co si myslíš o tom, že člověk máš zachovat naprosté mlčení
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Muž
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 560×
Re: Proč tajíme informace?
Svět chce být klamán, nikdy nechce slyšet (okultní) pravdy. I pokud by je vyslechl, nevěřil by. Lévi říkal, že je tohle (!) házení perel vepřům. Jenže vepř chce hnůj.
Ego sum, qui sum!
- Firzen
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 104×
- Obdrženo poděkování: 70×
- Kontaktovat uživatele:
FTX píše:Firzen píše:Tak teda všem třem posledním Vám moc děkuju. Z Vašich slov teď úplně sálá dobrota. Ale možná je to tím, že předtím jsem jel ve vlaku, kdežto nyní jsem v klidu. Omlouvám se za nepříliš šťastný přístup..
Ale asi mám jen štěstí.. A nebo možná neměli jinou možnost
Nevěř mi ani slovo. Považuj mě třeba za strachem připosrané individuum.
Založ si na Facebooku, jak je dnes moderní, svůj magický denník a piš do něj úplně vše co tě napadne.
------------------------------------------------
On už tě Život sám mlčení naučí a nebo se v magii po několika krocích zakousneš a neposuneš ani o centimetr dopředu.
------------------------------------------------
Někdy řešíš dilemata na hranici etiky - kdyby se ti třeba zjevil anděl smrti a informoval tě o úmrtí tvých rodičů (to tady popisoval třeba Ahvaeshel). Máš to tomu člověku, kterého máš rád, říci nebo ne? Zničil bys mu třeba zbytek života a ještě k tomu si v takových situacích nejsi jistý, jestli vidíš svoji představu nebo skutečně tu konkrétní inteligenci.
Možná tě zklame, že facebook ani nemám. A že deníků mám několik a všechny papírové.
Dělím se s ostatními jen o věci, které považuju za skutečně přínosné. Zkrátka pokud poznám nebo se mi povede něco, co mi prospělo, tak to předám i ostatním. Ti, co to hledají si to už najdou.
Prosím koukněte se: https://www.youtube.com/watch?v=Nh841eC83uw
-
FTX
Firzen píše:Možná tě zklame, že facebook ani nemám.
Taky prosím trochu pochopení pro nadsázku
- Anubis
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 3×
- Obdrženo poděkování: 64×
Firzen píše:Anubisi (máš hezkou přezdívku)...
Díky, většina lidí si to spojuje s Hvězdnou bránou.
Ty dvě možnosti souvisí s nějakým cvičením, nebo běžným životem? Neporozuměl jsem tomu.
Ten boj je asi ze začátku důležitý, ale později to přechází v porozumění. Obejít strach mi přijde asi jako nejhorší varianta, protože když tu je a zvyšuješ pozornost, tak zpravidla ještě zesílí. Je to zkrátka nějaká informace, která se při špatném zpracování projeví jako úzkost, strach o vlastní život, popř. jako mentální strnulost. Řešení pomocí sledování myšlenek je dost alibistické, protože v okamžiku, kdy základní strach přijde, člověk žádné myšlenky nemá. Snaží se problém uchopit pomocí všech smyslů a touží po odtajnění příčiny strachu - vnitřní kecálek má v tu chvíli jen otevřenou pusu. Když se ta chvíle začíná prodlužovat, tak napětí roste až na hranici únosnosti. Tělo poté kvůli ulehčení použije nervovou sílu na jinou činnost a odvede tím vědomí do příjemnějších vod (děje se většinou podvědomě). Pudový člověk začne pochodovat nebo z místa uteče, citový jedinec si začne představovat pěknější místo, úsměvy známých lidí, které má rád atp., intelektuální člověk začne samozřejmě přemýšlet a tvořit myšlenky, kterýma to zaplácá. Proto jsem zmínil ten alibismus. Ve chvílí, kdy zažiješ strach má vědomí vyšší kvalitu, než když pozoruješ myšlenky. Ostatní vykonstruované strachy typu co by kdyby (vytvořené v mysli) jsou k ničemu, těch je lepší se zbavit nadobro.
