Harfeník píše:Takže myslím, že by neškodilo mít nějaké out of body experiences, hm?
Mentální úroveň
- Anubis
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Muž
- Poděkoval(a): 3×
- Obdrženo poděkování: 64×
Re: Mentální úroveň
Je to tvůj život, dělej si co chceš. Pokud jsi ještě nebyl v astrální sféře, tak možná nevíš, o jakém zisku hovoříš. Nerozumím, proč by to mělo způsobovat nerovnováhu. Spíš nerovnováha ti nedovolí tam vstoupit. Někteří lidé mají štěstí, že se narodí s vyváženými živly, ale není jich mnoho. Co se týče přátelství s bytostmi a podobné věci, tak to jsou docela naivní představy. Nezapomeň, že hodně lidí na internetu si vymýšlí.
- Firzen
- mě už nikdo nezastaví

- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 104×
- Obdrženo poděkování: 70×
- Kontaktovat uživatele:
Možná by jsi se měl zamyslet nad tím, proč vlastně chceš astrálně cestovat, a proč se tam něco chceš dozvědět. Protože u sebe například vím, že jsem chtěl takové věci jen pro uspokojení svých tužeb.
To cestování je zajímavá zkušenost (i když já jsem sotva opustil své tělo), ale od ostatních vím, že tam skutečně zažili neobyčejné věci. To jsou fakt věci, které se snad ani nedají navymýšlet.
Ale vím taky, že to cestování ještě nikomu nedalo valný duchovní posun. Ten byl u lidí, co znám vždycky dosažený pouze poctivou prací.
To cestování je zajímavá zkušenost (i když já jsem sotva opustil své tělo), ale od ostatních vím, že tam skutečně zažili neobyčejné věci. To jsou fakt věci, které se snad ani nedají navymýšlet.
Ale vím taky, že to cestování ještě nikomu nedalo valný duchovní posun. Ten byl u lidí, co znám vždycky dosažený pouze poctivou prací.
Prosím koukněte se: https://www.youtube.com/watch?v=Nh841eC83uw
to Firzen: přesně tak, naplnění svých tužeb a dávných přání.
Proč si prostě neužívat? Proč se nepotěšit? Když čtu příspěvky od Anubis, tak vidím, že u něj stále panuje egoističnost, tak jako před několika lety. Jeho styl příspěvků se nezměnil: Stále má potřebu druhé poučovat a vždy se stavět do opozice. Čekal bych, že zrovna on je už duchovně velmi vyspělý a nebude tak popudlivý a chladný, ale zdá se, že ještě ZAS TAK vyvinutý není. Jinak by se nad to povznesl. Mimochodem, víš co je smysl pro humor? Od tebe jsem nikdy žádnou vtipnou větu nečetl, stále jen pragmatické výroky. Ale hlavně že odpovídáš na většinu příspěvků hlavně ty a jsi tu pečenej vařenej.
Bez urážky, vážně. Jen nepiš tak agresivní příspěvky.
Přeji krásný večer
H.
PS: hele, nic proti nikomu nemám, vzpomeň si na slova dr. M. K. :vše přijímat s úsměvem, mrzoutství je zbytečné.
Ostatně, měli bychom si pomáhat, no ne? Není snad dosažení dokonalosti ultimátním cílem každého člověka? Ano.
Proč si prostě neužívat? Proč se nepotěšit? Když čtu příspěvky od Anubis, tak vidím, že u něj stále panuje egoističnost, tak jako před několika lety. Jeho styl příspěvků se nezměnil: Stále má potřebu druhé poučovat a vždy se stavět do opozice. Čekal bych, že zrovna on je už duchovně velmi vyspělý a nebude tak popudlivý a chladný, ale zdá se, že ještě ZAS TAK vyvinutý není. Jinak by se nad to povznesl. Mimochodem, víš co je smysl pro humor? Od tebe jsem nikdy žádnou vtipnou větu nečetl, stále jen pragmatické výroky. Ale hlavně že odpovídáš na většinu příspěvků hlavně ty a jsi tu pečenej vařenej.
Přeji krásný večer
PS: hele, nic proti nikomu nemám, vzpomeň si na slova dr. M. K. :vše přijímat s úsměvem, mrzoutství je zbytečné.
Ostatně, měli bychom si pomáhat, no ne? Není snad dosažení dokonalosti ultimátním cílem každého člověka? Ano.
Přes překážky ke hvězdám.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 560×
Harfeník píše:Když čtu příspěvky od Anubis, tak vidím, že u něj stále panuje egoističnost, tak jako před několika lety. Jeho styl příspěvků se nezměnil: Stále má potřebu druhé poučovat a vždy se stavět do opozice. Čekal bych, že zrovna on je už duchovně velmi vyspělý a nebude tak popudlivý a chladný, ale zdá se, že ještě ZAS TAK vyvinutý není.
A já se Anubise zastanu. Ve vší úctě, nemůžeš přece člověka hodnotit jenom podle toho, co a jak napíše na webu. Myslet si jistě můžeš cokoliv. Ale těžko ho můžeš posoudit, jak je hermeticky daleko! Hermetismus je taky o poučování. Magie není mateřská školka, kde si každý hraje na písečku jak chce, mohlo by to mít nepěkné následky. Pokud má potřebu někoho poučit, může. Může každý z nás. O tomhle je taky Marvinův web.
Hermetismus není o úsměvu, ale o vážnostech.
Ego sum, qui sum!
- Anubis
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 3×
- Obdrženo poděkování: 64×
Cagliostro píše:A já se Anubise zastanu...
Díky, snad ani není potřeba. Nejspíš nebude tak daleko od pravdy, myslí si to tu víc lidí. Snažím se psát věcně a někdy je mi líto, že se s některými neznám osobně. Možná by změnili názor...
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

