Zdravím priatelia, narazil som na článok, ktorý by vás mohol zaujímať. Nieje priamo hermetický, ale precalen šamanizmus je tiež odvetvím duchovných vied. Tento článok sa zaoberá niekolkými zaujímavými témami ako dolný, stredný, horný svet, silové miesto (záhrada) atd. Verím, že by vás to mohlo zaujať. Ak budete chcieť, napíšte mi vaše dojmi z článku :).
Link: https://www.go4magic.com/samanska-cesta/
Šamanská cesta
-
Conf
- jedu jak drak

- pohlaví: Muž
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 30×
- Obdrženo poděkování: 77×
Re: Šamanská cesta
Šamanismus může fungovat, ale podmínka je, aby byl člověk v rovnováze a měl silný morální základy. Potom totiž může fungovat ledasco. Pokud v rovnováze není, tak v lepším případě to bude jen takový hraní si a blbnutí, v horším případě to klidně může skončit v blázinci.
Ps: mám v rodině člověka, který se tím "šamanstvím" úspěšně propracoval k tomu, že mu byla diagnostikována schizofrenie.
Ps: mám v rodině člověka, který se tím "šamanstvím" úspěšně propracoval k tomu, že mu byla diagnostikována schizofrenie.
- zebyja
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 84×
- Obdrženo poděkování: 226×
Len vy sami a nikto iný môžete povedať, či je daná vec pre vás dobrá…
To mě zaujalo.
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..
-
Chariel
- už jsem tu něco zanechal

- Národnost: SK
- Poděkoval(a): 59×
- Obdrženo poděkování: 14×
Conf píše:Šamanismus může fungovat, ale podmínka je, aby byl člověk v rovnováze a měl silný morální základy. Potom totiž může fungovat ledasco. Pokud v rovnováze není, tak v lepším případě to bude jen takový hraní si a blbnutí, v horším případě to klidně může skončit v blázinci.
Som toho názoru, že podnikať akékolvek cesty mimo telo, pripadne aj iné zložité magické praktiky môže byť nebezpečné, pokial človek nedosiahol živlovú rovnováhu. Niesom odborník, dáva mi to len logiku. Aj narabanie so živlami v zakladnych cvičeniach nas vie negativne ovplyvniť, ak na sebe aktivne nepracujeme. Verim, že preto sa na introspekciu a živlovu rovnovahu kladie u Bardona tak velký dôraz. Koniec koncov, práve živlová rovnováha je prvým velkým krokom k večnosti. :). Ďakujem za tvoj príspevok :))).
- Inrise
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 595×
- Obdrženo poděkování: 172×
zebyja píše:Len vy sami a nikto iný môžete povedať, či je daná vec pre vás dobrá…
To mě zaujalo.
Super, a taky "To dosahujeme koncentráciou a úmyslom." a "Jedno je podstatné"
Pokud dobře chápu Universální přístup Mistra, pak jsou to výborné techniky, které určitě mají své místo v Bráně k opravdovému zasvěcení:)
Třeba tohle je vyloženě praktické:
"Pôjdem do svojej posvätnej záhrady a požiadam, aby sa mi vyhojili veci, ktoré zapríčiňujú môj stály hnev."
"... je to naše silové miesto a nemôže sa v ňom pohybovať nikto, koho tam neprizveme alebo nevpustíme sami. A nemusíme sa báť, že ak tam raz niekoho pustíme, už sa tam môže premávať naveky – tak, ako môžeme energie prizývať, môžeme ich aj vyhostiť."
:)
Je úsměvné domnívat se, že něco ovládáme, pokud neovládáme sami sebe...
-
Chariel
- už jsem tu něco zanechal

- Národnost: SK
- Poděkoval(a): 59×
- Obdrženo poděkování: 14×
Inrise píše:zebyja píše:Len vy sami a nikto iný môžete povedať, či je daná vec pre vás dobrá…
To mě zaujalo.
Super, a taky "To dosahujeme koncentráciou a úmyslom." a "Jedno je podstatné"
Pokud dobře chápu Universální přístup Mistra, pak jsou to výborné techniky, které určitě mají své místo v Bráně k opravdovému zasvěcení:)
Třeba tohle je vyloženě praktické:
"Pôjdem do svojej posvätnej záhrady a požiadam, aby sa mi vyhojili veci, ktoré zapríčiňujú môj stály hnev."
"... je to naše silové miesto a nemôže sa v ňom pohybovať nikto, koho tam neprizveme alebo nevpustíme sami. A nemusíme sa báť, že ak tam raz niekoho pustíme, už sa tam môže premávať naveky – tak, ako môžeme energie prizývať, môžeme ich aj vyhostiť."
:)
Verím, že keby bol Majstrovi daný dlhší čas a ulohou by bolo širšie spektrum, brána by bola ešte omnoho väčšia, akou je v súčastnosti. Iste by nás naučil ešte množstvu ďalších vecí, ktoré v dnešnej dobe vďaka autorom a praktikujúcim, ktory publikuju svoje praktiky môžeme spoznať a využívať tiež. Počul som, že doba tajnosti už pominula a a prichádza osveta, máme teda z čoho vyberať :).