Otázky na mistra Ariona
-
Roman274
- už jsem tu něco zanechal

- pohlaví: Muž
- Poděkoval(a): 48×
- Obdrženo poděkování: 40×
Otázky na mistra Ariona
Zdravím.
Neviete poradiť, kde by som to mohol zohnať? Popozeral som mnoho predajní, aj na nete a všade je to vypredané a dotlač sa vraj nechystá. Alebo v pdf či v inej elektr forme.
Díki
Neviete poradiť, kde by som to mohol zohnať? Popozeral som mnoho predajní, aj na nete a všade je to vypredané a dotlač sa vraj nechystá. Alebo v pdf či v inej elektr forme.
Díki
- Anubis
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 3×
- Obdrženo poděkování: 64×
Re: Otázky na mistra Ariona
Roman274 píše:Zdravím.
Díki
Údajně 1-2 ks skladem.
http://knihy.hledajici.cz/detail.php?id ... a%20mistra
-
Roman274

Anubis píše:Roman274 píše:Zdravím.
Díki
Údajně 1-2 ks skladem.
Anubisi díki skúsim cez nich, ale ako pozerám, na Slovensko posielajú 1x za 2 mesiace.
- mek onder
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 256×
- Obdrženo poděkování: 352×
Možná vyjdou nové a ne tak upravené,ale dle originálu
Ty vydané mají trochu mouchy
ale je pěkné je mít,některé odpovědi jsou originální.. 
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.
- Anubis
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 3×
- Obdrženo poděkování: 64×
mek onder píše:Možná vyjdou nové a ne tak upravené,ale dle origináluTy vydané mají trochu mouchy
Co tam je špatně?
- mek onder
- mě už nikdo nezastaví

Občas přehozené významy vůle,víra..aj...a pak některé i celé odpovědi jsou vyměněny za výroky,statě z Brány,místo originálních
ale myslím,že to poznat jde.
Ať se daří.
Mc
Ať se daří.
Mc
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.
- marvin
- Administrátor

- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 586×
- Obdrženo poděkování: 888×
- Kontaktovat uživatele:
mek onder píše:Možná vyjdou nové a ne tak upravené,ale dle origináluTy vydané mají trochu mouchy
mohl bys nám poskytnout ten originál
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
- mek onder
- mě už nikdo nezastaví

""
Zkusím ti poslat vzorek,můžeš ho zkusit dát na fórum..
Zkusím ti poslat vzorek,můžeš ho zkusit dát na fórum..
- marvin
- Administrátor

- Poděkoval(a): 586×
- Obdrženo poděkování: 888×
- Kontaktovat uživatele:
DÍKY MEKU'!! A příště i další stránky: ))
ps:vidíš jak si šikovný s počítačem a umíš krásně skenovat.. jde ti to dobře:))
ps:vidíš jak si šikovný s počítačem a umíš krásně skenovat.. jde ti to dobře:))
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
-
Roman274

Anubis píše:Údajně 1-2 ks skladem.
Díky za radu. Kniha už je doma
Nasla som na nete
http://www.bookult.org/files/Alchemy,%2 ... nswers.pdf
Neviem ci to tu uz niekto nepriniesol, ale prosim ci by ste nevedeli o preklade pripadne co si o tom myslite?
http://www.bookult.org/files/Alchemy,%2 ... nswers.pdf
Neviem ci to tu uz niekto nepriniesol, ale prosim ci by ste nevedeli o preklade pripadne co si o tom myslite?
- Arex
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 177×
- Obdrženo poděkování: 1116×
Atia píše:Neviem ci to tu uz niekto nepriniesol, ale prosim ci by ste nevedeli o preklade pripadne co si o tom myslite?
Pdf jsem si prohlédl. První část knihy je obvyklý text Otázek na mistra Ariona, který (jako dosud žádný) nevychází přímo z českého originálu, ale z mírně upraveného překladu, vydaného v Německu.
Druhá část souboru (od s. 61) je s téměř jistě část textu, který se v originále jmenuje Přehled vlastností a sil podle universálních živlů se zřetelem k mikrokosmické podstatě člověka a k Universu. Je to český strojopis o zhruba 270 stranách, který bohužel nemám, ale který koluje v zahraničí. Tam se mu dávají různé různými názvy, jako např. "Universální klíč" a tak podobně. Už jsem se i setkal s tím, že je ztotožňován se Zlatou knihou moudrosti, což ale není pravda.
Pokud má originál 270 stran, může to být velmi přibližně polovina jeho rozsahu. Přehled vlastností psal podle údajů současné německé literatury pražský pastor Trávek, člen Bardonovy skupiny, sdružené kolem ak. mal. Ireny Novákové. Je možné, že za přímé spolupráce pana Bardona; traduje se to. Je datován 1958.
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 560×
Arex píše:Pokud má originál 270 stran, může to být velmi přibližně polovina jeho rozsahu. Přehled vlastností psal podle údajů současné německé literatury pražský pastor Trávek, člen Bardonovy skupiny, sdružené kolem ak. mal. Ireny Novákové. Je možné, že za přímé spolupráce pana Bardona; traduje se to. Je datován 1958.
Ahoj Arexi, mohl bys charakterizovat osobu pátera Trávka? Je to pro mě neznámé jméno, ani v žádném soupisu jsem jej neviděl, i když katolíků - knězů -se v okultismu pohybovalo v minulosti poměrně dost.
Ego sum, qui sum!