Jine dimenze a alternativni realita

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 34×
Kontaktovat uživatele:

Jine dimenze a alternativni realita

Příspěvekod Pete » 09 zář 2012, 15:37

Zdravim,
zajimalo by mne jaky mate nazor na alternativni reality kde napriklad se povede atentat na Hitlera a historie se vyvine jinak. Nejak mi to nezapada do celeho magickeho kontextu, pritom se vsude o tom mluvi ze je mozne ze neco takoveho existuje a navic jsou i lidi co maji zkusenosti napr kdy se jim nekolik mesicu zdali sny z "alternativni reality".

Otazka je jak by to bylo s Dusi a Duchem. Zda by Duch a Duse byl pouze jeden ke vsem alternativnim realitam

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Re: Jine dimenze a alternativni realita

Příspěvekod Ondra » 09 zář 2012, 17:00

Co to je alternativní realita ?

TY jako člověk máš možnost nahlížet do všech realit, neboť jsi kompletní mikrokosmos, který obsahuje naprosto vše. Stejně jak můžeš tvořit-ničit v této realitě v které běžně žijeme (tím měníš historii, budoucnost), tak stejně tak můžeš tvořit-ničit v jiných realitách. Potřebné je pouze to , aby jsi se uměl v dané dimenzi pohybovat, prostě byl tam jako doma. Tomu předchází prozkoumávání a seznamování se, stejně tak jako malé dítě se seznamuje s tou "naší". No a v poslední řadě právě zasahováním do těch vyšších realit můžeš téměř okamžitě měnit tu naší.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 64×

Příspěvekod Anubis » 09 zář 2012, 17:18

Pete píše:Zdravim,
zajimalo by mne jaky mate nazor na alternativni reality...

Do magického kontextu ti to nezapadá, protože řešení této otázky je nad úrovní toho, kam konvenční magie zasahuje. Jestliže se vyvíjíme odspodu, tak magii bereme zákonitě jako prostředek pro zvýšení energetického potenciálu naší bytosti. Ať už se v oné rovině snažíme sebevíc, tak nikdy nedosáhneme jakési všeobsažnosti, a to i za předpokladu, že máme schopnost se se svým tělem/energií/vědomím přesouvat sebevětší rychlostí. Vždycky zde bude něco, co nám bude unikat. Jediné východisko z této situace je sdružení se s komplexem vědomí, který je rovněž „součástí“ naší bytosti. Ztrácí se zde ovšem lidská individualita, což může být pro mnohé bolestný zážitek, kterému se pravděpodobně na nějakou dobu vyhnou.

Tento komplex může v jednom okamžiku vědomím obsáhnout obrovský prostor a proto odpadá nutnost se mezi jednotlivými body přesouvat. Čas ztrácí smysl. Je to první náznak Absolutna, protože i v něm se děje vše naráz. Zmíněný komplex tedy vidí všechny možnosti, které nám naše hmotná těla dovolí a může nás o některých cestách zpravovat. Pokud se jedná o nechvalnou budoucnost, tak nás skrze svědomí nutí změnit své tendence a tím i svět. Co se týče alternativní minulosti, tak záleží na typu sdělení, většinou pro nás ale nemá hodnotu, jestliže jsme v té době na Zemi nežili ve formě empirických bytostí. Jako záchytný bod pro toto integrované vědomí slouží afinita mezi ním a stvořitelem právě toho světa, který je zmíněným vědomím prostoupen. Ten řetěz pak pokračuje dál až k nekonečnu.

FTX

Příspěvekod FTX » 09 zář 2012, 21:39

Pete píše:Zdravim, zajimalo by mne jaky mate nazor na alternativni reality...

Čemu říkáš "alternativní realita"? Existuje náš svět lidí a pak ještě mnoho dalších světů, například svět živlových duchů (pro každý živel jeden), "onen svět" - ten je dále strukturován na disjunktivní světy. Ty jsou téměř úplně odděleny a vyvíjejí se svojí cestou.

