zasvěcení.
Žádný ztělesněný zasvěcenec, byť by jeho duchovní hodnost byla sebevětší, nemůže žákovi pro
začátek poskytnout více, než je v této knize uvedeno. Nalezne-li v ní poctivý žák a pozorný čtenář
to, co dosud jinde marně hledal, splnilo dílo zcela své poslání.

Autor
"
Ať se daří:-)
Je úsměvné domnívat se, že něco ovládáme, pokud neovládáme sami sebe...

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”