Kuji-in

Moderátoři: Cagliostro, Anubis

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 34×
Kontaktovat uživatele:

Kuji-in

Příspěvekod Pete » 09 srp 2011, 21:12

Pouziva nekdo techto 9 urovni sil v mudrach ?
http://www.goldenninja.dmp.sk/kujiin.htm dobry web na to
taky v filmu Ninja prichazi nekde u zacatku (da se najit na youtube) delal zkousky z vsech techto, kdy musel znat vlastnosti (nazvy mu rikal) a jak se delaij, ja jsem se je uz taky naucil tudiz me zajima, zda je nekdo z vas pouziva pri nejake praxi (napr ZEN je bezny pro meditace, i Buddha ho pouzival)

branok
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Re: Kuji-in

Příspěvekod branok » 16 srp 2011, 15:49

Kuji in a Kuji Kiri tuto nauku zapadnemu svetu aspon trosku teoreticky ozrejmil pán Stephen Hayes vo svojich knihách . Je to orientálny ezoterický budhismus, ktorý sa nedá naučiť pomocou kníh, ale jedine po priamom zasvetení majstrom . Dnes sa už dajú kúpiť knihy a učebnice všetkého možného ale moj názor je , že to pre tuto cestu asi nestaci . Je to moja osobna skusenost niekolkoročného praktikovania cvičenia Bujinkan Budo Tai jutsu. Tato skola sa opiera o základné formy tejto náuky no skutočná podstata a hĺbka sa dá naučiť asi len v nejakom Japonskom alebo Tibetskom kláštore .

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 16 srp 2011, 16:21

Nesouhlasim s temito vyroky "da se to pouze naucit primym kontaktem s mistrem" atd.. Ono stejne to nekdo musel vymyslet, tudiz se to nemohlo predavat od mistra k mistru odjakziva. Samozrejme ze to treba Evropan nedokaze praktikovat tak dokonale, nebo ucinne jako v Japonsku. Stejne tak, jak se lisi mimotelni cestovani Evropskeho Samana, a domorodeho. A i presto, ze mnozi tvrdi ze samozasveceni do samanismu neni mozne, tak i presto je nemalo lidi, kterym se povedlo vycestovat hned na poprve (nebo minimalne spatrit sve silove zvire).

Kuji-in mudry muze praktikovat stejne Evropan, jako Japonec napr runy :lol:

Hold ne kazdy se muze naucit podle knihy jezdit na koni :lol:

branok
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Příspěvekod branok » 16 srp 2011, 16:57

To mas pravdu ze to moze praktikovat ktokolvek ,ale problem je vtom ze co mas praktikovat ... Do knihy , alebo na net sa neda napistat vsetko a to podstatne ti tu nema kdo vysvetlit . Pokial chces skutocne cvicit kuji in ...Tu nejde len o prstove znaky ,ale o celkovy system.

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 16 srp 2011, 17:02

Samozrejme ze k plnemu pochopeni to chce vedet napr i neco o Asijske kulture, ruznych vyznamech cviceni atd.. ale ja stejne nemam v planu proniknout do kuji-in tak hluboko. Zatim si s "nine levels of power" postacim

FTX

Grrr

Příspěvekod FTX » 03 zář 2011, 12:12

Pete píše:ale ja stejne nemam v planu proniknout do kuji-in tak hluboko. Zatim si s "nine levels of power" postacim

Hurá do toho.

Pro ostatní doporučuji přečíst Bránu, Stupeň IV Magický výcvik těla. (strana 88 pro 6. vydání z roku 1999).

Zpět na “Archiv, neaktivní témata..”