Cvičenie počas choroby fizického tela

Základ studia
Chariel
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví: Muž
Národnost: SK
Poděkoval(a): 59×
Obdrženo poděkování: 14×

Cvičenie počas choroby fizického tela

Příspěvekod Chariel » 19 říj 2021, 09:16

Krásny deň prajem. Chcel by som sa spýtať na z môjho pohladu velmi dôležitú otázku a tou je, zda je vporiadku cvičit počas choroby. Momentalne mam zapálené hrdlo a plné dutiny, čož nieje taký problém, no stretol som sa s autormi, ktorý rôzne mentálne cvičenia počas infekcií a iných vážnejších problémov nedoporučujú. Zaujíma ma, zda s tým máte tiež nejaké skúsenosti a či je vporiadku udržiavať aktívne tempo môjich tréningov aj počas aktuálneho stavu.

Jurka
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 22×
Obdrženo poděkování: 24×

Re: Cvičenie počas choroby fizického tela

Příspěvekod Jurka » 30 lis 2021, 19:18

Ciao Chariel,
můj názor je necvičit a nejprv se řádně vyléčit ( do stavu že tě nemoc nebude nijak omezovat při cvičení).
Jak chceš např. provádět meditaci s ucpaným nosem, nebo s bolestí hlavy atp. Soustředěnost dle mne bude minimální a tím pádem výsledky také. Jakmile se plně vyléčíš a budeš mít pocit že jsi něco zameškal, vždy můžeš vložit jedno cvičení denně navíc, třeba v poledne, tzn. bueš cvičit 3 x denně.
Krásný den
jurka

Flox
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Poděkoval(a): 46×
Obdrženo poděkování: 154×

Příspěvekod Flox » 30 lis 2021, 23:56

Můj názor... a je to jenom názor, je ten, že záleží co je to za nemoc a za cvičení a jaký mají účel.

U lehčích nemocí introspekce nebo kontrola myšlenek... klidně proč ne. Sice to bude těžší, ale mág by měl mít jasnou mysl vždy a všude i v náročných podmínkách.

Při nemoci do sebe tahat živly, které tu nerovnováhu ještě více prohloubí... to asi ne. Stejně tak bych nedělal něco složitějšího, kde se něco může pokazit.
Lidé si myslí, že svobodný člověk dělá to, co dělat chce. Ale doopravdy svobodný člověk nemusí dělat to, co chce. Není otrokem žádostivosti svého ega být "lepší" než jiní :smich:

Sen
jdu do sebe
jdu do sebe
Poděkoval(a): 219×
Obdrženo poděkování: 32×

Příspěvekod Sen » 01 pro 2021, 08:09

Zrovna to teď taky řeším...já bych to nechal na Tvém pocitu...můžeš se i zeptat svého duchovního průvodce. :)

Chariel
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Národnost: SK
Poděkoval(a): 59×
Obdrženo poděkování: 14×

Příspěvekod Chariel » 02 kvě 2022, 05:59

Jurka píše:Ciao Chariel,
můj názor je necvičit a nejprv se řádně vyléčit ( do stavu že tě nemoc nebude nijak omezovat při cvičení).
Jak chceš např. provádět meditaci s ucpaným nosem, nebo s bolestí hlavy atp. Soustředěnost dle mne bude minimální a tím pádem výsledky také. Jakmile se plně vyléčíš a budeš mít pocit že jsi něco zameškal, vždy můžeš vložit jedno cvičení denně navíc, třeba v poledne, tzn. bueš cvičit 3 x denně.
Krásný den
jurka

Ďalujem za názor ;)

Saila
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Žena
Poděkoval(a): 112×
Obdrženo poděkování: 69×

Příspěvekod Saila » 05 kvě 2022, 22:31

Dělat aspoň minimum co se zvládne, aby se do mozku zapsalo, že člověk cvičil.. Třeba i jen pár vteřin...
All izz well :-)

Zpět na “Teorie”