co si myslíš o tom, že člověk máš zachovat naprosté mlčení

Základ studia
marvin
Administrátor
Administrátor
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Re: co si myslíš o tom, že člověk máš zachovat naprosté mlčení

Příspěvekod marvin » 02 led 2011, 20:22

zkus se na to podivat trochu s nadhledem..

kolik ti je let? (odpovez si sam - to mi tu nepis.-)

jak dlouho ty lidi znas? kolik s nim toho mas spolecneho? - ses s nimi vpodstate z donuceni?

jde o to, aby jsis uvedomil, ze s nimi jses zatim jenom malou cast sveho zivota.. vem si ze se stejne vsichni rozejdete, zacnete studovat jinde, bydlet jinde, ozenite se a budete mit svoje rodiny a deti..rozumis, treba za 10let se podivas zpet a zjistis, ze si s nimi travil defakto jenom zlomek casu.

musis to videt v nadhledu..

a druha vec, ja osobne jsem zjistil, ze skoro zadny, jenom vyjmecne netkery, pritel, je dokonce zivota. jak bezi cas, tak se vsichni menite. jak ty tak oni. a to znamena, ze veci, ve kterych jste si driv dokonale rozumeli, tak ted na ne mate jiz dokonale opacny nazor..apod..

spoluzak ze zakladky, se kterym si sedel v lavici a ktery byl tvuj nejlepsi pritel, tak na konci kdyz odchazite na stredni uz neni takovy jaky byl.. zjistis ze si vlastne obcas nemate co rict.. kdyz se potkate po X letech, tak bude jenom par lidi, se kterymi si budes moci vykladat:-(

ale neber to tragicky. musis si uvedomit, ze s kazdym clovekem mas stravit jenom urcitou cast zivota. ze tu cestu kterou jsi s nim prozil, ze to bylo fajn, ale musis prijmout to ze je to u konce. musis pochopit, ze zivot jde dal a budou novy a novy pratele se kterymi si budes rouzmet mnohem vic a na mnohem hlubsi urovni. muzes si najit zivotniho partnera, ktery bude pro tebe vsim a zjisits ze tech par "M - kamaradu" (tedka jsem teda nechtel nikoho urazit), tem nebo tomu novemu nesahaji ani po kotniky..

ale ten cas co jsi s nimi stravil neodsuzuj. vid v nem to pozitivni. mohou to byt stale dobri lide, ale vas vztah se zmenil a ty se musis pohnout ku predu..

snad ti to pomholo:-)

kdyby neco napis
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Kvazar
jedu jak drak
jedu jak drak
Poděkoval(a): 29×
Obdrženo poděkování:

Re: co si myslíš o tom, že člověk máš zachovat naprosté mlčení

Příspěvekod Kvazar » 08 led 2011, 14:41

jj díky ,no to víš že mi to pomohlo. ono konec konců toho máme opravdu hodně společného.
je pravda že každý má i své špatné stránky, ale když ty "dobré" převládají tak je to vpohodě.
Dál... je pravda že s nimi nebudu do konce svého života..
delší dobu jsem se snažil nevidět jejich špatné vlastnosti a zaměřil jsem se jen na ty dobré a zjistil jsem že se ve skutečnosti nic extrémního neděje.
oni už si vpodstatě na to zvykli že už nemluvim sprostě, nelžu.....atd. a je všechno jak má být.. ;)
Paradox, humor, změna

Aurumi
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
Kontaktovat uživatele:

Re: co si myslíš o tom, že člověk máš zachovat naprosté mlče

Příspěvekod Aurumi » 27 bře 2011, 23:53

Mlčení uchovává sílu a klid

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 34×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 28 bře 2011, 22:34

