Uctívání bůžků

Moderátoři: Cagliostro, Anubis

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Uctívání bůžků

Příspěvekod Milda » 12 srp 2012, 13:49

S textem Lazareva nesouhlasim.
1. Laska ke me samemu je ta prvotni pres kterou pochopime ze je jen jedna Laska.
2. Laska k Bohu je az sekundarni a zaroven primarni kdyz pozname ze jsme individualizovana castevka Boha s vedomim a svobodnou vuli. Vse je Buh. Bohuzel to tam pan L. takto nema.
3. Kdo chce s necim zacit ci skoncit tak muze kdykoliv. Pokud vsak nekso skonci protoze to chce nekdo jiny nebo ze by se to melo, tak jde o potlacovani a tam pak hrozi vybuch a fyzicke nasledky.

purusha89
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Re: uctívání bůžků

Příspěvekod purusha89 » 11 říj 2012, 02:14

Rovněž v mnohých ohledech s Lazarevem nesouhlasím. Tím, že budeme směřovat svou lásku k onomu "Bohu", se akorát ubíráme o energii, která plyne k nějaké entitě v astrálu, která vznikla na bázi iluzí (představ) lidstva o tom, co ten Bůh vlastně je. Tím se stane de facto to, před čím velcí mistři varovali: "neklaňte se modlám a nikoho neuctívejte". Uctívání je totiž projevem strachu. Předáváme svou energii někam, protože nechceme přijmout zodpovědnost sami za sebe.

Proto si myslim, že bych v tomhle na Lazareva nedával (cítím v tom určitý manipulativní východokřesťanský dogmatismus), ale víc do hloubky jsem jeho učení nestudoval, takže to může být jenom můj předčasný názor.

Kouření a alkohol otupují naši mysl a člověk se slabým úsudkem (a tím i oslabenou schopností koncentrace) je jen hadrovým drakem zmítaným ve větru. Dál nám zatěžují duši kdejakými těžkými energiemi, se kterými se začínající zasvěcenec jen těžko vyrovnává (o tvoření larev, které to všechno umocňují ani nemluvě). Nu a v neposlední řadě to likviduje naše tělo, které je chrámem duše a na harmonické fungování těla sám FB rovněž upozorňuje.

Pokud sám FB se vystvoval vlivu alkoholu a cigaret, tak myslim, že to měl vždy pod kontrolou natolik, aby to na něj nemělo celkově nějakej výraznej vliv. Doslech jsem se, že naše čakry mají schopnost se adaptovat a jaksi napodobovat energie, která do sebe hrubohmotnou cestou vkládáme. S tim bych i na závislosti vlastních experimentů souhlasil a vyvodil z toho to, že jakejkoliv ten panáček či cigárko jsou pro člověka na vědomé cestě k duchovnímu vzestupu (k bohu, pochopení vesmíru, osvícení.. nazvěme to jakkoliv) silným kopancem dozadu. Proto je důležitý aspekt ovládnutí svých pudů a myšlenek, z čehož vychází první stupně BKOZ.

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 34×
Kontaktovat uživatele:

Re: uctívání bůžků

Příspěvekod Pete » 11 říj 2012, 12:55

purusha89 píše:Rovněž v mnohých ohledech s Lazarevem nesouhlasím. Tím, že budeme směřovat svou lásku k onomu "Bohu", se akorát ubíráme o energii, která plyne k nějaké entitě v astrálu, která vznikla na bázi iluzí (představ) lidstva o tom, co ten Bůh vlastně je. Tím se stane de facto to, před čím velcí mistři varovali: "neklaňte se modlám a nikoho neuctívejte". Uctívání je totiž projevem strachu. Předáváme svou energii někam, protože nechceme přijmout zodpovědnost sami za sebe.

S tim bych nesouhlasil, obzvlaste po jedne zkusenosti kdy jsem absolutne spontalne zacal dekovat vsem bytostem ktere me obklopuji a pomahaji mi na duchovni ceste. Najednou jsem citel obrovskou energii jak mi projizdela pateri a citel jsem uplnou euforii.. kamos mi vysvetlil, ze dobre bytosti energii posilaji nazpatek (tudiz neubyde ale naopak pribyde, stejne jako kdyz si dva lidi posilaji energii zaroven, samozrejme musi byt ocisteni od energetickeho bordelu)

EDIT: taky psal, ze dekovani je taky forma energii, ale na druhou stranu by nemel s kazdou blbosti prosit Boha a brat taky zodpovednost za sebe sameho

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Uctívání bůžků

Příspěvekod Ondra » 11 říj 2012, 15:29

Pete píše:
purusha89 píše:Rovněž v mnohých ohledech s Lazarevem nesouhlasím. Tím, že budeme směřovat svou lásku k onomu "Bohu", se akorát ubíráme o energii, která plyne k nějaké entitě v astrálu, která vznikla na bázi iluzí (představ) lidstva o tom, co ten Bůh vlastně je. Tím se stane de facto to, před čím velcí mistři varovali: "neklaňte se modlám a nikoho neuctívejte". Uctívání je totiž projevem strachu. Předáváme svou energii někam, protože nechceme přijmout zodpovědnost sami za sebe.

S tim bych nesouhlasil, obzvlaste po jedne zkusenosti kdy jsem absolutne spontalne zacal dekovat vsem bytostem ktere me obklopuji a pomahaji mi na duchovni ceste. Najednou jsem citel obrovskou energii jak mi projizdela pateri a citel jsem uplnou euforii.. kamos mi vysvetlil, ze dobre bytosti energii posilaji nazpatek (tudiz neubyde ale naopak pribyde, stejne jako kdyz si dva lidi posilaji energii zaroven, samozrejme musi byt ocisteni od energetickeho bordelu)

EDIT: taky psal, ze dekovani je taky forma energii, ale na druhou stranu by nemel s kazdou blbosti prosit Boha a brat taky zodpovednost za sebe sameho

To si asi nepochopil co tím uctíváním purusha89 myslel... Jde o to, že všechny nám známé bůžkové jsou vytvořené projekcí člověka. Je to určitá personifikace něčeho konkrétního, takže pokud pak máš na stole nějakého bůžka, kterému zapaluješ denně svíci, tak posíláš energii nějaké lidské projekci.
Otázkou je pak, jestli tou personifikací jsou dobré vlastnosti, které se uctívají ve formě božstev, nebo směs všeho možného.
Problém nastává, když takovou to projekci přestaneš uctívat, nebo ji prostě přestaneš dávat dary, atd...
Zde se pak pozná, jestli jde o dobrou personifikaci, nebo ne, protože většinou si to uctívání pak vyžadujou a ty je uctíváš jen ze strachu, aby jsi uklidnil jejich "hlas", který se toho dožaduje.
Člověk by měl být plně svobodný a ne svázaný...

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 34×
Kontaktovat uživatele:

Uctívání bůžků

Příspěvekod Pete » 11 říj 2012, 21:35

Ondra: tak to u me nehrozi, ja nemam skoro zadne predstavy o Bohu, beru ho jako univerzalniho ve vsem a nepredstavitelneho.. to mi staci :)

Ale i tak, bude podle me taky velka cast tech "buzku" pozitivnich, samozrejme ne vsichni

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Uctívání bůžků

Příspěvekod Ondra » 11 říj 2012, 22:24

Pete : oki :)

Zpět na “Archiv, neaktivní témata..”