Silove zvire (samanismus)

Moderátoři: Cagliostro, Anubis

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 34×
Kontaktovat uživatele:

Silove zvire (samanismus)

Příspěvekod Pete » 02 zář 2011, 20:37

Samani se vetsinou zminuji o silovem zvireti, ktere nas ma chranit, castecne lecit atd. Nema se shodovat s Andelem, ani s duchovnim ucitelem (toho maji v samanismu taky). Clovek podle teorie, ziska zvire pri narozeni a dalsi muze ziskat napriklad od ostatnich Samanu (maji byt i pripady jeho ztraty)

Zajimalo by me, proc se v magii/mystice ostatni lidi nezminuji o silovem zvireti. Pokud jsou na urcite urovni, tak by ho meli vycitit/videt kdyz dokazou napr navazat konverzaci s duchovnim ucitelem. Nebo ho mozna prehlizi proto, ze o nem proste nevi.

Jaky je vas nazor na silove zvire a proc se o nem normalni magici nezminuji

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Kontaktovat uživatele:

Re: Silove zvire (samanismus)

Příspěvekod Pete » 03 zář 2011, 10:48

Dalsi zajimava otazka mi prijde fyzicky astralni mentalni svet vs horni stredni dolni.. trochu teorie: v strednim svete saman zacina, odtamtud cestuje dal (do horniho a dolniho, je pak jeste hodne svetu "okolo toho stromu zivota", rika se totiz ze dolni je u korenu stromu, stredni kmen horni listy vetve).

Horni svet obyvaji duchovni ucitele, pravdepodobne neco podobneho jako mentalni sfera, pokud bych vzal v uvahu ze mentlani sfera je uplne nehmotna bez tvaru, tak pak prichazi v uvahu ze saman si vlastnimi predstavami (a mozkem) desifruje informace do jakehosi imaginarniho sveta, kde je hodne veci znazorneno symbolicky, tudiz aby saman mohl nehmotnou sferu vnimat podobne jako tu nasi fyzickou.

Stredni svet by se mozna dal prirovnat k svetu Astralnimu, vzhledem k tomu ze muze byt skoro totozny s nasim, a ze v nem saman zacina. (mozna to naopak bude neco jineho nez astral, svet velmi blizky nasemu) zaroven muze byt i dost nebezpecny, nemluve jenom o energetickem bordelu

Dolni svet je jako jungle a obyvaji ho ruzni tvorove (predevsim zvirata - silova, ktera chrani a leci, a pak hadi a hmyz, kteri naopak parazituji)

Nekteri magici tvrdi, ze Horni dolni a stredni svety se stotoznuji s mentalnimi astralnimi a fyzickymi svety. Nekteri naopak tvrdi, ze jsou odlisne a ze se nedaji stotoznovat. Nevim jak v strednim, ale v hornim a dolnim svete je pozmeneny cas a prostor (moznost dojit k stromu ktery vidite za sekundu atd)

Jaky je na to vas nazor ?

artysh
trochu se tu rozkoukávám
trochu se tu rozkoukávám
pohlaví:

Příspěvekod artysh » 20 říj 2011, 13:05

Ahoj! Silové zvíře je konstituční záležitost. Na základě Tvé konstituce si Tě zvolí ( tím myslím prapředka zvířete, univerzální vědomí daného druhu ) a je Ti rádcem víc než jiná - která ale můžeš taky prosit o pomoc. Během života se může na základě Tvé Cesty změnit nebo jich třeba můžeš mít víc ( třeba já mám takových konstitučních rádců víc Sova- pro záležitosti duchovní, Kolibřík- pro záležitosti srdeční...je toho víc, ale vždy převládá jedno). Taky je běžné , že nějaké silové zvíře Ti přijde pomoci vyřešit jen nějakou životní situaci a pak odejde. Je to jak s jiným typem pomocných bytostí. Rozdíl je ale v tom(a proto si myslím, že né všichni mágové s tímto pracují), že jde o tradiční systém, který je živý - a proto se na něj můžeš napojit, když jsi přijat do tradice ( když se někdo přijde učit, je automaticky přijatý do rodiny - tento krok není jen symbolický ) a nebo když jdeš přímo za kořeny , za prapředky skrz posvátné ceremonie. (Vision quest , Sweatlodge (inipi), Posvátná ceremonie s matkou rostlin (ayahuasca) ) Když zažiješ VQ, nebo AYU, po zbytek života budeš jiný , vidět věci jinak, protože se přímo setkáš s kořeny, s božskou podstatou, s bytostmi všech světů....podle toho co si jdeš léčit (řešit), nebo co si zvolíš jako svůj posvátný záměr ... a jak pevné jsou Tvé modlitby a Tvé vědomí.
Je těžké popsat světy jak je popisují šamani, protože jsou jiné, nejsou tak jasně definovatelné, to je třeba spíš zažít. Navíc každý člověk se nemůže dostat do všech... proto si myslím, že jakákoli literatura je popisující je zbytečná. Co zbytečné není, je naučit se vidět , chovat a přemýšlet tak, ať je můžeš procestovat sám. Až se Ti to podaří, zjistíš, že všechny definice jsou zbytečné, nebo nepřesné ( podobně to bývá i s magickou prací, žeano :D ).
Silová zvířata jsou archetypy uloženy v akáši. Začnu mluvit v konkrétních příkladech, jinak to ani nemá smysl. Každá věc, vše kolem obsahuje všechny 3 kvality (satva, radžas, tamas), ale vždy jedna převládá, někdy těsně ( :D ), ale převládá. Podobně je to s mezidimenzionálním světem s.zvířat. Třeba Vážka nás učí o iluzi a je to pro mně bytost mlhy a zrcadla. Je specifická, takřka nemluví , jen dává ( a nebo právěže nedává :) ) impulzy . Ona je (obvykle) v šamanském světě strážce bran. Je malá , člověk by si ji takřka nevšiml, ale když konáš správně a máš svou pevnost, víš , co máš odpovědět, tak dokáže otevřít velké brány. Rozpustí iluzorní (ochranné) mlhy kolem nich a pootočí celou realitou, abys mohl jít kam potřebuješ. Ona je pro mě s.zvíře zasahující do astrálu , emočních světů, tak do duchovna.
Zase vydru, která je učitelem ženskosti a tvořivosti, opravdové práce plné energie, vnímám jako emotivní, která do ostatních světů zasáhnout může , ale dělá to výjimečně.
Celé to má ale smysl až při praxi, protože každý to vnímá po svém.
Doufám, že jste zvládli můj slovní průjem :D a taky, že to k něčemu bude.
Když budete chtít doporučení na konkrétní ( OPRAVDOVE ) šamany, klidně se ozvěte.
Ahoj.

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 23 říj 2011, 10:52

Skusenosti s samanskymi realitami a zviretemi mam, i kdyz jsem se tomu potom dale nevenoval.

Ale nejde mi proste do hlavy jakto ze se magici co se nevenuji samanismu o silovych zviretech nezminuji, kdyz ho mame mit urcene od narozeni a kdyz by meli byt schopni je vnimat

FTX

Příspěvekod FTX » 21 lis 2011, 01:24

Pete píše:Ale nejde mi proste do hlavy jakto ze se magici co se nevenuji samanismu o silovych zviretech nezminuji, kdyz ho mame mit urcene od narozeni a kdyz by meli byt schopni je vnimat

Je pro tebe přijatelné, že člověk je nerost, rostlina, zvíře a ještě neco navíc? Nazvěme to pracovně vědomí.

Ty tři předchozí archetypy jsou již ve větší míře v lidech zharmonizovány. U přírodních národů je ještě nutná re-integrace 3 evolučního archetypu.

Proč myslíš, že se mluví o přechodu do 4 dimenze - či spíše do 4 kvantového stavu vědomí lidstva? Protože teprve potom bude člověk doopravdy člověkem a své základy z předchozích etap vývoje v něm budou silně integrovány. Tento stav není ničím neznámým, je to stav ve kterém lidská bytost dospěla a už se nechová jako zvíře, i když zvířecí archetypy jsou stále její nedělitelnou součástí.

Čistá magie se týká 5 kvantového stavu vědomí. Slovem čistá myslím, že za magii nepovažuji úpadkové cesty založené na paktu nebo na prznění mysterií. Takový "magik" se chová podobně jako zvíře které by se chtělo chovat jako člověk.

Barez
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
Národnost: ČR
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Barez » 04 led 2012, 16:18

Já jsem si vědom čtyř svých zvířat síly, přičemž bych jakési archetypální odrazy mohl vypozorovat v mé osobnosti. Z toho usuzuji, že to jsou zhuštěné přírodní síly uložené v podvědomí. Magie se jimi nezabývá z mého pohledu z toho důvodu, že je to věc neskutečně individuální. Zvířata pocházejí ze spodního světa, světa temnoty, světa nevědomí... S tím pracuje mág jen do té míry pokud ho omezuje, dále se cílí na hlubší kontakty s fyzickým světem a astrálním světem, potažmo universem jako takovým. Magie je učením světla, informace, vědomí, druhá strana škály duchovního rozvoje. Zhruba tak to vnímám :)
" Vzhledem k tomu, že celý vesmír má duševní podstatu, je poměrně jasné, že jej lze ovládat pouze mentálně." -Kybalion

Zpět na “Archiv, neaktivní témata..”