To urcite, ale zpetna vazba je taky silny nastroj, ale hlavni prekazku popisuje Crowley, ze "zasvecenec se nemuze bavit s nezasvecencem, i kdyby byl nezasvecenec zasveceni hoden" proto si myslim se hlavne doporucuje nejlepe uplne mlceni, to zasveceni myslel v podobe urovni, tzn dva zasvecenci ale kazdy na jine urovni si nebudou rozumet - kazdy si strazi tu svoji pravdu, i kdyby byla ciste materialistickeho puvodu, ostatne i to je jedna z urovni, pak je to jako hazet perly svinim, ale i to ma nekdy uzitek, pokud se to danemu cloveku vryje do pameti a v urcite casti zivota si na to vzpomene (i kdyz vas predtim treba odsuzoval)

nekteri duchovni tvrdi, ze nejtezsi je snazit se otevirat oci obycejnym lidem, prece jen obranna reakce v forme nadavek a dalsich veci, ale taky to popisuji jako jakousi zkousku i jejich, zda vytrvaji a nakolik jsou odhodlani (tim se samozrejme nemysli vnucovani) a ze kdyz alespon urcite % to prijme, tak to urcite stoji za to

FTX

Příspěvekod FTX » 04 čer 2011, 23:10

Určité riziko porušení mlčení na fóru tu asi je. Ale myslím lze minimalizovat na zanadbatelnou hodnotu.

Na jednu stranu je skvělé, když lidé s podobným zájmem spolu mohou komunikovat.

No druhou stranu spousta lidí na ostatních fórech provádí nevědomky "černou magii" :twisted: .
Každý napsaný text stojí určitou životní sílu a chová se podobně jako třeba kus oděvu. V praxi to vypadá tak, že se snaží ostatní lidi na fóru rozhádat. Pokládá hloupé otázky, píše věci, které jsou ostatním diskutujícím proti srsti, vyjadřuje se nejistě a obecně a tak podobně. Pokud je obratný tak to může dělat jen velmi jemně a nenápadně. Tím nevědomky na sebe strhává životní sílu těch, kteří jsou spravedlivě rozhořčeni a nebo se snaží "méně chápavému" pomoci.

Doufám, že je to nevědomě, kdyby tohle udělal někdo magicky školený, tak by se mu to mnohem lépe dařilo, ale zase by si to karmicky zavařil. Tahle nízká magie je sice pod úroveň pravého adepta, ale je třeba počítat s tím, že ji někdo mistrně zvládá a má mnohaletý tréning. Odměnou pro takovou osobu je to, že se cítí z diskuse "dobře", posílena, ale co ve skutečnosti dělá, netuší.

Toto je přesná ukázka z jednoho fóra:
29.5. 7:08
RE: Nejspíše se mýlíte Vladimíre...
Frank51 89.?.?.?
Reakce na 244815

Já si zase nevážím pitomců, jako jste vy. Ani nemá smysl počítat, kolik gramatických chyb jste vyrobil. Ve škole jste tomu moc nedal.

245012

Zejména je třeba to brát jako šanci na pozorování vlastních emocí a být k podobným výpadům naprosto imuní. Doufám, že se diskutující na tomto fóru k výše popsané praktice nesníží.

Firzen
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 104×
Obdrženo poděkování: 70×
Kontaktovat uživatele:

Proč tajíme informace?

Příspěvekod Firzen » 27 čer 2012, 20:29

Opět vás všechny zdravím,

a opět tu jsem se svou kritickou náladou hledající nedostatky a jdoucí proti proudu. 8-)
Moje otázka je snadná.

Cítím, mnohokrát jsem četl a mnohokrát si potvrdil, že otevřenost je láska, a že sdílení informací a vůbec všeho přinese štěstí nám všem. Taktéž jsem si jistý, že utajování, uzamykání a cenzurování je přímá protisíla lásky, a že pochází ze strachu a z hlubokého egoismu; že tato síla přináší neštěstí, rozmrzelost, a odděluje nás od sebe.

Po tomto se tedy ptám: Proč jsou některé informace utajovány i v tak vznešených kruzích, jako je například tento? Proč tu má vzniknout skryté fórum? Proč nechcete, aby všichni poznali vše, co chtějí?

Budu velmi rád, když odpoví alespoň někdo.

FTX

Re: Proč tajíme informace?

