Přesně tak to vidím i já. Hermetická cesta je cestou univerzální což ovšem neznamená jedinou. Nevím jak to máte vy, ale já to mám tak, že jen díky informacím s díla Františka Bardona jsem schopen chápat (alespoň dle své individuality
Brána a její smysl
- DAn
- jedu jak drak

- pohlaví: Muž
- Poděkoval(a): 42×
- Obdrženo poděkování: 49×
Brána a její smysl
| Hermetismus je Universální hermetická věda, spojující veškeré okultní vědy.
Přesně tak to vidím i já. Hermetická cesta je cestou univerzální což ovšem neznamená jedinou. Nevím jak to máte vy, ale já to mám tak, že jen díky informacím s díla Františka Bardona jsem schopen chápat (alespoň dle své individuality
), rozeznávat a spojovat si věci z různých směrů jako jsou šamanismus, spiritismus, náboženství, a další...
- Milda
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: —
- Obdrženo poděkování: 6×
Brána a její smysl
jackietae píše:| Hermetismus je Universální hermetická věda, spojující veškeré okultní vědy.
Přesně tak to vidím i já. Hermetická cesta je cestou univerzální což ovšem neznamená jedinou. Nevím jak to máte vy, ale já to mám tak, že jen díky informacím s díla Františka Bardona jsem schopen chápat (alespoň dle své individuality), rozeznávat a spojovat si věci z různých směrů jako jsou šamanismus, spiritismus, náboženství, a další...
Zkus nekdy i neco jineho nez Bardona.
U nej jsou spise stripky hermetismu.
- marvin
- Administrátor

- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 586×
- Obdrženo poděkování: 888×
- Kontaktovat uživatele:
Brána a její smysl
Milda píše:U nej jsou spise stripky hermetismu.
tím chces říct, že u Bardona jsou to jenom střípky hermetismu? Že Brána je jenom střípek?
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
- DAn
- jedu jak drak

- Poděkoval(a): 42×
- Obdrženo poděkování: 49×
Re: Brána a její smysl
Milda píše:| Zkus nekdy i neco jineho nez Bardona.
A co považuješ osobně za lepšího než systém dle pana Bardona? Jinak já osobně jsem skálopevně přesvědčen o správnosti této cesty. A pokud to jsou jen střípky, pak bych si přál je jednou zvládnout
- mek onder
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 256×
- Obdrženo poděkování: 352×
FB napsal i Zlatá Zrnka Hermetická..ale je to jen rukopis.. a jen pro odvážné
BKOZ je procházka růžovým sadem,bezpečná a krásná.. 
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.
- Milda
- mě už nikdo nezastaví

marvin píše:Milda píše:U nej jsou spise stripky hermetismu.
tím chces říct, že u Bardona jsou to jenom střípky hermetismu? Že Brána je jenom střípek?
Jiste ze je to stripek.
Kdyby tam bylo vsechno, tak bys uz vsechno vedel.
Vis? Nevis?
- Milda
- mě už nikdo nezastaví

jackietae píše:Milda píše:| Zkus nekdy i neco jineho nez Bardona.
A co považuješ osobně za lepšího než systém dle pana Bardona? Jinak já osobně jsem skálopevně přesvědčen o správnosti této cesty. A pokud to jsou jen střípky, pak bych si přál je jednou zvládnout. Nicméně vždy se snažím mít mysl otevřenou a přístupnou...
Nehodnotim co je lepsi ci horsi.
Ani v jedne knize neni vse.
Z kazde knihy si vezmes jen co ti prislusi.
Pri dalsim cteni ti mozna prida.
Az budes vse vedet tak uvidis jen strepy.
Mysl musis mit opravdu hodne otevrenou.....
- Milda
- mě už nikdo nezastaví

mek onder píše:FB napsal i Zlatá Zrnka Hermetická..ale je to jen rukopis.. a jen pro odvážnéBKOZ je procházka růžovým sadem,bezpečná a krásná..
Rad si prectu.
Dik za kopii.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 560×
Milda píše:Nehodnotim co je lepsi ci horsi.
Ani v jedne knize neni vse.
Z kazde knihy si vezmes jen co ti prislusi.
Pri dalsim cteni ti mozna prida.
Záleží na úhlu pohledu. Některé knihy mohou skutečně obsahovat jen několik % zásadních informací a ne každý to ještě pochopí. Jsou ale pak knihy, které hrají důležitou roli, kde to nelze odbít tím, že to obsahuje "jen střípky". I takové existují, stačí je nejen hledat, ale mít i štěstí při jejich výběru.
Ego sum, qui sum!
- Tomáš
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 93×
- Obdrženo poděkování: 43×
jackietae píše:Tak ono s těmi střípky se to dá brát také tak, že brána je jedna z 22 velkých arkán a pak je ještě dalších 56 malých arkán
Hospodin je tvůj ochránce, Hospodin je ti stínem po pravici.
-
FTX
Milda píše:......
Ono s těmi střípky je to asi tak jako s jakoukoliv učebnicí v jiném oboru.
Třeba učebnice C++ nikdy nepopíše všechny možnosti a všechny možné programy, které lze v tomto jazyce napsat. A samozřejmě existuje mnoho dalších učebnic. Každá má jinou kvalitu.
Podobně tak Brána obsahuje praktické cvičení, která pokud jsou skutečně prakticky provedena, tak umožní lepší vnímání reality. K poznání někdy dojdeš až něco skutečně uděláš. Dosud jsem se nesetkal s tím, že by někdo snášel na stříbrném podnosu univerzální pravdy.
Chtít po někom aby popsal všechny možné variace je apriori nerozumné. Vzniklo by něco, co by jste ani za celý svůj život nedokázali přečíst. Dokonce ani v případě hry jako jsou šachy se ti nepodaří popsat a pochytit veškeré možnosti.
A pokud pro někoho jsou už věci popsané v Bráně tak jednoduché, že je udělá bez přípravy levou zadní, tak už pro něho Brána také není vhodná.
Pokud jste někdo třeba profesionálním programátorem, tak se také nemusíte pošklebovat lidem pro které není jasné jak se od sebe liší předání proměné hodnotou a odkazem.
Mildo, zkus podobný počin a napsat něco srovnatelného. Kritizovat umíš dobře.
- Ondra
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 7×
- Obdrženo poděkování: 32×
Nevím co je na tom k nepochopení , že Milda říká , aby jste nebyli upjatí a uměli se rozhlédnou i kolem sebe. To nemá nic společného s kritizováním Brány, která je svým způsobem jedinečná, i když mnoho yoga systému se ji hodně podobá.
Ano BKOZ nemusi byt pre kazdeho,co sa tyka info teoretickych.Po praktickej stranke tu stripek vidim a je len na kazdom samotnom ako s tym nalozi.Prvy krok k zdokonaleniu sa nie len na duchovne ale aj dusevne a astralne.Je to ta prva Arkana ako je spomenute vyssie.V Brane je aj vela teoretickych info o ktorych sa mozno docita clovek aj v inych knihach.Kolko ich je?A kde?A informacie sa daju nacerpat aj z inych zdrojov...Ale k tym sa dostaneme neskor a to plati pre toho kdo sa rozhodol prakticky zdokonalovat.Ak je ina sustava,ktora obsahuje tieto info ako v Brane-pre zaciatocnika-sem s nou-rad si precitam a myslim ze nielen ja.Vsetko dobre.