Minichat?
- Arex
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Muž
- Poděkoval(a): 177×
- Obdrženo poděkování: 1116×
Re: Minichat?
Hlasuji NE, chatů je na internetu dost, každý si může najít ten svůj. Fórum má vzdělávací funkci, v ideálním případě by mělo lidem pomoci s praxí. Chat naproti tomu chápu jako způsob uvolnění. Zdá se mi, že to nejde k sobě a raději bych to oddělil. Léta, která jsem prochatoval, vidím jako využitá z 10%.
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!
- Charon
- jedu jak drak

- Poděkoval(a): 1×
- Obdrženo poděkování: 6×
- Kontaktovat uživatele:
Arex píše:Hlasuji NE, chatů je na internetu dost, každý si může najít ten svůj. Fórum má vzdělávací funkci, v ideálním případě by mělo lidem pomoci s praxí. Chat naproti tomu chápu jako způsob uvolnění. Zdá se mi, že to nejde k sobě a raději bych to oddělil. Léta, která jsem prochatoval, vidím jako využitá z 10%.
No, každý má svůj názor, nicméně můj názor je jiný. To že je chatů na internetu dost je zajímavý argument a pokud bych vycházel z analogie mohlo by to znamenat, zrušte tohle forum, na internetu je jich také dost. Na to že jsi efektivně využíval chat z 10%, ani nebudu reagovat. Chat je pouze komunikační kanál, jakým způsobem jej jednotlivec využívá, záleží jen na něm. Asi mám trochu jiné představy o využití.
Cháron
- marvin
- Administrátor

- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 586×
- Obdrženo poděkování: 888×
- Kontaktovat uživatele:
Co takhle kompromis? Udelat externi chat? Treb nejakou open app na domene treba jako chat.frabato.cz - radeji bych to take oddelil. Moc mi to nezapada, kdyz to dame primo dolu na uvodni stranku..
Tam se budou moci lidi vyblbnout do sytosti a nebude to zasahovat do fora jako takoveho..
Zkusime neco takoveho pustit a uvidime casem..
Tam se budou moci lidi vyblbnout do sytosti a nebude to zasahovat do fora jako takoveho..
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
- Charon
- jedu jak drak

- Kontaktovat uživatele:
marvin píše:Co takhle kompromis? Udelat externi chat? Treb nejakou open app na domene treba jako chat.frabato.cz - radeji bych to take oddelil. Moc mi to nezapada, kdyz to dame primo dolu na uvodni stranku..
Ahoj, podle mě taková forma nema smysl, pokud nekoho z pratel uvidim na foru, tak jsem mel predstavu ze mu muzes poslat na chatu zpravu a on uvidi ze s nim nekdo chce chatovat, pokud bude externi chat tak tam nikdo chodit nebude a nebo jen minimalne a tudiz bude i zbytecny.
Cau, Charon
- marvin
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
můj problém asi je, že si prostě nedokážu představit, že by to nerušilo samotné forum. Protože pokud dole bude nějaký bar, prostě políčko, kolonka, kde budou běhat texty a smajlíky, tak to bude nějak vybočovat z toho stylu. Ale možná si to jenom nedokážu představit.
Vem si, že to bude lidi svádět k tomu, aby moc nepřemýšleli nad texty, a jenom tak tlachali. Ikdyž tohle je asi spíš problém lidí všeobecně. Někdo tam bude chtít přinést něco užitečného a bude zasypán řadou emocionálních výlevů..
Fakt nejsem zatím přesvědčen.
Budu o tom muset ještě popřemýšlet. Těch pro i proti je dost. Ale stále u mě pořád převažuje proti.. zatím se tomu nebráním, jenom mě to pořád nepřesvědčilo. Neslyšel jsem žádný pádný, opravdu pádný argument, který by mi otevřel v tomto oči a řekl mi: "Jo, to tu vážně musí být! " :....
Vem si, že to bude lidi svádět k tomu, aby moc nepřemýšleli nad texty, a jenom tak tlachali. Ikdyž tohle je asi spíš problém lidí všeobecně. Někdo tam bude chtít přinést něco užitečného a bude zasypán řadou emocionálních výlevů..
Fakt nejsem zatím přesvědčen.
Budu o tom muset ještě popřemýšlet. Těch pro i proti je dost. Ale stále u mě pořád převažuje proti.. zatím se tomu nebráním, jenom mě to pořád nepřesvědčilo. Neslyšel jsem žádný pádný, opravdu pádný argument, který by mi otevřel v tomto oči a řekl mi: "Jo, to tu vážně musí být! " :....
- Charon
- jedu jak drak