Příspěvekod FTX » 27 čer 2012, 20:56

Firzen píše:Opět vás všechny zdravím,

--------------------------------
Víš proč šel Bardon do koncentráku? Protože byl příliš známý a třetí říše zakazovala cokoliv společného s magií - tedy až na výjimku těch, kteří se jí zavázali sloužit.

Přečti si pozorně Bardona. Ani on nenapsal vše naplno a některé věci utajil.

Existuje i jiný důvod. Dnešní doba je sice potrhlá, ale cokoliv, co zavání duchovnem bývá často terčem zesměšnění druhých lidí.

Představ si, že bych se třeba při meditaci dozvěděl jak levně vyrobit atomovou bombu (přitaženo za vlasy - to se mi nestalo). Když to zveřejníš, tak se nějaký Breivik najde, co to vyrobí. To je další z důvodů.

Existuje mnoho lidí, kterým o jejich duchovní vývoj nejde, ale jen o hmotný prospěch někdo by to nazval slovem ego. Ti jakýmikoliv informacemi tohoto typu buď opovrhují a nebo je použijí třeba za účelem likvidace nepřátel.

Další důvod je, že když popíšeš nějaké mystické stavy, tak si je někdo jiný vsugeruje a tím sejde z cesty.

Firzen
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Firzen » 27 čer 2012, 21:05

FTX píše:
Firzen píše:Opět vás všechny zdravím,

--------------------------------
Víš proč šel Bardon do koncentráku? Protože byl příliš známý a třetí říše zakazovala cokoliv společného s magií - tedy až na výjimku těch, kteří se jí zavázali sloužit.

Přečti si pozorně Bardona. Ani on nenapsal vše naplno a některé věci utajil.

Představ si, že bych se třeba při meditaci dozvěděl jak levně vyrobit atomovou bombu (přitaženo za vlasy - to se mi nestalo). Když to zveřejníš, tak se nějaký Breivik najde, co to vyrobí. To je jeden z důvodů.

Existuje mnoho lidí, kterým o jejich duchovní vývoj nejde, ale jen o hmotný prospěch někdoo by too nazval slovem ego. Ti jakýmikoliv informacemi tohoto typu buď opovrhují a nebo je použijí třeba za účelem likvidace nepřátel.

Další důvod je, že když popíšeš nějaké mystické stavy, tak si je někdo jiný vsugeruje a tím sejde z cesty.

:)
Stále mám však pocit, že vše, co jsi teď napsal pramení ve tvém strachu. (Tím neříkám, že já strach nemám nebo že z jeho působení nekonám.)
Jeden učitel chemie nám před lety povídal, že dřív se dělaly ve škole i nebezpečné pokusy a že si žáci prostě všechno prakticky vyzkoušeli. A dnes? Dneska se nesmí dělat skoro žádné pokusy.
Podotýkám, že nevím o nikom z našeho ročníku, kdo by šel studovat chemii. ;)

Dobrým příkladem je taky wikipedia. Na začátku se lidi prý (já tehdy nebyl v akt. dění) smáli, že to nebude fungovat, a že lidi jsou vandalové.
A funguje.

FTX

Příspěvekod FTX » 27 čer 2012, 21:11

Firzen píše:Stále mám však pocit, že vše, co jsi teď napsal pramení ve tvém strachu. (Tím neříkám, že já strach nemám nebo že z jeho působení nekonám.)

Dobrým příkladem je taky wikipedia. Na začátku se lidi prý (já tehdy nebyl v akt. dění) smáli, že to nebude fungovat, a že lidi jsou vandalové.
A funguje.

Wikipedie není magie.

Začni se tedy celému okolí spolupracovníkům popř. spolužákům chlubit svým zájmem o magii. A zejména se chlub každým cvičením, co z Brány zvládněš. Uvidíš, co to udělá.

Pokud se staneš terčem posměchu, tak jsi z toho vyvázl ještě dobře :lol: :lol: :lol:.

Mezi strachem a zdravé minimalizaci rizika je nebetyčný rozdíl. Neskočíš z 10 patra protože se bojíš a nebo protože víš, že bys utrpěl vážné zranění či spíše smrt.