To co píšeš, že by paralelně existovalo několik větví této reality je sice "technicky" možné, ale nevím. Nemám žádnou zkušenost s něčím podobným.

Také si zkus vzpomenout, co jsi ty sám dělal před 100 lety, před 1000 lety ...... až se dostaneš někam hodně hluboko do minulosti. Pak pochopíš, že mnoho z nás již prožilo ne jenom jednu, ale desítky podobných civilizačních vzmachů a pádů. Mám pocit, že ze zmatení na časové stopě pak vzniká iluze paralelních větví.

Doufám, že je alespoň pochopitelné, že lidských rolí není nekonečně mnoho a každý si podobnou roli kdysi v minulosti již odehrál jen v jiných kulisách. A ono ani možných vyústění takových (archetypálních) dějů není nekonečně mnoho. Možná kdysi, kdesi zvítězil diktátor podobný Hitlerovi. Ale to nebyla paralelní větev reality.

Lidé pořád opakují dokolečka ty samé chyby a ta jednoduchá hra jako založit rodinu, spojit se do většího celku skupin a států a spolupracovat stále skřípe.

A ještě pozn. k Anubisovi. Úroveň Prozřetelnosti vnímám tak, že shrnuje zážitky a zkušennosti nás všech - do nekonečna v mnoha rovinách. Proto pro každý náš skutek již téměř jistě ví, co bude následovat a jak se zachovají ostatní.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 10 zář 2012, 00:06

FTX píše:A ještě pozn. k Anubisovi. Úroveň Prozřetelnosti vnímám tak, že shrnuje zážitky a zkušennosti nás všech. Proto pro každý náš skutek již téměř jistě ví, co bude následovat a jak se zachovají ostatní.

Neznám definici (Božské) Prozřetelnosti. To s čím komunikuji nevypočítává pravděpodobnost podle cyklů ani netvoří prognózy podle naší minulosti. Je tam všechno a je to k naší prožívané realitě superiorní. Naráz a v každém okamžiku zobrazuje budoucí stav podle okamžitých sklonů tvorů na planetě. Ti totiž nemohou vystoupit z plánu Stvořitele - nic se nekalkuluje - jen kvůli rozporuplnému času rozeznáváme kombinace a tedy budoucnost i minulost. Hraje se pořád na ten samý nástroj. Jestliže někdo jedná nekonvenčně, tak akorát drnká na méně používanou strunu. Jeho čin určuje ihned další události i za předpokladu, že byl prvním člověkem, kterému se něco podobného podařilo.

Problémem je, že si budoucnost a minulost představujeme ve formě obrazů, jak nás naučily smysly. Vidění pouhého silového prostoru by pomohlo tento závoj odejmout. Snadněji bychom poté odhalili blud multiplikace, protože každá síla by byla omezena pouze schopnostmi jejího stvořitele. Po delším pozorování by bylo vidět možné směry a velikosti každé síly. Kdybychom šli dál a scénu pozorovali z absolutního hlediska s „celým“ časem (např. v 5D realitě), tak bychom viděli, že podoba a možnosti všech sil jsou stejné. Jedná se tedy pořád o jednu a tu samou sílu, která sídlí v každém z nás.

Alternativní scénáře tedy existují všechny, záleží jen na tom, který chceme prožívat. Většinou si vybereme kombinaci, která se nám zdá, že tu ještě nebyla abychom zachovali to, čemu se říká budoucnost.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 10 zář 2012, 11:52

Anubis píše:...

Sic se to zas tak úplně netýká toho co jsi psal, ale, ono jakékoliv vidění je určitou formou obrazů. Tuhle univerzální řeč nikdy nelze odejmout, nebo se spíše pohybujeme v různých rovinách těchto forem. Pokud se na cokoliv podíváš z absoultní roviny, tak zas to budou určité obrazy, které se spojují v jedno všeobsaující ( pro naší mysl je to mnohdy nesrozumitelné, protože stále rozlišuje, ale umí to prožívat ). Tedy, jakékoliv vidění "silového pole" je stále formou obrazů.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 10 zář 2012, 14:32

Ondra píše:... Tedy, jakékoliv vidění "silového pole" je stále formou obrazů.

