Rozdvojení myšlenek

Moderátoři: Cagliostro, Anubis

marvin
Administrátor
Administrátor
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Rozdvojení myšlenek

Příspěvekod marvin » 11 srp 2010, 12:25

Tak tohle je další část co si nedokážu moc představit.. Je možné že, je to pouze nesmysl z onoho (ne)proslule známého díla Frabato.. a to ze začátku, při varietním vystoupení, kdy Mistr předvádí, se mu během mluvení podaří uspat dotyčnou osobu tím, že působí na její astrální tělo..

Možná jsem to nepopsal přesně, zkusím doma najít tu pasáž konkrétně, ale nechápu jak můžu mluvit, a přitom magicky působit v jeden okamžik... musel bych dokázat rozdělit své vědomí, svou koncentraci, kdy část mozku budu paralelně věnovat energii mluvení a zbytek se dokáže soustředit v astrální sféře... a na úplně odlišné věci...

Je tohle vůbec možné???
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Re: Rozdvojení myšlenek

Příspěvekod Cagliostro » 11 srp 2010, 13:38

Tohle možné je.
Bylo to studováno hlavně francouzama v 19. století. Jinak v Čechách pak kolem roku 1900 se tomuto věnoval Jaroslav Janečka a ve 20. letech pak Dr. Miloš Maixner.
Ego sum, qui sum!

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 64×

Příspěvekod Anubis » 11 srp 2010, 13:51

marvin píše:...

Je to možné, dokonce jsem něco podobného už viděl. Jde to realizovat třeba pomocí automatické řeči. V mysli utvoříš věty, které chceš říct, začneš něco dělat a dáš tomu jen prvotní impuls, kdy to má začít. V těle už pak nemusíš být vědomím a ono to odkecá. Tohle v pohodě zvládají lidi, co jsou zvyklí přednášet. Horší to je, když se z monologu stává dialog a musíš na něco slovně reagovat. Potom je třeba vědomí rozdělit v potřebném poměru.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 11 srp 2010, 16:17

Ted kdyz o tom mluvite, tak sam mam takovou zkusenost, ze kdyz zaskoluju odpborny personal na nejake zarizeni, tak protoze uz to delam porad dokola a dokola automaticky, tak uz na to vubec neymslim a obcas se pristihnu ze myslim uplne na neco jineho nez na to co rikam..

A je zvlastni ze se dokonce obcas pristihnu jak automaticky odpovidam lidem na jejich otazky ikdyz premylsim uz nad necim jinym.. ale to bude tim, ze se ty otazky a vubec cela zaskolovaci rutina porad dokola opakuje a neni problem potom myslet na neco jineho..

Nebo nekdy kdyz pisu do pocitace tak jsem schopny zaroven mluvit s nekym jinym a itak busit do klavesnice otoceny uplne jinam... ale tam pozorouju oba dva stavy pulkou vedomi.. takze to je asi jiny pripad...

Ale dik za odpovedi

Petr
mé první příspěvky:)
mé první příspěvky:)
pohlaví:

Příspěvekod Petr » 17 čer 2013, 14:34

Měl jsem podobnou zkušenost skrze sen. Po probuzení ze snu jsem vnímal jakési rozdvojení mysli. Bylo to, jakoby jedna moje část zůstala ve "snovém světě/astrálu" a druhá byla v mém těle a vykonávala běžné denní úkony. Stav vydržel bez nějakého snažení zhruba dvě hodiny. Byla to velmi zajímavá zkušenost.

Havran
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Obdrženo poděkování: 25×

Příspěvekod Havran » 19 čer 2013, 09:29

Ahoj Marvine,
tenhle stav prožívám při většině koncentračních cvičeních (bohužel). V hlavním procesu mi běží to na co se koncentruji (představa, jeden bod ...) a kolem toho se mi děje spousta sekundárních věcí. např. hmm po cvičení bych si mohl dát kousek koláče ... , ach jo ty děcka zas vyvádějí pak je musím srovnat ..., co jsem to chtěl doma ještě udělat? áá už vím...)
Tj. v pohodě udržím koncentraci na téměř libovolné téma, ale neudržím ji čístou tj bez oněch postraních a přidružených myšlenek. Časem to zvládnu bo se to zlepšuje.
Nicméně myslím, že tento popsaný stav plně souhlasí s tím co jsi popisuješ ty, rozdíl je malinkatý ... Dělat to vědomě :), nebo jinou technikou jak píše Anubis.

Ahoj Havran
Having power isnt as good as you thing ...
... whom am I kidding? Power is GREAT!

Tomáš
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 93×
Obdrženo poděkování: 43×

Příspěvekod Tomáš » 19 čer 2013, 10:49

Někde na fóru jsem četl přeloženou otázku ve které bylo něco podobného (tuším?). Odpověď doporučovala před každým cvičením se koncentrovat na tělo a tím se dostat do sebe všemi těly... Myslím, že to sem dával Marvin. :) Nevzpomínáš si na to Marve?

Když nad tím teď přemýšlím, tak se mi každé cvičení dařilo jen když jsem byl ve svém těle tj. cítil jsem ho. Mysl se vyjasnila a pak už jen plnila úkoly. Leckdy to bylo i dost příjemné. :)

Jinak tohle se mi stávalo (a občas ještě stává) především ráno po probuzení a to i v případě, že za sebou mám ranní rozcvičku a sprchu. V odpoledních hodinách se mi toto děje jen zcela výjimečně. :)
Hospodin je tvůj ochránce, Hospodin je ti stínem po pravici.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 19 čer 2013, 11:29

Přesně si na to nezvpomínám, ale možná to psal i někdo jiný - nebo mám pocit, že sis udělal syntézu více příspěvků - můj byl, kde jsem říkal soustředit se/ vnímat a prožívat / prociťovat tělo - to potom navodí takový pocit koncentrace, bdělosti a vědomí. A někdo pak psal o sjednocení více těl, myslím, že to byl Otakar? nebo někdo jiný? Havran ? asi bychom to vyhledali přes dotaz vyhledávací nahoře..

Nicméně můžu jenom doporučit: )

Tomáš
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Tomáš » 19 čer 2013, 12:18

Možná si to nebyl ty. :) Nevím. Každopádně je to vcelku dobrá idea a měla by se vyzkoušet. :)

Michal
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
pohlaví:
Poděkoval(a): 24×
Obdrženo poděkování: 37×

Příspěvekod Michal » 19 čer 2013, 12:26

Tomáš
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Tomáš » 19 čer 2013, 12:59

Díky! :) Takže si to byl nakonec ty. :) Promiň za mýlku o autorství. :D

Zpět na “Archiv, neaktivní témata..”