Nesmrtelnost

Moderátoři: Cagliostro, Anubis

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Re: Nesmrtelnost

Příspěvekod Milda » 02 říj 2012, 14:46

Je to Zena.
Jde o symbolismus.

StarWalker
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví: Muž
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod StarWalker » 13 říj 2012, 21:33

Mimo zmíněné legendární dlouhožijící osoby by se dal teoreticky zařadit i Mahavatar Babaji, o němž se zmiňuje Paramahansa Yogananda v knize "Životopis jogína".
"Všude tam, kde se nadsmyslové bádání nachází v nějakém vztahu k lidskému egoismu, vyrůstají také nebezpečné stránky tohoto bádání."

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 14 říj 2012, 11:44

Nesmrtelnost tela je mozna jen jako vyjimka pro vyjimecne lidi, kteri se stanou Bohoclovekem a vstoupi do programatorskeho modu.
Obecne mame smrtelna tela hlavne proto, abychom po smrti mohli ostatnim slunickum v jednotnem propojenem slunci slozenem ze vsech individualnich slunicek, mohli vypravet svuj individualni zivotni pribeh=zivotni zkusenost.
Bez smrti by nebyl pribeh pro ostatni me Ja.
Navic rychlost lidskeho rozmnozovani kde misto o kvalitu jde jen o kvantitu populace je pro Matku Zemi zatez.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Příspěvekod Cagliostro » 15 říj 2012, 20:54

No Mildo, nevím nevím.
Milda píše:Nesmrtelnost tela je mozna jen jako vyjimka pro vyjimecne lidi, kteri se stanou Bohoclovekem a vstoupi do programatorskeho modu.

Nešťastně formulováno jako počítače. Je dost možné, že nám na Zemi chodí řada % věčných hermetiků, třebas však každý úplně toho dosáhl jiným způsobem. Ať je to strach ze smrti, nebo jejich manipulace se svým životem, nebo třeba úkol.

Milda píše:Obecne mame smrtelna tela hlavne proto, abychom po smrti mohli ostatnim slunickum v jednotnem propojenem slunci slozenem ze vsech individualnich slunicek, mohli vypravet svuj individualni zivotni pribeh=zivotni zkusenost.

To by nebylo moudré, pokud by to byla duše třebas zločince. Je to napřed pro pochopení sebe sama. Životní příběh toho nebo onoho není podstatné. Každý si to musí projít sám, onu stezku "ke světlu".

Milda píše:Bez smrti by nebyl pribeh pro ostatni me Ja.

Rozumím ti, i když bych to řekl jinak, souhlasím.

Milda píše:Navic rychlost lidskeho rozmnozovani kde misto o kvalitu jde jen o kvantitu populace je pro Matku Zemi zatez.

Proto si to příroda sama reguluje, tipy víry pomozte oné zemi, mají hlad a nemají školu je bezpředmětná. Proto si to příroda sama reguluje.
Ego sum, qui sum!

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 15 říj 2012, 21:44

Prave ze kazdy pribeh je individualni zkusenost.
I zkusenost zlocince.
Na vsech pribezich zalezi a z nich se sklada Bozi zkusenost.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Cagliostro » 15 říj 2012, 22:05

Boží zkušenost se nezakládá na tom, co již proběhlo, ale aby si to každý sám vyzkoušel. :!:
Ego sum, qui sum!

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 16 říj 2012, 07:07

Cagliostro píše:Boží zkušenost se nezakládá na tom, co již proběhlo, ale aby si to každý sám vyzkoušel. :!:

Ty jsi jiny ja. (To je inuitsky pozdrav)
Soubor veskerych zkusenosti vsech mych jinych bozskych ja je celkova ma bozi zkusenost.

Po smrti se telo rozlozi do Matky Zeme a duse se vrati do Matky He (rozpusti se zpet do nekonecne prilezitosti Jin) a Duch (Jang) ta Bozska jiskra v nas se vrati se vsemi zkusenostmi (komplet vsech detailu zivota z individualniho pohledu Ducha, vcetne chuti i vuni...) do Otce Vau, kde se individualizovany Duch spoji online se vsemi Duchy a preda jim svuj pribeh a on se napojenim dozvi vsechny minule pribehy celeho ziveho Stvoreni.

Proto si nektera Slunicka=Individualizovany Duch mysli, ze existuje reinkarnace, ale to je omyl.
Je jen inkarnace do individuality a deinkarnace do jednoty.

Zivot je Zivot a ne nejaky vycvikovy prostor a chyby se zde neodcinuji a nenapravuji dalsi inkarnaci, protoze chyby neexistuji. Chyby jsou totiz vymyslem mysli. Je to egoprogram. Vse je OK.

Tak a ted vis vse. :-)

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Cagliostro » 16 říj 2012, 09:49

Ovšem, už je mi jasné, odkud vítr vane. Bohužel to není správný směr.

Člověk má 7 těl, duše se rozhodně nerozplyne v "akáše" ale rodí se dále. Je to kismet.
Ego sum, qui sum!

FTX

Příspěvekod FTX » 16 říj 2012, 11:47

Milda píše:Proto si nektera Slunicka=Individualizovany Duch mysli, ze existuje reinkarnace, ale to je omyl. Je jen inkarnace do individuality a deinkarnace do jednoty.
Tak a ted vis vse. :-)

Nechci do tebe šťourat, ona každá idea odpovídá zralosti jejího nositele. Důležité je, že tě to činí šťastným. Stejně by mě zajímalo, které náboženství jsi převzal úplně doslova i s navijákem?

V mnoha náboženstvích je zachyceno mnoho pravdivých věcí, ale také bývají popsány symbolicky a při pokusu o pochopení rozumem vznikají nesmysly.