- marvin
- Administrátor

- Poděkoval(a): 586×
- Obdrženo poděkování: 888×
- Kontaktovat uživatele:
Harfeník píše:...ad anubis
no ale musím uznat, že máš kuráž:) respekt! .. hele anubis možná poučuje, ale zrovna jeho rad bych se držel.
btw: co se týče užívání a prožitků... nejsem si úplně jistý, že jsi na správném místě. já sem možná extrém, ale řekl bych, že hermetismus a magie (pokud se neupíšeš demonum) tak není zrovna věc užívání si... takhle to podle mě zrovna nefunguje.. však uvidíš..
resp. nefunguje to ve smyslu fyzických prožitků. pokud se pak dostaneš dál, tak budeš vnitřně naplněn a budeš si to určitě užívat...ale podle mě trochu jinak než máš ted na mysli ty...
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
- Windik
- už jsem tu něco zanechal

- pohlaví: —
- Obdrženo poděkování: 2×
Harfeniku, docela jsi mě pobavil, ty sem přijdeš žádat o radu a v dalším příspěvku se snažíš někoho soudit . lol. 
- Firzen
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 104×
- Obdrženo poděkování: 70×
- Kontaktovat uživatele:
Harfeník píše:to Firzen: přesně tak, naplnění svých tužeb a dávných přání.
Přeji krásný večerH.
Nejen Anubis má s tímto problém. Já sám na sobě cítím, že cvičení Brány ve mně ego zatím spíš velmi posiluje. Je to dost mrzuté.
Jeden můj kamarád má takovou teorii, kterou zatím pokládám za pravdivou, a která mimojiné říká, že egoistické chování slouží ke kradení energie druhým. A také říká, že člověk krade energii druhým často proto, že je na tom sám špatně, a jeho "autopilot" udělá téměř cokoli, aby udržel všechny jeho části v pořádku a zdravé.
Ego podle mě kvete především ve spěchu, v nemoci, při únavě, a když jsme ve společnosti egoistických lidí.
Pro mě to bylo celkem cenné zjištění, tak jsem se chtěl podělit.
Prosím koukněte se: https://www.youtube.com/watch?v=Nh841eC83uw
- verona
- už jsem tu něco zanechal

- pohlaví: Žena
- Obdrženo poděkování: 1×
Harfeník píše:to Firzen: přesně tak, naplnění svých tužeb a dávných přání.
Proč si prostě neužívat? Proč se nepotěšit? Když čtu příspěvky od Anubis, tak vidím, že u něj stále panuje egoističnost, tak jako před několika lety. Jeho styl příspěvků se nezměnil: Stále má potřebu druhé poučovat a vždy se stavět do opozice.
Harfeník nechápu tě. Anubise se stále na něco ptáš a pak mu vyčítáš, že poučuje? Proto jsme tady, abychom si vzájemě předávali nějaké zkušenosti a doplňovali si to, co už jsme buď zapoměli, nebo to, na co jsme ještě nedosáhli. Nezapomínej, že Anubisovo rady nemusí být důležité pro tebe, ale mohou být velkým přínosem pro ostatní. Chápeš?
- Ankhur
- Administrátor