Ještě jsem si vzpomněl na něco k tomu učiteli. Když jsem cvičíval akustická cvičení, kterými jsem dráždil jemnější sluch, tak jsem ho párkrát slyšel i mluvit. Po jisté praxi začne žák slyšet vlastní myšlenky, přičemž ten hlas je dost podobný normální mluvě. No a hlas autority, která varuje/radí/učí je hodně odlišný - může být i opačného pohlaví. Samozřejmě tu někdo může oponovat, že ten hlas radí špatně. Ale není nic jednoduššího než si ze začátku držet odstup a zkoušet to na méně důležitých problémech. Vnitřní hlas nás ale ovlivňuje také na nevědomé úrovni. Ve spánku jsou místa, kdy k nám hovoří dlouhé minuty, a to pak přímo (jestliže si to pamatujeme) nebo nepřímo ovlivňuje naše konání.
Ještě jsi psal o problémech se cvičením. Ty poruchy ve vykonávání vůbec nemusí souviset s vůlí. Vůle není něco, co používáš v tomto životním maratonu při každém kroku. Rozhodl ses pro tuto cestu a pomocí vůle jsi provedl několik cvičení, ale tvoje tělo nemusí mít smysl pro cykly, a nebo se může vzpouzet jakékoliv rutině... objevuje se také strach ze stereotypu a z obětování času do budoucna. Lidé neschopní pravidelně cvičit mají často problémy i s pravidelností v jiných oblastech (jídlo, spánek atp.). Když Bardon mluví o dodržování správné životosprávy, tak pro velké procento lidí by se to mělo třikrát podtrhnout. Jestli s tím máš problémy, tak si zkus postupně zvolit čas ulehnutí do postele, počet jídel za den... cykly z hlediska sexuality etc. Až to budeš schopen dodržovat, tak se můžeš pustit na cviky. Pudový člověk se dá probudit také pomocí různých dráždidel: vůně tabáku, pomalá hudba, těžší jídlo. Ty cykly, o kterých jsem mluvil, je možno cítit v kořenových a pudových centrech. Zemití lidé budou cítit spíše cykly Matky, a tak se zdají ostatním pomalí. Při rozvíjení živlu vody se energie dynamizuje a cykly se zkracují na mikrokosmické měřítko. Chce to čas...
Ten boj je asi ze začátku důležitý, ale později to přechází v porozumění. Obejít strach mi přijde asi jako nejhorší varianta, protože když tu je a zvyšuješ pozornost, tak zpravidla ještě zesílí. Je to zkrátka nějaká informace, která se při špatném zpracování projeví jako úzkost, strach o vlastní život, popř. jako mentální strnulost. Řešení pomocí sledování myšlenek je dost alibistické, protože v okamžiku, kdy základní strach přijde, člověk žádné myšlenky nemá. Snaží se problém uchopit pomocí všech smyslů a touží po odtajnění příčiny strachu - vnitřní kecálek má v tu chvíli jen otevřenou pusu. Když se ta chvíle začíná prodlužovat, tak napětí roste až na hranici únosnosti. Tělo poté kvůli ulehčení použije nervovou sílu na jinou činnost a odvede tím vědomí do příjemnějších vod (děje se většinou podvědomě). Pudový člověk začne pochodovat nebo z místa uteče, citový jedinec si začne představovat pěknější místo, úsměvy známých lidí, které má rád atp., intelektuální člověk začne samozřejmě přemýšlet a tvořit myšlenky, kterýma to zaplácá. Proto jsem zmínil ten alibismus. Ve chvílí, kdy zažiješ strach má vědomí vyšší kvalitu, než když pozoruješ myšlenky. Ostatní vykonstruované strachy typu co by kdyby (vytvořené v mysli) jsou k ničemu, těch je lepší se zbavit nadobro.
Ještě jsem si vzpomněl na něco k tomu učiteli. Když jsem cvičíval akustická cvičení, kterými jsem dráždil jemnější sluch, tak jsem ho párkrát slyšel i mluvit. Po jisté praxi začne žák slyšet vlastní myšlenky, přičemž ten hlas je dost podobný normální mluvě. No a hlas autority, která varuje/radí/učí je hodně odlišný - může být i opačného pohlaví. Samozřejmě tu někdo může oponovat, že ten hlas radí špatně. Ale není nic jednoduššího než si ze začátku držet odstup a zkoušet to na méně důležitých problémech. Vnitřní hlas nás ale ovlivňuje také na nevědomé úrovni. Ve spánku jsou místa, kdy k nám hovoří dlouhé minuty, a to pak přímo (jestliže si to pamatujeme) nebo nepřímo ovlivňuje naše konání.
