Anubis píše:To skoro vypadá, že se můžu rozloučit s realizací novoaeonského muže. Ach jo.
Nějak jsem si v tom článku nevšiml, jakou afinitu mám sledovat. Popis démona mi sedí na ascendent. Démon slunečního znamení se mi nestihl projevit, jeho prvotní příznaky si vybavuju možná tak v počátečních 14 letech života. Pak jsem ho vyměnil. Je to možné?[/blok]
No s tím novým aeonem už skoncoval jako i s magií, nicméně ty jeho texty jsou toho plné a v těch Zónách stínů a Branách meonu to bere jako normální osu, jak řešit problematiku zla...
ad. démoni - článek a potažmo i Karika narážení na tvoje Slunce v zodiaku. Čili pokud jsi Beran, tak je tvůj protigénius Beran (geniální

- a ty jména jsou mimojiné z Kabeláka
Karika tam nějak operuje s černým sluncem (a tím, že ho v sobě máš aktivovat) a s arcidémonem, ale bere to dost přes psychologii (ego = Slunce = integrace = energie / a když to zastavíš tak bum bác a energie se zastaví taky nebo se ti projetí arcidémon přes desintegraci osobnosti) -
zapomíná pak, že astrologie má nějaká ta pravidla. ono člověk se pak ptá - a co když mám Lunu v Kozorohu? Budu můj arcidémon Luny Kozoroh? / co když mám Pluta ve Vahách a můj arcidémon Pluta je taky Váhy? (když už sám Pluto je považován za démonickou planetu)
ad. výměna démona - moc na nějakou démonickou esenci člověka nevěřím / imho je to jen nesprávné proudění energie a to se pak projevuje patologicky - člověk, co je schopen se dle nějaké vnější osy narovnat, tak prostě démona rozpustí (ideální mi přijdou nějaká bioenergetická cvičení, kdy se přímo akumulací energie rozpouštějí spasmy v těle a s mizící úzkosti (generovanou fyzicky) mizí i osobní démoni

)
/ ale když to zkusím astrologicky, tak by to mohlo být tím, že ti tranzitují nějaké planety přes nějaké problematické body horoskopu a s věkem se to samozřejmě posunuje (třeba saturnská konjunkce kolem 30. roku / uranská někdy kolem 70/80 etc.)
držel bych se jak jsem psal v tomto pořadí a hledal ve svém nativu:
a) 8 a 12. dům - oba spojovány se smrtí (i vývojem samotné astrologie)
b) retrográdní planety
c) planety kolem IC
d) planety typu Pluto (v 8 + 12 domě)
e) přesné opozice (vyvolávají napětí ve vědomí) a kvadratury (vyvolávají napětí v činnosti)
f) přebytek živlů (4 a více planet) nebo úplná absence (ale může se to projevovat i naopak - přebytek vodního živlu vede k necitelnosti / země vede k nepraktičnosti etc)
g) xy dalších - záleží na škole / to, které problematické body preferuje, zdali pracuje jen tím, že analyzuje 1 bod za druhým nebo celostně (transpersonální astrologie)
To jsou asi největší indikátory, že ten tlak života bude vyšší a u člověka jej může nějak deformovat...
skrze psychologii (má na to docela dobré metody) - obrátil bych se možná na vývojovou a hledal v dětství...