- Poděkoval(a): 48×
- Obdrženo poděkování: 38×
Harfeník píše:Čekal bych, že zrovna on je už duchovně velmi vyspělý a nebude tak popudlivý a chladný, ale zdá se, že ještě ZAS TAK vyvinutý není.
Přijde mi to vcelku vtipné a i zábavné, že lidé nejlépe ví a snad i očekávají, jací by druzí měli být...
To soudíš, prosím Tě, na základě čeho? Podle toho, co sám očekáváš a podle svých představ?
A co ty sám? Jaký by jsi měl být?
Dokonalá osobnost nikdy nebude a ani nemá smysl se o to snažit...ona totiž v pravé skutečnosti neexistuje... Možná proto jde o rovnováhu...
Když Ježíš převracel stoly kupců v chrámu, tak byl jistě plný emocí...
Cílem není být emočně mrtvý, ale neulpívat...dát průchod tomu, co intuitivně v srdci cítíš jako správné a jít dál...
A na druhé straně Ti duchovně vyspělý člověk může připadat jako chladný, odtažitý nebo prázdný.
---
To vše je jen Tvé vnímání...
Vše dobré a ať se Ti daří
Není to o tom, co chceš, je to o tom, co skutečně uděláš.
Zdravíčko, vidím, že tady je trochu mrtvo, tak to tu trochu oživím..
Nejdřívě bych se chtěl omluvit(po půl roce) za mou textovou agresi, měl jsem zrovna v sobě hodně ohně. Tak.
Mám trochu prekérku ohledně pocitových cvičení, nedaří a nedaří se vyvolat zimu. Jediné čeho jsem byl schopen je, že si ze zoufalství představuju nehty na tabuly(to spolehlivě pomůže), anebo zívání, to taky zaznamenám přechodnou zimu. Toť vše. Thats it. Jakkoliv komicky to zní, nemůžu za boha přijít jak na to.
Mohli byste mi prosím pomoct? Děkuji.
Nejdřívě bych se chtěl omluvit(po půl roce) za mou textovou agresi, měl jsem zrovna v sobě hodně ohně. Tak.
Mám trochu prekérku ohledně pocitových cvičení, nedaří a nedaří se vyvolat zimu. Jediné čeho jsem byl schopen je, že si ze zoufalství představuju nehty na tabuly(to spolehlivě pomůže), anebo zívání, to taky zaznamenám přechodnou zimu. Toť vše. Thats it. Jakkoliv komicky to zní, nemůžu za boha přijít jak na to.
Mohli byste mi prosím pomoct? Děkuji.
Přes překážky ke hvězdám.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

Harfeník píše:...
To vypadá na nějaký blok, už se to srovnalo, nebo to přetrvává?
Ego sum, qui sum!
- Ankhur
- Administrátor

- Poděkoval(a): 48×
- Obdrženo poděkování: 38×
Vezmi si do dlaně hrst ledu (třeba kostek ledu z lednice), zavři oči a vnímej. Budeš velmi jasně vnímat to stahování chladem.
Zkus ten vnímaný pocit rozšířit na celé tělo a pak i bez ledu.
Zkus ten vnímaný pocit rozšířit na celé tělo a pak i bez ledu.
Není to o tom, co chceš, je to o tom, co skutečně uděláš.
- Havran
- mě už nikdo nezastaví

- Obdrženo poděkování: 25×
Paráda, to zkusím,
pocit stahování mi jde ale chlad jen v náznacích.
Doma hned hodím namrazit nějaký kostky
Ahoj Havran
pocit stahování mi jde ale chlad jen v náznacích.
Doma hned hodím namrazit nějaký kostky
Ahoj Havran
Having power isnt as good as you thing ...
... whom am I kidding? Power is GREAT!
... whom am I kidding? Power is GREAT!
Zpět na “Magický výcvik ducha - 2. stupeň”