Podle mě se Bardon nebál. Tomu prý rozřezávali břicho zaživa bez jakékoliv anestezie.

Firzen
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Firzen » 27 čer 2012, 21:38

Já ani nikde neříkám, že wikipedie je magie - pouze jsem poukazoval na to, že lidé jsou ve své podstatě dobří.
Já jim to neříkám, protože by je to nezajímalo a protože bych se tím jen chlubil a posiloval moje naprosto hrozné ego. Ale vyvěšení informací na internet bych přirovnal spíš k napsání knihy, kde by teda byla popsaná moje cesta. A na tom opravdu nevidím nic špatného, natož nebezpečného. Pokud to někde nemá vidět, tak to nebude hledat a neuvidí to.
Pokud se Bardon nebál, tak proto možná dosáhl takového úspěchu. A jestli byla jeho smrt předčasná či zbytečná netuším, na to ještě nemám odpověď.

Adam
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 488×
Obdrženo poděkování: 362×

Příspěvekod Adam » 28 čer 2012, 00:26

Máš, Firzene, pravdu,

láska je otevřenost a existuje mnoho způsobů, jak toto praktikovat. Protože však věci nejsou černobílé - je tu také mlčení, dokonce jako jeden ze čtyř pilířů magického pokroku - připomeň si, že vším, co uděláš a řekneš, tvoříš a neseš za to odpovědnost. I ve sdílení informací musí být rovnováha. Řekneš-li vše, ztratíš tím dost energie a ještě budeš za žvanila, tvé slovo nebude mít váhu. Za sdílení stojí informace, která je pravdivá a v pravou chvíli se dostane k těm správným uším (náročné podmínky). Mnohem víc ale předáš činy - příkladem. Chceš-li rozvíjet svou otevřenost, soustřeď se na pravdivost. Na přímou otázku dej přímou pravdivou odpověď. Zeptá-li se tě tvůj 8 let praktikující kamarád, co si o něm myslíš, řekni mu s láskou, že je podle tebe zacyklený žabař a lže si do kapsy a přijmi následky své otevřenosti. Tak jako u všeho, důležité je, co je ZA... mluvením, mlčením, whatever. Láska tě povede k tomu, abys některé věci řekl a jiné ne.

K tomu říkání věcí - nemůžu zapomenout na pozoruhodnou větu/radu: "Je nehoráznost říkat někomu něco, na co se nezeptal." Věřím, že když se nad touto větou zamyslíš, najdeš spoustu rovin a situací, jež postihuje...

Stay strong,

Adam
Nejsem ani duše, ani tělo, nesmrtelný duch-JÁ jsem,
jsem pouhý svědek tohoto bytí... :akasha

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 64×

Příspěvekod Anubis » 28 čer 2012, 00:29

Firzen píše:... uzamykání a cenzurování je přímá protisíla lásky, a že pochází ze strachu a z hlubokého egoismu...

Pokud se týká ega a strachu, tak nám sem vstupuje hodně proměnných. Já jsem se velký kus života snažil ego a strach vymýtit a když se mi to z velké části povedlo, tak jsem pochopil, kde je problém. Ego je velmi spjato s vůlí a pokud ji má narozený človíček vrozenou (jedná se o menší část lidstva), tak by si tento klenot měl chránit. Paradoxem je, že takovíto "egoisté" v dospělosti cítí, kde je hranice a často se v souvislosti s nimi mluví o tzv. zdravém sebevědomí (pokud nebyli nadmíru usurpováni svým okolím). Lidé všeobecně považovaní za egoisty jsou v drtivé většině ti, kteří v oblasti vůle neznají míru a často se přeceňují nebo podceňují. Pro ně je lepší se ega zbavit.

V tomto světě je vždy něco za něco a proto se snižuje pravděpodobnost, že náš modelový človíček bude mít v této inkarnaci přístup i k dalším energetickým pohonům. Ztrátou ega tak může ve zvláštním případě přijít o svůj jediný zdroj energie. Vede to k nečinnosti, nihilismu atp. Protože není duchovní cesta nikomu zapovězena, tak existují i cesty vůle. Zkus srovnat magický aspekt chtění a mystický postoj: nic nemít, nic nechtít...

