Reinkarnace

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Re: Reinkarnace

Příspěvekod Ondra » 23 říj 2012, 16:32

Anubis: však se už snad trošku známe ne :) , máme jiný způsob žití, "pravdy" atd. prostě jsme každej jinej a to je v pořádku. Jinej nemyslím v základu. Jak by to pak vypadalo , když by jsme byli všichni "jak naklonovaný".

kedrigern
jedu jak drak
jedu jak drak
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 30×

Příspěvekod kedrigern » 28 říj 2012, 17:00

Náhled na reinkarnaci/inkarnaci má každý trochu jiný a nelze říct, který názor odpovídá pravdě, protože vše stojí jen na názorech ať už vlastních či někoho jiného, jehož názory jsou populární. Magie by ale měla být hlavně o praxi. Naše tělo má různé jemnohmotné složky, s kterými se po smrti cosi děje a to by mělo být pozorovatelné pro mágy, kteří jsou svým vývinem dostatečně daleko na to, aby u sebe vycvičili schopnosti tato jemnohmotná těla pozorovat. Asi to bude znít dost morbidně, ale o reinkarnaci/inkarnaci by měli diskutovat právě takovýto pokročilí mágové a jejich diskuze by se měla točit kolem jejich vlastních pozorování typu například:
- viděl jsem, jak se po smrti z hmotného těla oddělovala tato a tato jemnohmotná těla a dělo se s nimi toto a toto....
- viděl jsem, že se při spálení v krematoriu z hmotných ostatků oddělilo toto a toto...
- viděl jsem, že do plodu v takovém a takovém stádiu těhotenství vstoupilo to a to

A teprve pokud budou pozorování různých mágů spolu souhlasit, můžeme považovat za prokázané, že to tak opravdu ve skutečnosti funguje. Do té doby to bude jen názor proti názoru.
May the Awareness be with you. Kedrigern z Hor Tichého Hromu

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 256×
Obdrženo poděkování: 352×

Příspěvekod mek onder » 29 říj 2012, 01:05

Moc pěkný,to by mě zajímalo kdo se tady o tom bude tímto způsobem bavit ;)
Rád bych se pak přidal :)
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 29 říj 2012, 04:34

Kedrigern:
Na muj vkus moc obecna uvaha.
Ty mas nejaky svuj nebo prevzaty nazor??

Mimo tema: Jak to vypada s SES?

Meku:
Nac budes cekat?
Verim, ze alespon ty nejaky nazor mas. Tak se podel. ;-)

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 29 říj 2012, 17:57

kedrigern : však osobně jsem se opíral o praxi a to byla regresní terapie, to co jsem v ní "viděl". Tedy jde o osobní prožitek, poznání, praktickou zkušenost a já nevim, jak to líp napsat. Nepsal jsem nic konkrétního , protože se ty prožitky opírají o zcela osobní věci, u kterých bych byl nerad, aby se nezesměšnily. Jestli to je pro někoho nedostatečný způsob praxe, je v celku vedlejší.

Meku, Máro : Bůh ví, jestli jsme toho hodni. :)

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 29 říj 2012, 19:18

Ano i u me se jedna o muj nazor opreny o prozitek vize, tedy o poznani a navic mi rezonuje s mym soucasnym rozumovym pochopenim.
Ja jsem pres 20 let veril na reinkarnaci a to byl nazor prevzaty a ne muj.

kedrigern
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod kedrigern » 30 říj 2012, 01:05

mek onder: tady by asi bylo při takovéhle diskusi ticho po pěšině, protože pochybuji, že by zde bylo zaregistrováno dostatek dostatečně dobrých mágů
Milda: pro mne je tato otázka otevřená, i když přiznávám, že možnost, že smrtí život nekočí je pro mne přitažlivá.

Jednotlivé názory, pokud nejsou přejaké, jsou založeny na vnitřním prožitku, který ale závisí na aktuálním stavu vývoje našeho vnitřního světa a proto se někdy dost liší - viz. rozdíl inkarnace/reinkarnace. Můj příspěvek směřuje k tomu, že tam, kde vnitřní prožitek popisuje obecný proces, by prožitky různých lidí neměly být v rozporu, i když můžou mít různou "omáčku". Různí lidé, budou určitě vnímat po smrti prostředí jemnohmotných světů různě, ale to, co se s nimi děje musí vycházet z jednotných zákonů. Ale mezi běžně chápanou reinkarnací a inkarnací popisovanou mildou je podle mne principiální rozdíl, takže nemohou platit obě současně, leda bychom zde měli dva typy ducha. Jenže oba názory vycházejí jen z vnitřních prožitků a proto mezi nimi nelze rozhodnout a nemá smysl zkoumat, který z nich lepší.
Snad moje stanovisko trochu osvětlí příklad astrálního/mentálního putování: pokud se budu pohybovat v jemnohmotných sférách, mohou se různým lidem tyto sféry zobrazovat s určitými odlišnostmi, které jsou dané odlišnostmi našich vnitřních světů. Ale pokud různí lidé budou astrálně/mentálně cestovat ve stejnou dobu na stejné místo v hmotném světě, měli by tam všichni vidět to samé.

Já jsem žádný vnitřní prožitek, který by mě na nějakou stranu přivedl neměl a o schopnostech na taková pozorování, jaká jsem popisoval si mohu tak maximálně nechat zdát.