Ještě jsi psal o problémech se cvičením. Ty poruchy ve vykonávání vůbec nemusí souviset s vůlí. Vůle není něco, co používáš v tomto životním maratonu při každém kroku. Rozhodl ses pro tuto cestu a pomocí vůle jsi provedl několik cvičení, ale tvoje tělo nemusí mít smysl pro cykly, a nebo se může vzpouzet jakékoliv rutině... objevuje se také strach ze stereotypu a z obětování času do budoucna. Lidé neschopní pravidelně cvičit mají často problémy i s pravidelností v jiných oblastech (jídlo, spánek atp.). Když Bardon mluví o dodržování správné životosprávy, tak pro velké procento lidí by se to mělo třikrát podtrhnout. Jestli s tím máš problémy, tak si zkus postupně zvolit čas ulehnutí do postele, počet jídel za den... cykly z hlediska sexuality etc. Až to budeš schopen dodržovat, tak se můžeš pustit na cviky. Pudový člověk se dá probudit také pomocí různých dráždidel: vůně tabáku, pomalá hudba, těžší jídlo. Ty cykly, o kterých jsem mluvil, je možno cítit v kořenových a pudových centrech. Zemití lidé budou cítit spíše cykly Matky, a tak se zdají ostatním pomalí. Při rozvíjení živlu vody se energie dynamizuje a cykly se zkracují na mikrokosmické měřítko. Chce to čas...
- Firzen
- mě už nikdo nezastaví

- Kontaktovat uživatele:
Ty dvě možnosti souvisely s běžným životem. Tenkrát jsem ani nic necvičil mám pocit.
Já strach tedy jako myšlenku cítím.. ale možná to jen zatím cítím zkresleně. Pokud se stanu mistrem kontroly svých myšlenek, tak přece můžu vše zhodnotit s chladnou hlavou, nebo ne?
Ok, zkusím ho zase poslouchat při méně důležitých věcech. Ve většině případů byly jeho rady prospěšné. Už mě zachránil před propadnutím z češtiny..
To o tom spánku je zajímavé.. mám právě pocit, že jsem se ve snu s průvodcem už setkal. Bohužel jsem si nepamatoval, co mi říkal.
Tu životosprávu jsem nikdy neměl moc dobrou. Hlavně teda spánkový režim mám dost tragický. Bohužel je to tak, že nakonec vždycky přijde nějaká událost, kvůli které musím třeba jít spár až velmi dlouho a pak se mi to celé rozhodí. Tohle řeším už dlouho, a nepříliš úspěšně.. Ale vím, že teďka nemůžu s tím cvičením zastavit a musím se toho držet zuby nehty, i kdyby to mělo být zcela katastrofální. Zjistil jsem, že i naprosto tragické cvičení je stokrát lepší, než žádné. Pudový člověk jsem hodně, hmm.
"Ty cykly, o kterých jsem mluvil, je možno cítit v kořenových a pudových centrech. Zemití lidé budou cítit spíše cykly Matky, a tak se zdají ostatním pomalí. Při rozvíjení živlu vody se energie dynamizuje a cykly se zkracují na mikrokosmické měřítko. Chce to čas..."
Tuhle část teda vůbec nechápu. Je to jakoby jsi po mně házel složitá latinská pojmenování
Já strach tedy jako myšlenku cítím.. ale možná to jen zatím cítím zkresleně. Pokud se stanu mistrem kontroly svých myšlenek, tak přece můžu vše zhodnotit s chladnou hlavou, nebo ne?
Ok, zkusím ho zase poslouchat při méně důležitých věcech. Ve většině případů byly jeho rady prospěšné. Už mě zachránil před propadnutím z češtiny..