Není špatné mít nekompletní model reality, ale je špatné v této fázi ustrnout a nebýt přístupný novým/dalším poznatkům. A nebo dokonce to vydávat za absolutní pravdu.

-----------------------------------
Mimochodem, v minulosti mnohokrát vzniklo pokušení zotročit lidi. A prvním krokem ke zotročení je práve tvorba takového "programu", že žádná karma neexistuje, že každý si může užívat, co je mu libo. A každý si může vraždit, jak se mu zlíbí.

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 34×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 16 říj 2012, 13:20

FTX: uplne souhlasim
Cagliostro: 7 tel ? o tom jsem neslysel, ma to nejakou spojitost s cakrami nebo jak to mam chapat ?

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Cagliostro » 16 říj 2012, 15:07

Šáhnu tedy po Rudolfu Steinerovi, který to popíše za mě:

1. Fyzické tělo
2. Étherné či životní tělo
3. Pocitové tělo duševní
4. Duše rozumová
5. Duchem naplněná duše vědomá
6. Životní duch
7. Duchovní člověk

A. Fyzické tělo
B. Étherné či životní tělo
C. Duševní tělo
D. Pocitová duše
E. Rozumová duše
F. Vědomá duše
G. Duchovní já
H. Životní duch
I. Duchovní člověk

Dále to rozděluje na 9, což není nic neobvyklého, zná to i kabbala, byť ta to zase jmenuje jinak.

Pro zajímavost, tabulka a výklad jak se to může také dělit je zde: http://www.grimoar.cz/jk_06/jk_06_40.ph ... Ae%20kefer od Kefera ze Syntetické magie.
Zjednodušeně můžeme říci, že jsou však tři těla:
hmotné tělo, které zaniká
astrální, které také zaniká
duše, Já, které se reinkarnuje
Je to ale opravdu hrozně zjednodušeně řečeno pro pochopení.
Ego sum, qui sum!

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 64×

Příspěvekod Anubis » 16 říj 2012, 15:19

A. Fyzické tělo
B. Étherné či životní tělo
C. Duševní tělo
D. Pocitová duše
E. Rozumová duše
F. Vědomá duše
G. Duchovní já
H. Životní duch
I. Duchovní člověk

Pokud je to seřazeno podle hierarchie, tak s tím nemůžu souhlasit. Je vidět, že tvůrce této teorie dává rozumu až moc velkou váhu (dokonce ho umísťuje v obou případech doprostřed - je pro něj kruciální), ale tam se Otec s Matkou nescházejí. Proto se středu 9 úrovní říká zvláštní ve zvláštním - je čistě iracionální. Měla by se tam nacházet spíš láska nebo intuice, popř. něco podobného. Vystihuje to tarotová karta milenci (VI), která je někdy doplněna obrázkem vystředění (dva, či 4 trojúhelníky).

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Cagliostro » 16 říj 2012, 16:04

Kapitáne Anubisi, myslím že mi rozumíš, již dříve jsem se vyjádřil o panu Steinarovi, ale použil jsem ho pro jednoduché vysvětlení, jak vysvětluje duši. Bližší je mi Kefer. Nemohu však souhlasit s teorií Mildy, kterou v podstatě obhauje Lasenica- Hovosy s Lasenicem. Myslím, že duše existuje, byť lasenic nesouhlasí. zde se Lasenic musí mýlit.
Ego sum, qui sum!

StarWalker
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod StarWalker » 16 říj 2012, 17:49

Cagliostro píše:Šáhnu tedy po Rudolfu Steinerovi, který to popíše za mě:
...

Případně takto od M. Heindela:
http://imagelink.cz/?v=svtstvoen.jpg
(V podstatě stejný koncept jako ten Keferem zprostředkovaný, akorát o 26let starší.)
"Všude tam, kde se nadsmyslové bádání nachází v nějakém vztahu k lidskému egoismu, vyrůstají také nebezpečné stránky tohoto bádání."

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 64×

Příspěvekod Anubis » 16 říj 2012, 18:51

Cagliostro píše:Nemohu však souhlasit s teorií Mildy, kterou v podstatě obhauje Lasenica- Hovosy s Lasenicem. Myslím, že duše existuje, byť lasenic nesouhlasí. zde se Lasenic musí mýlit.

Jsou v tom nesrovnalosti z hlediska termínů. Už mě nebaví se o tom donekonečna hádat. To, s čím se lidé v drtivé většině ztotožňují opravdu umírá. Pravdu a univerzální duši v celé své kráse dokáže ocenit jen silný duch. Slabý si jí nevšímá, protože si není vědom ani sebe - tedy toho, kdo se umí dívat. Protože se ta síla dá při určitých vyhrocených situacích rozeznat i obyčejnými smysly, tak je jasné, že má individuum za sebou nějakou cestu - minulé životy.

Ta mildova sluníčka nemusí předávat žádný příběh, jejich hodnotou a okamžitým znakem je jejich svit. Pokud svítí málo, tak si při smrti uvědomí oddělenost. Je to velmi prosté. Když po smrti potkám světlo a řeknu si: „páni, to je ale světlo“, tak se vracím zpět. Ten proces se opakuje tak dlouho, až si řeknu: „jé, to jsem přece já“. A v tu chvíli je teprve na výběr jestli s tím velkým sluníčkem splynu nebo ne.

Je to jak kdyby vás zdarma pozvali do golfového klubu, ale vy tam nejdete, protože se cítíte špatně např. proto, že normálně pijete z kaluže a nemáte co na sebe. Stejné přitahuje stejné. V klubu ví, že máte potenciál, ale vaše nízké sebevědomí nedokáže vstoupit. Čeká se jen a jen na vás!

Zpět na “Archiv, neaktivní témata..”