Jedno

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 30 říj 2012, 03:35

Ano je jen jeden zakon a plati stejna pravidla jak nahore tak dole.
Pokud posuzuji nejakou vec, tak dnes jiz vim, ze samotne poznani prozitkem ani vizi nestaci. Ani samotne rozumove poznani nestaci.
VZDY JE POTREBA POUZIT OBE MOZKOVE HEMISFERY.
SVEHO VNITRNIHO MUZE - ROZUM - JANG
SVOU VNITRNI ZENU - INTUICI - JIN
JEJICH JEDNOTNA ODPOVED JE PRAVDA PRO TEBE.
ZPOCATKU TO JE TVA SUBJEKTIVNI PRAVDA.
POTE CO DOJDES OSVICENI PAK JIZ JE TO PRAVDA UNIVERZALNI.

Pozn. Zkus se zeptat telesteticky jak je to s tou reinkarnaci ci inkarnaci.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 30 říj 2012, 12:13

kedrigern: Proč sem prosím píšeš, když je tu nedostatek dobrých mágů ? Tomu nějak nerozumim.

V předchozím příspěvku pokukazuješ na podstatu vnitřního poznání a následné diskuze. V tomto příspěvku zjevně cucáš z prstů, takže je to naprosto v rozporu s tím co si psal výše.
Jinak s tebou souhlasim , že vnitřních pravd může být vícero a o tom je právě diskuze, aby se případně mohli diskutující mezi sebou inspirovat (tím nemyslím přejímat pravdu). Ta pestrost je na tom právě moc pěkná, i když se mohou mezi tím vytvářet různé tlaky (hádky - neporozumění).

On by byl člověk pak se vším rychle hotov, pokud by si jen řekl "vždyť je to vše vlastně Jedno".

kedrigern
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod kedrigern » 30 říj 2012, 13:21

Ondra: Měl jsem na mysli, že nemají dostatečné schopnosti na to, aby mohli provádět pozorování, která jsem navrhl, protože předpokládám, že jinak by se někdo o takových přímých pozorováních něco napsal. Ale i tak jsou o zde lidé, kteří jsou mnohem dál než já, který jsem v podstatě "věčný začátečník", takže je toto fórum pro mne užitečné.

Je možné, že snahou o co nejpřesnější vyjádření, jsem se do toho trochu zamotal. Nechal jsem se unést k přílišnému zevšeobecňování, které pak vypadá jako plácání prázdné slámy, přičemž idea původního příspěvku byla jednoduchá. To, co se děje po smrti by měl být obecný proces nezávislý na našem vnitřním světě, ale přitom na způsob, jakým ho prožívá ten, kdo je po smrti, je ovlivněn jeho vnitřním světem. Proto pokud by ten proces pozoroval někdo jiný, v podstatě "z vnějšku", tak by to měl vidět s mnohem menším "zkreslením". Toto ale je samozřejmě také jen názor, protože nemám jak ho ověřit, protože potřebné schopnosti nemám. To může udělat jen někdo s příslušnými schopnostmi a právě jen diskuze lidí s takovými schopnostmi by na toto téma měla smysl, protože jinak by to bylo jen mlácení prázdné slámy. To se týká samozřejmě i toho, kdybych to měl sám rozvádět podrobněji, protože bych se do toho asi zase zamotal.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 30 říj 2012, 22:22

:) to je pěkný s tím zamotáním. Myslím, že jsi to vystihl přesně, každý kdo chce něco sdělit se do toho zamotá a pak je těžký se vrátit k původní myšlence, vlastně je to možná i nemožné, protože je do toho zamotáno všechno možné. Je dost obtížné něco duchovního převést do tohoto světa a to tak , aby nedošlo k tomu zkreslení a bylo to pochopitelné pro ostatní. Každý to zkreslujeme trošku jinak, ale asi to v podstatě myslíme stejně. Je možné , že to je tím, že "vidíme" pouze části, tedy naše třetí oko neni plně otevřeno, nebo jen občasně.

kedrigern
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod kedrigern » 30 říj 2012, 22:26

Vzpoměl jsem si na video s rozhovorem s Anitou Moorjani, kde popisuje svůj zážitek stavu blízkého smrti a myslím, že její popis odpovídá běžné reinkarnaci, ale není to jenom o ni, o reinkarnaci je tam v podstatě jen pár vět. Podle toho, jak o tom vypráví, je jasné, že tomu prožitku bezvýhradně věří a na jejím místě bych na tom byl určitě stejně. Ale jako pro nezúčastněného člověka je to pro mne zase jen další názor, i když také dost zajímavý. Možná ho někdo znáte. Odkaz je zde:

Je to dost dlouhý, ale ta podle mne zajímavá část začíná kolem deváté minuty.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 30 říj 2012, 22:49

To je hodně dobrý, dík

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 256×
Obdrženo poděkování: 352×

Příspěvekod mek onder » 31 říj 2012, 00:28

Milda: Nejsem psavec ;) ale rád si o tom povykládám,třeba i na dalším setkání společném nebo i osobním :) předejde se tak šumu vytvořeným různým názvoslovím a hned se doladí jak kdo co myslel..

Ondra,Kedrigern:Když je člověk připraven..,je hoden a cesta se vytvoří.. ;) jen po ní jít,zkusit to ;)
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 31 říj 2012, 08:27

meku : rozumim tomu co jsi napsal , ale nějak vnitřně tomu nerozumim, proč jsi to napsal, v jaké spojitosti. Já si myslím, že po cestě jdu, alespoň to tak vnitřně cítím.

To jak rychle jdu, není zas tak podstatné, protože by bylo hodně zvláštní, když by se do cesty nestavěly překážky , které je potřeba překonávat.

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”