Tu životosprávu jsem nikdy neměl moc dobrou. Hlavně teda spánkový režim mám dost tragický. Bohužel je to tak, že nakonec vždycky přijde nějaká událost, kvůli které musím třeba jít spár až velmi dlouho a pak se mi to celé rozhodí. Tohle řeším už dlouho, a nepříliš úspěšně.. Ale vím, že teďka nemůžu s tím cvičením zastavit a musím se toho držet zuby nehty, i kdyby to mělo být zcela katastrofální. Zjistil jsem, že i naprosto tragické cvičení je stokrát lepší, než žádné. Pudový člověk jsem hodně, hmm.
"Ty cykly, o kterých jsem mluvil, je možno cítit v kořenových a pudových centrech. Zemití lidé budou cítit spíše cykly Matky, a tak se zdají ostatním pomalí. Při rozvíjení živlu vody se energie dynamizuje a cykly se zkracují na mikrokosmické měřítko. Chce to čas..."
Tuhle část teda vůbec nechápu. Je to jakoby jsi po mně házel složitá latinská pojmenování
- Anubis
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 3×
- Obdrženo poděkování: 64×
Firzen píše:Já strach tedy jako myšlenku cítím.. ale možná to jen zatím cítím zkresleně. Pokud se stanu mistrem kontroly svých myšlenek, tak přece můžu vše zhodnotit s chladnou hlavou, nebo ne?
To jsem si myslel taky. Problém je v tom, že když se intenzivněji cvičí s orgány nebo energetickými centry, tak začnou být vědomou součástí "tebe" a ty se naráz musíš mnoha věcem podřídit. Nedávno jsem objevil obrovskou inteligenci těla. Byl jsem před důležitým životním okamžikem, který jsem měl velmi dobře promyšlený, ale orgány, které jsem dříve "aktivoval" mi začly docela nekompromisně diktovat jinou cestu podle své přirozenosti. Nerozuměl jsem, jestli mi pomáhají, nebo jdou proti mně, ale nedalo se to zastavit žádnou relaxací ani vypuštěním všech myšlenek. Integrace bytosti je pro mě zatím docela záhada. Kvůli tomu teď poslouchám spíše tělo než mysl.
Firzen píše:Ok, zkusím ho zase poslouchat při méně důležitých věcech. Ve většině případů byly jeho rady prospěšné. Už mě zachránil před propadnutím z češtiny..To o tom spánku je zajímavé.. mám právě pocit, že jsem se ve snu s průvodcem už setkal. Bohužel jsem si nepamatoval, co mi říkal.
Nechci Tě nějak zpomalovat. Jestli máš pozitivní výsledky (nejen vnějšího charakteru), tak si pokračuj ve svém. Pokud si na to nepamatuješ, tak to nevadí. Dříve nebo později se to povede.
Firzen píše:Pudový člověk jsem hodně, hmm.
I když to zní hloupě, tak i pudy se musí zušlechťovat. Pokud máš opravdu nutkání pořád něco dělat a nejdeš cvičit, tak je to smutné. Hodně lidí by to uvítalo.
Firzen píše:Tuhle část teda vůbec nechápu. Je to jakoby jsi po mně házel složitá latinská pojmenování
Asi jsem to napsal zbytečně složitě. Ve zkratce. Když si řekneš, že budeš chodit do knihovny, tak při velké spjatosti se Zemí se tam podíváš třeba jednou za rok a i když to bude velmi důkladná návštěva, tak to tady na světě nikoho ze židle nezvedne. Ty, jako zemní člověk tomu nerozumíš... Podvědomí: "Vždyť mám 4,5 miliardy let." Vědomí: "Jak často bych sem měl asi chodit?" Rozvíjení vody tě vrhne více do zdejší reality právě kvůli nutnosti kontaktu s lidmi. Zalíbí se ti nějaká knihovnice, popř. začneš navštěvovat školu a naráz pro tebe bude důležitější prožívat části dne, místo částí roku.
- AlA777
- už jsem tu něco zanechal

- Obdrženo poděkování: 1×
- Kontaktovat uživatele:
Cagliostro píše:Svět chce být klamán, nikdy nechce slyšet (okultní) pravdy. I pokud by je vyslechl, nevěřil by. Lévi říkal, že je tohle (!) házení perel vepřům. Jenže vepř chce hnůj.
Nekde jinde jsem cetl od Leviho, ze ten kdo neni pro nektere arkana zraly, neuvidi je ani kdyby lezely pred nim na stole.
