Přestávka v studiu a práci Brány

Základ studia
Elochai
mé první příspěvky:)
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Facebook: Neuzuvam
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Přestávka v studiu a práci Brány

Příspěvekod Elochai » 25 čer 2026, 11:12

Dobrý den
Chtěl bych se optat a předem omluvit pokud zakládám duplicitní fórum.

Jsem 36 let starý muž s dalo by se říci zájmem o magii již od dětství.
Začal jsem číst pana Bardona a praktikovat cvičení dle postoupnosti v knize.
Zde na fóru bylo uvedeno že cvičení se má praktikovat jedno po druhém a nespěchat ale číst se kniha má dál a asi na straně 104 mne přepadla myšlenka tu knihu nečíst dál a hledat jiné směry. Přestal jsem s cvičením a čtu teď spíše knihu o různých směrech magie od pana Veselého. I když je to již měsíc a něco od mého ukončení četby tak naráz mam někde uvnitř v hlavě myšlenku že směr pana Bardona je jediný správný a měl bych se věnovat hlavně jemu ale bojím se že neobstojím anebo se nedostanu prez některá cvičení

Moje otázky zní
Měli jste to tak taky?
Při eventuálním vraceni se k Bráně cítím ze je nutno začít úplně od začátku,nebo si myslíte že to není nutné ?

Poslední dva dotazy
Je v Brně nějaká skupina co by se chtěla setkat na nějakém povídání ??

A poslední tuší někdo proč pan Bardon bydlel odděleně od svojí rodiny ?

Děkuji všem za eventuální odpovědi a omlouvám se předem za pravopisné chyby

El.

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 285×
Obdrženo poděkování: 463×
Kontaktovat uživatele:

Re: Přestávka v studiu a práci Brány

Příspěvekod gooolem » 26 čer 2026, 10:52

Dobrý den šestatřicetiletý mladý muži. To přeskočení z Brány k Veselemu může mit na svědomí jen roztěkanost mysli. U Veseleho nenajdeš v podstatě žádný tak ucelený systém vývoje, jako v Bráně. Proto doporučuji zůstat u Brány a neřešit, zda nějakým cvičením někdy projdu nebo neprojdu. Budu to řešit, až u takového cvičení budu. Takováto obáva zde nemá žádné misto, snad jen jako možná výmluva.
Pokud se vracíme ke cvičení a poslední cvičení, které jsme dělali, se zas daří dobře, nemá moc smysl začínat úplně od začátku, ale je to na individuálním uvážení.
Na zbytek odpovědět nedokážu. Jistě to dokáží ostatní.
Držím palce na této cestě.
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.

Kuato
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Poděkoval(a): 223×
Obdrženo poděkování: 866×

Příspěvekod Kuato » 29 čer 2026, 10:21

Elochai píše:Dobrý den
Chtěl bych se optat a předem omluvit pokud zakládám duplicitní fórum.

Jsem 36 let starý muž s dalo by se říci zájmem o magii již od dětství.
Začal jsem číst pana Bardona a praktikovat cvičení dle postoupnosti v knize.
Zde na fóru bylo uvedeno že cvičení se má praktikovat jedno po druhém a nespěchat ale číst se kniha má dál a asi na straně 104 mne přepadla myšlenka tu knihu nečíst dál a hledat jiné směry. Přestal jsem s cvičením a čtu teď spíše knihu o různých směrech magie od pana Veselého. I když je to již měsíc a něco od mého ukončení četby tak naráz mam někde uvnitř v hlavě myšlenku že směr pana Bardona je jediný správný a měl bych se věnovat hlavně jemu ale bojím se že neobstojím anebo se nedostanu prez některá cvičení

čtení o magii je jako čtení o jídle - pěkné, ale nezasytí, bez ohledu na to, kolik toho přečteš. technicky vzato můžeš klidně i bez přípravy zkoušet praktikovat libovolný z desítek magických proudů, co jich ve světě je, akorát beztak brzy narazíš na to, že Ti to nebude dobře fungovat, protože nebudeš schopný dotáhnout do konce přípravu rituálů, neudržíš koncentraci při imaginaci sigil.. prostě dřív nebo později sám usoudíš, že podrobit se tréningu/cvičení není špatná věc. Ne, že by bylo nutně špatné si potřebu rozvoje určitých zanedbaných složek uvědomit až když už ti stojí génius před kruhem (což se paradoxně může povést i začátečníkovi prostým vystižením podmínek), a člověk může vidět, že génius opravdu nabízí různé možnosti - které on (magik) ale není schopen naplnit, protože sám sebe neovládá, nemá dost silnou vůli a vlastně ani sám neví, co chce (v dlouhodobém horizontu vlastního života), což se pak těžko správně vybírá, takže se může cítit jako blbec a ještě u toho má vznešené publikum :o)..

tím Ti nechci říkat, že cvičit Bránu je nutné, že nejsou jiné systémy, to jistě jsou, ale vždy je cílem ovládnutí sama sebe, poznání sama sebe (ne v abstraktním smyslu, ale velmi konkrétně - dobré a špatné vlastnosti a jejich dopad na Tvůj konkrétní život..) - čemuž se říká introspekce, rozvoj a harmonizace všech složek své bytosti.. nějaké cílené magické působení do světa tam vlastně ani není zmíněné, protože vlastně v první fázi je irelevantní. Brána je v tomhle stejně dobrá jako systémy jiné, akorát tam má hned ten magický doprovod.

Elochai
Facebook: Neuzuvam
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Elochai » 03 črc 2026, 09:01

Děkuji všem diskutujícím za názory. Zaujalo mne to a potvrdil jsem si správnost úvah o tom vrátit se zpět k bráně ačkoliv cest je mnoho ovšem kam by vedli.

Zpět na “Teorie”