Zbavenie sa závislosti na nikotíne resp. žuvacom tabaku
Moderátor: Cagliostro
Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
-
Chariel
- už jsem tu něco zanechal

- pohlaví: Muž
- Národnost: SK
- Poděkoval(a): 59×
- Obdrženo poděkování: 14×
Zbavenie sa závislosti na nikotíne resp. žuvacom tabaku
Zdravim priatelia. Obraciam sa na vás s prosbou o radu. Už 5 rokov som aktívnym uživatelom žuvacieho tabaku. Pre tých z vás, ktorý sa do toho moc nevyznajú, tak je to v zasade to iste čo cigareta akorat obsahuje (aspon tie moje) 5× vyssie množstvo nikotinu a miesto ťahania do pluc sa to dava pod peru, kde trocha vyžere ďasno aby mohol nikotin prudiť. Chcem sa toho už zbaviť, lebo bez toho ledva vydrzim niekolko hodín. Bardon radil v jednej zo svojich knih ako sa tuhy fajciar može zbaviť zavislosti. Radil nech z 20 cigariet denne zníži kazdy tyzdeň o 5 a ked sa dostane na 10, nech kazdy den o jednu uberie. Aspon tak nejak to bolo sa mi zda. Ak by mi niekto z vas vedel dat odporucanie velmi by som to ocenil, alebo pripadne ak niekto vie vykladať tarot aj to by bolo super.
- zebyja
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Muž
- Poděkoval(a): 84×
- Obdrženo poděkování: 226×
Re: Zbavenie sa závislosti na nikotíne resp. žuvacom tabaku
https://www.bezcigaret.cz/ osobní zkušenost, vůbec nemá smysl váhat.
Mě fungoval nikotinový sprej. Není to totiž tak příjemné, a přirozeně se tak snižuje dávka až na dávku odpovídající dvoum silnějším cigaretám denně, kdy přestat je sranda oproti vyšším dávkám, i tak ale lepší počkat do nějakého klidnějšího období, jako třeba víkend, nebo volno.
Důležitá je pak motivace, proč znovu nezačít.
* Doporučuji si načíst něco o toxicitě nikotinu.
* Nikotin taky ovlivňuje ucpávání cév, což zabraňuje některým pokročilejším stavům mysli/vědomí.
* Dopamin slouží k regulaci sebevědomí a procesu racionalizace. Nikotin způsobí ohromnou dávku dopaminu zadarmo (bez něčeho co ego považuje za úspěch). To dělá takový bordel v osobnosti, že je dobré si toho všímat, proto že už to znovu nebudeš chtít dopustit.
* pokus se si uvědomit co všechno děláš ( a neděláš ) kvůli této závislosti, tj. Jak moc Tě to omezuje. Závislost způsobuje to, že to člověk nevidí, ale retrospektiva tři dny po poslední dávce má velký smysl a je dobré to mít možnost porovnat se stejně kvalitní retrospektivou, když jsi byl ještě pod vlivem nikotinu.
Mě fungoval nikotinový sprej. Není to totiž tak příjemné, a přirozeně se tak snižuje dávka až na dávku odpovídající dvoum silnějším cigaretám denně, kdy přestat je sranda oproti vyšším dávkám, i tak ale lepší počkat do nějakého klidnějšího období, jako třeba víkend, nebo volno.
Důležitá je pak motivace, proč znovu nezačít.
* Doporučuji si načíst něco o toxicitě nikotinu.
* Nikotin taky ovlivňuje ucpávání cév, což zabraňuje některým pokročilejším stavům mysli/vědomí.
* Dopamin slouží k regulaci sebevědomí a procesu racionalizace. Nikotin způsobí ohromnou dávku dopaminu zadarmo (bez něčeho co ego považuje za úspěch). To dělá takový bordel v osobnosti, že je dobré si toho všímat, proto že už to znovu nebudeš chtít dopustit.
* pokus se si uvědomit co všechno děláš ( a neděláš ) kvůli této závislosti, tj. Jak moc Tě to omezuje. Závislost způsobuje to, že to člověk nevidí, ale retrospektiva tři dny po poslední dávce má velký smysl a je dobré to mít možnost porovnat se stejně kvalitní retrospektivou, když jsi byl ještě pod vlivem nikotinu.
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..
Re: Zbavenie sa závislosti na nikotíne resp. žuvacom tabaku
Veľmi jednoduchá odpoveď.
1. V prvom rade musíš najprv byť vnútorne, vedome rozhodnutý, že chceš prestať !
2. Ži vedome a kontroluj si svoje myšlienky počas celého dňa.
Všetko je iba v hlave a nie je nič ľahšie ako prestať. Nikto ti s tým nepomôže chlape, sám si pomôžeš, ale musiš CHCIEŤ !!!
PS: Ako chceš rozkazovať duchom, ak nevieš rozkázať ani sám sebe . :-)
1. V prvom rade musíš najprv byť vnútorne, vedome rozhodnutý, že chceš prestať !
2. Ži vedome a kontroluj si svoje myšlienky počas celého dňa.
Všetko je iba v hlave a nie je nič ľahšie ako prestať. Nikto ti s tým nepomôže chlape, sám si pomôžeš, ale musiš CHCIEŤ !!!
PS: Ako chceš rozkazovať duchom, ak nevieš rozkázať ani sám sebe . :-)
Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”