Bohužel jsou obrazy to nejprimitivnější sdělení, které dokáže tato inteligence nabídnout. Jinou prvotní cestu k nám nemá, protože se ze začátku sami omezujeme tím, že chápeme minulost a budoucnost jako protiklady a snažíme se je nějakým způsobem poznat odděleně. Pokud bychom viděli obrazy v pravdě, tak je vizuální scéna poněkud zmatená.

Silový prostor jsem použil pro vysvětlení právě proto, že když zastavíme čas, tak můžeme změřit směr, velikost a další atributy podle řádu tenzoru. Pokud ale zastavíme svět smyslový, tak tendence lidí neodhalíme. Jsou něco vnitřního a proto nemůžeme říct, jestli vedle stojící pán si chce koupit zmrzlinu, nebo zrovna čeká na svou oběť.

Toto nahlížení z obecného je jediné upřímné. Mezi úrovněma pendlují prospěcháři.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 10 zář 2012, 15:08

Anubis píše:Pokud bychom viděli obrazy v pravdě, tak je vizuální scéna poněkud zmatená.

S tím souhlasím a je to jen díky tomu, že naše mysl na to nemá kapacitu. Jinak by jsme dokázali přesně definovat Boha.

Anubis píše: Mezi úrovněma pendlují prospěcháři

No to je přeci blbost... Pro dosahování vyššího poznání ti nic jiného nezbývá. Ale ano možná ten prospěch tam právě je a tím je to poznání.
Když bych uvedl trošku jiný příklad, tak ve stavu smadhí by jsi těžko chodil do práce.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 10 zář 2012, 20:49

Ondra píše:No to je přeci blbost... Pro dosahování vyššího poznání ti nic jiného nezbývá. Ale ano možná ten prospěch tam právě je a tím je to poznání.
Když bych uvedl trošku jiný příklad, tak ve stavu smadhí by jsi těžko chodil do práce.

Je mi líto, že si opět nerozumíme. Tvůj postoj už dávno znám a hledám k tobě cestu, ale nedaří se mi to. Pokud tě zajímá můj názor, tak si myslím, že mě odmítáš ty kvůli nějaké averzi. Jestli si nepřeješ, abych na tebe na fóru reagoval nebo pod tebe psal, tak mi to napiš do soukromé zprávy, pochopím to. Cítím z tebe vždy napětí, když se objevím a nerad bych ti ubližoval.

Blbost jsem napsat nechtěl. Hodnotit děje z jiné úrovně než té nejuniverzálnější, které jsme schopni, znamená vědomé ponížení a odmítnutí služby vyšším ideálům. Je třeba si uvědomovat svůj domov/původ, nebo alespoň to, co je mu podobné. Pendlováním jsem myslel přenášení našeho ohniska tam a zpět. To ani v nejmenším neznamená, že nemůžeme na nižších sférách působit, je ale třeba mít na mysli své bydlo a pro relativně uvědomělé fungovat spíše ve vertikálním smyslu. Nižší formy se vždy budou snažit tě odvést z dosahu osy, pomocí které ses tam objevil. S radostí i hrdostí ti mohou ukázat krásy ve vodorovině jejich sféry. Zde se ukáže tvá individualita a stupeň integrace bytosti. Pokud se necháš unést, tak ses právě přestěhoval a cesta zpět může být těžká. Prospěch tedy bude jen dočasný, protože potenciál získaný ve vyšší sféře vyčerpáš pro nahodilé úkoly v rovině nižší.

Nevím o tvé situaci v práci, ale pokud je tam na tebe vytvářen velký tlak, tak neměj strach ji opustit (děje se to dnes na mnoha pracovištích). Každá normální práce se dá dělat ve vnitřním tichu. Problém může nastat u duševní práce, kde je těžší rozeznat hranice mezi vnitřním klidem a mentální činností. Po prohlédnutí ale není problém použít vidličnaté vědomí stejně dobře jako při práci manuální. V obou případech můžeme zakusit pocit, který zažívá Stvořitel.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 11 zář 2012, 08:45

Anubis píše:...