Strach je další věc, ke které si často budujeme odpor. Je to podobné, jako v minulém případě. Pro některé je vhodné se jej zbavit, pro jiné nikoliv. Strach má obrovské množství podob a působí v mnoha úrovních. Já celou svou cestu (vnitřní i vnější) často nazývám cestou strachu. Vždycky jsem uvnitř věděl, co si mohu dovolit. Když přišel strach, tak jsem povolil, popř. snažil se jít alternativní cestou a nikdy jsem neměl problémy. Pokud neexistuje souvislost mezi středem bytosti a orgány strachu, tak člověk nemá dobrý pocit z toho, jak ho strach životem vede. Ta varování a hlášení jsou chybná, v tu chvíli je lepší se ho zbavit a obrátit pozornost tam, kde jsem si sebou jist.

To souvisí i s tvým příspěvkem vedle. Vnitřní duchovní mistr se mi může ozvat třeba skrze slezinu a mluvit se mnou ve formě impulsů strachu a rozličných varování. U jinak uspořádaných lidí to má samozřejmě jiné podoby. Určitě bych ale nevěřil hlasu, který je podobný "mým" myšlenkám a vnitřní samomluvě. Děje se to v tichosti.

Jinak co se týče utajování informací, tak to je o zkušenostech. To, že máš ušlechtilý pohled na svět neznamená, že jsou takoví všichni, jsi trošku naivní. Párkrát odhalíš něco intimního a lidé začnou ten tvůj prožitý "obraz" deformovat (i beze slov i v nevědomí). Stalo se mi to párkrát i tady na fóru - proto se už tolik nerozplývám. Skrytou část asi uvítají nejvíce ti, kteří do ní nebudou přispívat, uvidíme podle podmínek.

Ahvaeshel
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Ahvaeshel » 28 čer 2012, 01:04

V duchovnim svete je zakon, ze co zdelis, to od tebe vetsinou odejde. Treba reknes, ze mluvis s andelem. Andel se pak nezjevi. Mlceni ma tu vyhodu, ze vec pretavujes jen sam v sobe az v tobe uzraje, zakoreni se a pak muzes davat take jiste plody druhym. Kdezte my, plni lasky castokrat chceme davat nezrale plody ze sebe, a davame ten plod, ktery by se v nas stal stromem a nesl by podobne plody, a sami pak nic nemame. Ja jsem takovy jisty. Ale vim, ze nektere veci, nektere kontakty , o tech se nemluvi. Je to jako kdyz nekoho moc milujete a pak probirate svuj vnitrni sexualni zivot pred jinymi. Podobne je to s duchovnim vyvojem a Bohem. Muzes dat to o cem 100% ze druhym bude k uzitku. Ale my vetsinou jdeme na trh s tim, co nas hned napadne a v nekterych pripadech to nemusi byt to nejlepsi.

Casto se mi stavalo, ze kdyz jsem rekl sve tajemstvi lidem, kterym jsem chtel pomoct se stalo pak to, ze ti druzi mi to jen poslapali a znicili tak ve mne kontakt s bytosti, inspiraci nebo cestou kterou jsem chtel jit, ja toho zanechal a mel v hlave jen to udupani i kdyz jsem chtel jit dal. Pak jsem se zarekl, ze ano Laska, ale, ze budu mlcet o svych vnitrnich vecech. Mlceni Tobe i druhym prinese vic plodu, nez kdyby si daval nezrale plody ze sebe druhym. Kdyz pockas az v tobe plod dozraje, zakoreni se, vyroste a bude davat ty same plody ve velikem poctu, pak budes mit plody pro mnohe, a i Ty sam budes mit mnoho plodu. Kdyby si se rozhodl jinak ma zacatku sve pouti, dal by si neco co by jini ani neprijali, protoze by to bylo nezrale a ty by si prisel o moznost mit v sobe strom tohoto plodu, ktery zacne rodit i jine a krasnejsi plody az se zakoreni. Mlceni je velika sila. Neni to v rozporu s laskou, prave naopak. Castokrat ovlyvnis nekoho necim a on kdyz nema k tomu svou vlastni linku - koren tak to pro nej nebude mit takovy vyznam. Tak to vidim ja :-)