Osobne nejsem pritel tajnustkareni, ale chapu ze zprofanovat nektere postupy a nauky taky jen tak nelze.
"Seekers there are in plenty: but they are almost all seekers of personal advantage. I can find so very few Seekers after Truth.“
Sa’adi
Sa’adi
- Ondra
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 7×
- Obdrženo poděkování: 32×
Přesně tak, pochopení je přímoúměrné k vyspělosti duše-ducha. Takže pokud člověk nedospěl k určitému stupni, tak pravdu nikdy nepochpí a to i když na to téma budou sepsány tuny spisů.
Problém bych spíše viděl právě v tom nepochopení, čímž je vytářena určitá deformace sdělované informace a následné předávání takto pokřiveného pochopení dále do světa.
Jinak mohu z mé praxe sdělit, že je naprosto nutné mlčet v době vykonávání určité magické činnosti ( za nějakým účelem ) a to zejména proto , že se tím celá akce dynamizuje a nedochází pak k vedlejším projevům ( i fyzickým).
Příkladem bych uvedl to, že minulý rok jsem se přestěhoval do domu, kterému bylo třeba vytvořit určitou ochranu. Celou záležitost jsem dynamizoval 3 měsíce ( rituály + Bardonova cvičení) , nikomu jsem neřekl ani slovo. Po třech měsících jsem se viděl po delší době s kamarádem, s kterým vždy probíráme různá magická témata a nevím proč , ale nejspíše z popudu mého ega jsem mu vše vyslepičil. V místnosti zavládla podivná atmosféra. Po pěti minutách co jsem to dořekl mi zvoní telefon, kde přítelkyně úplně ustrašená říká, že hned vedle , možná i do baráku uhodil obrovský blesk. Samozřejmě jsem měl z toho všeho zvláštní nepopsatelný pocit. Tak jsem nasedl do auta , doma jsem zjistil, že veškerá elektronika byla odpálená a dokonce ve zdi jsem našel kulatou bouli ( bouli, jakože prostě bouli, dodnes to nechápu) .
Jestli to byla náhoda ? mohla , ale také nemusela. Ty pocity co jsem totiž prožíval byly opravdu zvláštní.
Problém bych spíše viděl právě v tom nepochopení, čímž je vytářena určitá deformace sdělované informace a následné předávání takto pokřiveného pochopení dále do světa.
Jinak mohu z mé praxe sdělit, že je naprosto nutné mlčet v době vykonávání určité magické činnosti ( za nějakým účelem ) a to zejména proto , že se tím celá akce dynamizuje a nedochází pak k vedlejším projevům ( i fyzickým).
Příkladem bych uvedl to, že minulý rok jsem se přestěhoval do domu, kterému bylo třeba vytvořit určitou ochranu. Celou záležitost jsem dynamizoval 3 měsíce ( rituály + Bardonova cvičení) , nikomu jsem neřekl ani slovo. Po třech měsících jsem se viděl po delší době s kamarádem, s kterým vždy probíráme různá magická témata a nevím proč , ale nejspíše z popudu mého ega jsem mu vše vyslepičil. V místnosti zavládla podivná atmosféra. Po pěti minutách co jsem to dořekl mi zvoní telefon, kde přítelkyně úplně ustrašená říká, že hned vedle , možná i do baráku uhodil obrovský blesk. Samozřejmě jsem měl z toho všeho zvláštní nepopsatelný pocit. Tak jsem nasedl do auta , doma jsem zjistil, že veškerá elektronika byla odpálená a dokonce ve zdi jsem našel kulatou bouli ( bouli, jakože prostě bouli, dodnes to nechápu) .
Jestli to byla náhoda ? mohla , ale také nemusela. Ty pocity co jsem totiž prožíval byly opravdu zvláštní.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 560×
Ondra (ekeaze) píše:Problém bych spíše viděl právě v tom nepochopení, čímž je vytářena určitá deformace sdělované informace a následné předávání takto pokřiveného pochopení dále do světa.