Díky za vysvětlení a za prostřední odstavec.
K prvnímu a třetímu... Jediný co vytváří zde a v jiných diskuzích napětí a to né jen zde na foru je to, že si lidé nerozumí. Proto to ti ještě jednou díky za vysvětlení. Ty zřejmě jen čekáš , že zde něco napíšeš a všem to bude naprosto jasné. Možná jsem spíš vůl , že se snažím o pochopení a zareaguju na tvůj text. Bych rád věděl jestli i ostatní zcela pochopili tvůj první příspěvek. Buď píšeš čím dál více nesrozumitelně, nebo jsem čím dál větší idiot. Pravda je vždy někde mezi.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 11 zář 2012, 09:40

Ondra píše:Buď píšeš čím dál více nesrozumitelně,...

Jo, je to pravda. Snažím se si zlepšovat slovní zásobu, ale skoro vůbec to nepomáhá. Nedokážu napsat, co si myslím. Ještě, že máme ve městě tak dobrou psychiatrickou léčebnu. Tam mně budou rozumět. :)

FTX

Příspěvekod FTX » 11 zář 2012, 13:18

Ondra píše:... Jediný co vytváří zde a v jiných diskuzích napětí a to né jen zde na foru je to, že si lidé nerozumí.

Mimochodem, někdy k nedorozumění stačí jedno jediné slovo použité v jiném významu.
(třeba mentální vs. astrální cestování - doufám, že si Anubis vzpomene.) Ono i pod významem osvícení si lze představit skutečně lecos. Už jsem se setkal s "meditací", kterou někdo rozuměl posezení u vínečka. To má k původnímu významu skutečně hodně daleko.

Zejména v duchovních věcech je terminologie zmatená až zmatečná. Myslím, že to je ono zmatení jazyků z dob Babylonu. Možná ta pravá Babylonský vež byla stavěna na duchovní úrovni. Sice můžeš vnímat různé duchovní jevy, ale hovořit o nich už ne. A mnoho lidí si z neznalosti udělá vlastní terminologii, která je odlišná. Čert aby se v tom vyznal.

Také je potřeba poděkovat Arionovi, že udělal jakous takous ucelenou terminologii, kterou lze používat.

FTX

Příspěvekod FTX » 11 zář 2012, 13:36

Anubis píše:Jo, je to pravda. Snažím se si zlepšovat slovní zásobu, ale skoro vůbec to nepomáhá. Nedokážu napsat, co si myslím. Ještě, že máme ve městě tak dobrou psychiatrickou léčebnu. Tam mně budou rozumět. :)

Kdesi jsem se dočetl, že skoro polovina klientů se dostane do cvokhausu kvůli černé magii.
Doufám, že jsem ti posílal info, jak dopadl jeden můj známý. Není o co stát.

Ondra píše:... Jediný co vytváří zde a v jiných diskuzích napětí a to né jen zde na foru je to, že si lidé nerozumí.

Mimochodem, někdy k nedorozumění stačí jedno jediné slovo použité v jiném významu.
(třeba mentální vs. astrální cestování - doufám, že si Anubis vzpomene.) Ono i pod významem osvícení si lze představit skutečně lecos. Už jsem se setkal s "meditací", kterou někdo rozuměl posezení a poklábosení u vínečka. To má k původnímu významu skutečně hodně daleko.

Zejména v duchovních věcech je terminologie zmatená až zmatečná. Myslím, že to je ono zmatení jazyků z dob Babylonu. Možná ta pravá Babylonský vež byla stavěna na duchovní úrovni. Sice můžeš vnímat různé duchovní jevy, ale hovořit o nich už ne. A mnoho lidí si z neznalosti udělá vlastní terminologii, která je odlišná. Čert aby se v tom vyznal.