Firzen
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Firzen » 28 čer 2012, 01:39

Tak teda všem třem posledním Vám moc děkuju. Z Vašich slov teď úplně sálá dobrota. Ale možná je to tím, že předtím jsem jel ve vlaku, kdežto nyní jsem v klidu. Omlouvám se za nepříliš šťastný přístup..

Adame, je to tak jak jsi napsal, akorát já prostě tu lásku většinou cítím za každým sdílením. :D Respektive někdy tam cítím i strach, ale cítím vždy zároveň to, že by pro mě bylo dobře, kdybych to všechno odtajnil. A když to udělám, tak to i dobře bývá.
Btw: dneska jsem v té diskuzi možná "strong" byl až moc..

Anubisi (máš hezkou přezdívku), nemůžu se nezmínit, že jsem s pomocí jednoho kamaráda na tři dny svůj strach porazil. Bylo to opravdu krásné, nepopsatelné.. Strach prostě zmizel a všechno bylo najednou neskutečné. Při jeho porážce jsem zažil obrovský příval energie. Bohužel třetí den přišlo důležité rozhodnutí, kde byly dvě možnosti a každou vedl strach.. prostě nešlo rozhodnout bez strachu; už nevím, co to bylo. A to mě zase položilo na lopatky. Nicméně myslím si, že ten boj lze obejít prostým sledováním myšlenek, jak popisuje Bardon, je tomu tak?
Jinak děkuju za tvůj názor na ten vnitřní hlas. Je to skutečně myšlenkový nefalšovaný hlas. Zkrátka zatím se s ním nebudu bavit.

Ahvaesheli.. tohle by mě asi nikdy nenapadlo, ale zní to logicky. Když já tak rád dodávám ostatním testovací verze a oni to tolik chtějí a potřebují.. Prostě jsem se nesetkal s nezdarem - dokonce ani před spolubydlícími na koleji, kteří se vůbec o podobnou cestu nezajímají, jsem se nijak netajil tím, co mě zajímá a co cvičím. A kupodivu přišel jeden z nich pro takovou menší předpověď, pak chtěl naučit nějaká energetická cvičení.. další se se mnou bavil o Bohu a doporučil jsem mu pár knížek. No prostě to šlo vždycky a nikdy se mi nikdo nevysmál. Ale asi mám jen štěstí.. A nebo možná neměli jinou možnost :D

FTX

Příspěvekod FTX » 28 čer 2012, 06:01

Firzen píše:Tak teda všem třem posledním Vám moc děkuju. Z Vašich slov teď úplně sálá dobrota. Ale možná je to tím, že předtím jsem jel ve vlaku, kdežto nyní jsem v klidu. Omlouvám se za nepříliš šťastný přístup..

Ale asi mám jen štěstí.. A nebo možná neměli jinou možnost :D

Nevěř mi ani slovo. Považuj mě třeba za strachem připosrané individuum.

Založ si na Facebooku, jak je dnes moderní, svůj magický denník a piš do něj úplně vše co tě napadne.

------------------------------------------------

On už tě Život sám mlčení naučí a nebo se v magii po několika krocích zakousneš a neposuneš ani o centimetr dopředu.

------------------------------------------------

Někdy řešíš dilemata na hranici etiky - kdyby se ti třeba zjevil anděl smrti a informoval tě o úmrtí tvých rodičů (to tady popisoval třeba Ahvaeshel). Máš to tomu člověku, kterého máš rád, říci nebo ne? Zničil bys mu třeba zbytek života a ještě k tomu si v takových situacích nejsi jistý, jestli vidíš svoji představu nebo skutečně tu konkrétní inteligenci.

Zpět na “Teorie”