Stačí se podívat na jakékoliv sdělovací média. Co tam řeknou (zprávy) všemu se věří. A někdy je to jen nafouknutá bublina, natočena a napsaná jako mimořádná událost. Svět chce být klamán. Obzvláště hermetismus je těžká věda, která nejde tak lehce popsat. A mlčení je zákon, který je potřeba do jisté míry dodržovat.
Ego sum, qui sum!
Slovo oslabuje čin.Ako píše A.Z.Mlčanie je jeden s pilierov-vzostupu práce na sebe ohľadom hermetiky.Ono aj v bežnom živote mám skúsenosť,že prezradím to alebo ono,aké mám zámeri plány.. (iné je kedy chcem radu v danej mne situácii, veci,problému a v dobe mne dôležitej) Bud sa to nezrealizuje alebo s obtiažami. Proste lepšie je čo nemusíš povedať nechať si pre seba.Všetko dobré.
- Firzen
- mě už nikdo nezastaví

- Kontaktovat uživatele:
Ondra (ekeaze) píše:Přesně tak, pochopení je přímoúměrné k vyspělosti duše-ducha. Takže pokud člověk nedospěl k určitému stupni, tak pravdu nikdy nepochpí a to i když na to téma budou sepsány tuny spisů.
To s tím pochopením znám. Snad stokrát jsem četl větu "To, co je nahoře je také to, co je dole.", která údajně je na Smaragdové desce hned na prvním místě, a myslel jsem si, že tomu rozumím. Jenže porozumněl jsem tomu doopravdy až o něco později, když jsem si uvědomil jednu věc při návštěvě kamaráda. Od té chvíle vím i, jak tu větu použít ku prospěchu věcí. Už to není jen výrok, ale i nástroj a naprostý základ fungování věcí. A to prostě člověk čtěním nezíská.
Tak to zní opravdu zvláštně.. a co to bylo za bouli? Čím byla vyplněná? Třeba to byl kulový blesk. Věřím, že to mohlo způsobit vyzrazení té práce. Ale pokud vyzrazení různých věcí tyto věci pak narušuje, tak by to chtělo zjistit proč, a jak přesně k tomu dochází. Protože takhle v tom není vůbec jasno a strach má pak prostě velké pole působnosti, se mi zdá ...
- Milda
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: —
- Obdrženo poděkování: 6×
Re: co si myslíš o tom, že člověk máš zachovat naprosté mlče
Tak jaká u tebe a kamarádů nastala změna v chování?
Pokud jdeš po správné cestě tak tvé sebevědomí a charizma poroste.
Od některých lidí se budeš vzdalovat.
K jiným lidem se ale budeš blížit.
A některé lidi potáhneš s sebou.
Většinu informací co znáš můžeš říci komukoli.
Buď ti neuvěří nebo uvěří.
Pokud se máš rád a jsi silná osobnost tak tě ani jedna z reakcí nevyvede z rovnováhy.
Pokud by všichni zachovávali mlčenlivost tak jak by potom mohl pokračovat duchovní vývoj?
Pokud jdeš po správné cestě tak tvé sebevědomí a charizma poroste.
Od některých lidí se budeš vzdalovat.
K jiným lidem se ale budeš blížit.
A některé lidi potáhneš s sebou.
Většinu informací co znáš můžeš říci komukoli.
Buď ti neuvěří nebo uvěří.
Pokud se máš rád a jsi silná osobnost tak tě ani jedna z reakcí nevyvede z rovnováhy.
Pokud by všichni zachovávali mlčenlivost tak jak by potom mohl pokračovat duchovní vývoj?
- mek onder
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 256×
- Obdrženo poděkování: 352×
Re: co si myslíš o tom, že člověk máš zachovat naprosté mlče
Vše chce svůj čas
informace ve správnou dobu pomůže růstu,jinak může blokovat či vytvářet zkreslený pohled na věc..
Jinak platí..kdo má oči.....,kdo má uši ...
a duchovní vývoj jedince patří jen jemu,do jeho ucha.Proto jde jen o osobní rozmluvu,ne veřejnou rozpravu
Po zvládnutí ,zpracování těchto info člověk sám pozná co může pustit,říct..,dle své zralosti a poznání..mělo by i v tomto jít o pomoc,příklad,vzor...ne o chválení se co jsem už dokázal apod. 
Ať se daří.
Mc
Ať se daří.
Mc
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.