Jak pomoci sobě nebo druhým.

Moderátoři: Cagliostro, Anubis

Razik
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Jak pomoci sobě nebo druhým.

Příspěvekod Razik » 04 úno 2010, 15:27

Chěl bych založit toto vlákno, aby jsme mohli diskutovat různé problémy jak svoje, tak druhých, kteří by rádi,aby jim někdo pomohl.

Razik
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Re: Jak pomoci sobě nebo druhým.

Příspěvekod Razik » 04 úno 2010, 15:34

Takže proč jsem to vlastně založil:) Znám jistou osobu, která má problémy, jaké jsou popsané u Mistleleho ve čtvrté čakře. Cítí problémy ostatních jako svoje vlastní a má z toho deprese. Taky jednou propadla do sekty, protože guru která ji vedla byla přesně osoba která dokáže vycítit, dostat se pod kůži a oškubat. Hodně si zakládala na rodině, která se jí rozpadla a tak má problémy se smyslem života atd..

Pokuď by někdo věděl, jak pomoci, nebo jak by takový člověk měl postupovat, dejte prosím vědět. Jinak o magii se vůbec nezajímá, takže asi žádné náročné operace.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 64×

Příspěvekod Anubis » 04 úno 2010, 16:17

Nechci ti nijak kazit naděje, ale podobné věci už jsem takřka vzdal (pokud se jedná o těžké případy). Když lidem poradíš, aby se změnili a předložíš jim i celý postup, tak je to pro ně nezvladatelná práce. Dokonce znám lidi, kteří prosí o pomoc a přitom pro to nechtějí nic udělat. I když jim předvedeš změnu na sobě samém, tak nejsou schopni to napodobit a hledí jakoby do prázdna stále se stejnou prosbou. Většina lidí tu pomoc vlastně vůbec nechce.

Když chce člověk pomáhat ostatním, měl by pomoci nejdřív sobě - a o to se tu (snad) všichni snažíme, aby nakonec ta pomoc byla co nejúčinnější a na správném místě. Pokud jí chceš opravdu pomoct, tak to asi nejlíp zvládneš sám, protože ji znáš osobně. Takhle na dálku to postrádá všechen cit a ten je u těchto těžkých případů třeba.

marvin
Administrátor
Administrátor
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 04 úno 2010, 16:58

Ahoj...tímhle jsem si taky prošel.. snažil jsem se tolik radit a pomáhat ostatním, až jsem zjistil, že to vlastne není skoro vůbec možné.. budto nechtěli pomoci, nebo tam byl jiný problém a bylo to "plýtvání" časem a energií. Ale tím nechci říct aby jsi to vzdal...

Co se týče tvé kamáradky s velmi silnou empatií a ke sklonám k sugestibilitě (nechá se lehce manipulovat), tady bych spíš radil psycholgicky, než se pokoušel o nějakou magii.

1.)ta osoba si toho MUSÍ být vědoma. musí CHÁPAT, že je takto slabá a zranitelná . pokud si tento problém nepřipouští, nic ji nepomůže.

2.)musí si pěstovat silnější vůli. musí se naučit říkat ne. obrnit se. vím, že je to asi těžké ,že si bude připadat jako necita, ale pokud to neudělá, tak se bude stále trápit a ničit problémy ostatních

3.)může zkusit hatha-jógu, nebo jiný systém na harmonizování čaker.. mělo by dojít ke snížení citlivost - v tomto případě se jedná spíš o přecitlivělost..

4.)celkově by měla pracovat na sobě a na této "schopnosti" - když se jí naučí ovládnout, může být výbornou terapeutkou nebo dělat dobře jinou sociální práci...

Ale nevěš hlavu.. není to ztracené. Záleží jenom na ní, musíš pochopit, že s tímto se musí vypořádat ona sama, ať uděláš sebevíc, největší práce bude spočívat na ní :-)
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Razik
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Razik » 05 úno 2010, 16:52

No předtím jsem to nezmínil, ona to není kamarádka, ale máti:)) Ale na to nesejde. Zkusím doporučit aspoň tu jógu, díky za odpovědi. Něják se s tím bude muset porvat, pokuď to chce vyřešit.

Zpět na “Archiv, neaktivní témata..”