Cvičenie počas choroby fizického tela
-
Chariel
- už jsem tu něco zanechal

- pohlaví: Muž
- Národnost: SK
- Poděkoval(a): 59×
- Obdrženo poděkování: 14×
Cvičenie počas choroby fizického tela
Krásny deň prajem. Chcel by som sa spýtať na z môjho pohladu velmi dôležitú otázku a tou je, zda je vporiadku cvičit počas choroby. Momentalne mam zapálené hrdlo a plné dutiny, čož nieje taký problém, no stretol som sa s autormi, ktorý rôzne mentálne cvičenia počas infekcií a iných vážnejších problémov nedoporučujú. Zaujíma ma, zda s tým máte tiež nejaké skúsenosti a či je vporiadku udržiavať aktívne tempo môjich tréningov aj počas aktuálneho stavu.
-
Jurka

- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 22×
- Obdrženo poděkování: 24×
Re: Cvičenie počas choroby fizického tela
Ciao Chariel,
můj názor je necvičit a nejprv se řádně vyléčit ( do stavu že tě nemoc nebude nijak omezovat při cvičení).
Jak chceš např. provádět meditaci s ucpaným nosem, nebo s bolestí hlavy atp. Soustředěnost dle mne bude minimální a tím pádem výsledky také. Jakmile se plně vyléčíš a budeš mít pocit že jsi něco zameškal, vždy můžeš vložit jedno cvičení denně navíc, třeba v poledne, tzn. bueš cvičit 3 x denně.
Krásný den
jurka
můj názor je necvičit a nejprv se řádně vyléčit ( do stavu že tě nemoc nebude nijak omezovat při cvičení).
Jak chceš např. provádět meditaci s ucpaným nosem, nebo s bolestí hlavy atp. Soustředěnost dle mne bude minimální a tím pádem výsledky také. Jakmile se plně vyléčíš a budeš mít pocit že jsi něco zameškal, vždy můžeš vložit jedno cvičení denně navíc, třeba v poledne, tzn. bueš cvičit 3 x denně.
Krásný den
jurka
- Flox
- vášnivý přispivatel

- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 46×
- Obdrženo poděkování: 154×
Můj názor... a je to jenom názor, je ten, že záleží co je to za nemoc a za cvičení a jaký mají účel.
U lehčích nemocí introspekce nebo kontrola myšlenek... klidně proč ne. Sice to bude těžší, ale mág by měl mít jasnou mysl vždy a všude i v náročných podmínkách.
Při nemoci do sebe tahat živly, které tu nerovnováhu ještě více prohloubí... to asi ne. Stejně tak bych nedělal něco složitějšího, kde se něco může pokazit.
U lehčích nemocí introspekce nebo kontrola myšlenek... klidně proč ne. Sice to bude těžší, ale mág by měl mít jasnou mysl vždy a všude i v náročných podmínkách.
Při nemoci do sebe tahat živly, které tu nerovnováhu ještě více prohloubí... to asi ne. Stejně tak bych nedělal něco složitějšího, kde se něco může pokazit.
Lidé si myslí, že svobodný člověk dělá to, co dělat chce. Ale doopravdy svobodný člověk nemusí dělat to, co chce. Není otrokem žádostivosti svého ega být "lepší" než jiní 

-
Chariel

- Národnost: SK
- Poděkoval(a): 59×
- Obdrženo poděkování: 14×
Jurka píše:Ciao Chariel,
Krásný den
jurka
Ďalujem za názor ;)