Uran

Cor Leonis
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví: Muž
Národnost: SK
Poděkoval(a): 365×
Obdrženo poděkování: 81×

Uran

Příspěvekod Cor Leonis » 10 čer 2023, 21:33

Priatelia,

trochu sa hrabem v evokačných pracovných modeloch a potreboval by som sa vysomáriť z nasledujúceho...

Josef Veselý uvádza entity s planetárno-sefirotickými korešpondenciami vrátane signatur (Uran/Keter):
Meno: Metatron, hodnosť: archanjel, sféra: Keter
Meno: Teftin, hodnosť: nešpecifikovaná, sféra: Uran

Bardon však píše vo svojej PME, citujem:
"První z těchto sfér, která po saturnské sféře zasluhuje zmínky, je sféra Urana, jejíž minimální vliv sahá až k měsíční sféře. Združuje-li se mág, ve sférické magii zkušený, v měsíční sféře, vnímá v ní ještě pocitově působení uranovské sféry. V nadzemské zóně se o této sféře sice ví, ale její vliv se tam uplatňuje jen nepatrně, protože jsou v měsíční sféře účinky uranovské sféry již ochablé a také tam končí (...) Uranovská sféra bude ovlivňovat naší nadzemskou zónu a naši planetu teprve v některém přístím evolučním cyklu (...) Není dovoleno se o tom podrobněji zmiňovat, jelikož doba pro zveřejnění ještě nenadešla."

Tak pán Bardon zverejniť nemohol a pán Veselý mohol?
A to "pre istotu" iba dve entity?

Koniec-koncov, s takým Metatronom sa môžme stretnúť na viacerých miestach v inej súvislosti. Tu je to Uran, inde Saturn...
A ten Teftin. Minimálne mi to príde zvláštne. Sféra Uran, hodnosť nešpecifikovaná.

Má k tomu niekto niečo?

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 285×
Obdrženo poděkování: 455×
Kontaktovat uživatele:

Re: Uran

Příspěvekod gooolem » 23 lis 2023, 11:15

A proc by nemohl mag potkat bytost u ktere nerozezna jeji veskere atributy? Copak u kazdeho cloveka, ktereho potkas hned poznavas jeho povolani, rodinne pomery atp.?

Kazdy mag v tomto pracujici vchazi to danych urovni z jineho smeru, pod jinym uhlem, s jinym filtrem. Nekomu je dano vice a nekomu mene, vzato na pomery lidskeho posuzovani. Ja v tom osobne nevidim zadny problem.
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.

Zpět na “Evokace”