Také je potřeba poděkovat Arionovi, že udělal jakous takous ucelenou terminologii, kterou lze používat.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 11 zář 2012, 14:17

FTX píše:Kdesi jsem se dočetl, že skoro polovina klientů se dostane do cvokhausu kvůli černé magii.
Doufám, že jsem ti posílal info, jak dopadl jeden můj známý. Není o co stát.

Nechci tě tahat za slovo, ale každý si pod černou magií představuje něco jiného. Pokud myslíš plnění sobeckých přání pomocí magie, tak si myslím, že jsou i rychlejší metody jak se zbláznit. Takový magik akorát manifestuje bez rozvinuté anaháty, což se dá vždycky změnit. Třeba Drtikol viděl černou magii i v tom, když někdo přestal na delší dobu s meditacemi a nedodržoval rutinu. Někdo jiný zase může vidět černou magii v nevyrovnanosti z hlediska trojnosti nebo živlů a následných pokusech o kreační akt.

FTX píše:(třeba mentální vs. astrální cestování - doufám, že si Anubis vzpomene.)

Jo, vzpomínám si. Snažil jsem se tehdy v astrálním těle vytvořit takovou rychlost, abych mohl opustit planetu. Bylo to ovšem bláhové, protože jsem se pohyboval jen rychlostí mezi jedoucím autem a vrtulníkem v maximální výšce asi 50 - 100 metrů. Nedávno jsem se ale dostal dál a udržel jsem energie pohromadě i při rychlosti 20 km za minutu, což je přibližně rychlost zvuku. Ty hranice se dají nejspíš posouvat. Pokud platí můj předpoklad, že je gravitační konstanta v astrálním světě menší, tak by měla stačit i menší rychlost než klasických 8 km/s. Je zajímavé, že ten odpor k planetě už nějak necítím jako dřív.

FTX píše:Také je potřeba poděkovat Arionovi, že udělal jakous takous ucelenou terminologii, kterou lze používat.

To co jsem četl v Bráně mi bohužel pro praxi nestačí. Ještě pořád jsem se nedostal k jeho dalším knihám.

FTX

Příspěvekod FTX » 11 zář 2012, 15:06

Anubis píše:Nechci tě tahat za slovo, ale každý si pod černou magií představuje něco jiného. Pokud myslíš plnění sobeckých přání pomocí magie, tak si myslím, že jsou i rychlejší metody jak se zbláznit.

Podle Drtikola bych už dávno propadl. Nejhorší, co by mohl člověk udělat je sám sebe odsoudit a potrestat za neschopnost.

Uznávám, že slovní spojení "černá magie" je také hodně provařené s velkým množstvím interpretací.

Měl jsem na mysli plnění sobeckých přání bez ohledu na cokolik/kohokoliv jiného. Chtělo by to lepší definici.

Anubis píše:Jo, vzpomínám si. Snažil jsem se tehdy v astrálním těle vytvořit takovou rychlost, abych mohl opustit planetu. Bylo to ovšem bláhové, protože jsem se pohyboval jen rychlostí mezi jedoucím autem a vrtulníkem v maximální výšce asi 50 - 100 metrů. Nedávno jsem se ale dostal dál a udržel jsem energie pohromadě i při rychlosti 20 km za minutu, což je přibližně rychlost zvuku. Ty hranice se dají nejspíš posouvat. Pokud platí můj předpoklad, že je gravitační konstanta v astrálním světě menší, tak by měla stačit i menší rychlost než klasických 8 km/s. Je zajímavé, že ten odpor k planetě už nějak necítím jako dřív.

Co když v jemnohomotném světě fyzika nutně být nemusí a rychlost vnímáš jen proto, že jsi na ní zvyklý. I když někde to zase na první podled vypadá stejně jako na zemi - myslel jsem ve snu jsi také většinou v nějakém prostoru. Jak to přesně funguje nevím.

Anubis píše:To co jsem četl v Bráně mi bohužel pro praxi nestačí. Ještě pořád jsem se nedostal k jeho dalším knihám.
Četl jsem všech 5 knížek. Myslím, že jsou snadno dostupné. Pouze Bránu jsem kdesi kdysi vyšťáral v PDF.

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”