- Kontaktovat uživatele:
Takový pádný argument nenajdeš, chat je jen komunikační kanál a jeho kvalita se odvíjí od lidí, kteří jej budou navštěvovat. Možná to vypadá, že jsem moc veliký zastánce chatu, ale není tomu tak, je to jen nápad a uvědomuji si, že pokud se chat zavede, může se stát, že prostě nebude využíván a nebo jej bude navštěvovat skupinka tlachajících lidí.
- marvin
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Jo, s tím naprosto souhlasím. Vždy bude úroven odpovídat lidem, kteří tam budou. Zatím si nejsem jistý, že to bude přínos. Moje myšlenky se ubírají asi tímto směrem:
- někdy má člověk prostě náladu jenom napsat pár blbostí. ale musí to být někde, kde ho lidi pochopí.. nebude to psát do vláken na diskuzích, na to to není moc dobré prostředí, nejsou to důležité myšlenky..
- patří to ale potom na frabato.cz ??
Jediný důvod, proč jsem to ještě nezavrhl je, že i já občas mám "potřebu" psát určité "nesmysly" nebo dejme tomu nedůležité věci.. je to naše přirozenost, nějak se ventilovat... pokecat si, nechtít řešit vážná témata..
Pro mě je tedy nejpádnějším argumentem, že se možná tímto kanálem odlehčí foru, že pokud někdo nebude mít dost dobré téma na diskuzi a bude se chtít bavit o nějakých srandách, které ale pochopí jenom lidé na stejné vlně..tak potom ano..
Ale zároveň je důležité si uvědomit, že to nesmí zasahovat do konceptu frabato.cz - nesmí to rušit ty lidi, kteří se chatu nechtějí účastnit. Nesmí jim to narušit ten dojem, tu funkci co frabato.cz má.
Závěrem: pokud to dokážeme realizovat, aby to splnilo všechny požadavky co na to máme, tedy aby to nerušilo formu, ale zároveň to odhlechčilo některým vláknům, tak jsem pro.
Zatím si tuto představu teprve formuji, takže tohle berte jenom jako otevřený brainstorming, a pokud opravdu chat chcete, tak ho prosím pomozte rozvinout. Je proto potřeba něco udělat. Až pochopím a uvidím Vaši vizi a vy mé myšlenky, tak to může fungovat a realizace je nasnadě..
- někdy má člověk prostě náladu jenom napsat pár blbostí. ale musí to být někde, kde ho lidi pochopí.. nebude to psát do vláken na diskuzích, na to to není moc dobré prostředí, nejsou to důležité myšlenky..
- patří to ale potom na frabato.cz ??
Jediný důvod, proč jsem to ještě nezavrhl je, že i já občas mám "potřebu" psát určité "nesmysly" nebo dejme tomu nedůležité věci.. je to naše přirozenost, nějak se ventilovat... pokecat si, nechtít řešit vážná témata..
Pro mě je tedy nejpádnějším argumentem, že se možná tímto kanálem odlehčí foru, že pokud někdo nebude mít dost dobré téma na diskuzi a bude se chtít bavit o nějakých srandách, které ale pochopí jenom lidé na stejné vlně..tak potom ano..
Ale zároveň je důležité si uvědomit, že to nesmí zasahovat do konceptu frabato.cz - nesmí to rušit ty lidi, kteří se chatu nechtějí účastnit. Nesmí jim to narušit ten dojem, tu funkci co frabato.cz má.
Závěrem: pokud to dokážeme realizovat, aby to splnilo všechny požadavky co na to máme, tedy aby to nerušilo formu, ale zároveň to odhlechčilo některým vláknům, tak jsem pro.
Zatím si tuto představu teprve formuji, takže tohle berte jenom jako otevřený brainstorming, a pokud opravdu chat chcete, tak ho prosím pomozte rozvinout. Je proto potřeba něco udělat. Až pochopím a uvidím Vaši vizi a vy mé myšlenky, tak to může fungovat a realizace je nasnadě..
Ked som potreboval radu,neni problem si tu najst kontakt.A podotykam boli to otazky na ktore som dostal inspirujuce odpovede.Na chate sa verejne budu prezentovat svetske zalezitosti,... vascinou ludi,ktori sa poznaju alebo spoznaju.Tiez si to docela neviem predstavit.Nesiel by som tam zo zavaznou temou-problemom.K mailu alebo pm sa da kedykolvek vratit a precitat si ho....
Tot moj nazor.Dakujem.Vsetko dobre.
PS:nech to neznizi uroven webu.
PS:nech to neznizi uroven webu.
- marvin
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
nastavil jsem na chatu, že můžete měnit hlasy. Pokud bude někdo v průběhu diskuze něčím přesvědčen, nebo nabude opačného dojmu (třeba já) tak můžete kliknout na další odpověď. Tímto je samozřejmě prostor pro lidi, kteří si uvědomí, zbytečnost nebo dokonce kontraproduktivitu chatu..
- Arex
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 177×
- Obdrženo poděkování: 1116×
Charon: Pouze jsem reagoval na Tvou výzvu, abychom jako čtenáři hlasovali. Původně jsem sice hlasovat nechtěl, ale abych byl transparentní, zaškrtl jsem to, co si myslím, a napsal jsem k tomu i zdůvodnění. Zastávám názor, že kdo říká ne, měl by také udat důvod proč. Nemám potřebu do toho dál zasahovat, ani nemohu; jsem jeden z mnoha a názorově v menšině.
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!
- marvin
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Na většině, nebo menšině nesejde. Pro mě bude směroplatné, kdo jak názory obhájí. Samozřejmě, že je pro mě důležité většinové rozhodnutí, ale ta myšlenka se musí vykrystalozvat v něco reálného. Jinak se to nikdy neuskuteční.
Já jsem za Tvůj hlas Arexi velmi vděčen (dokonce s Tebou souhlasím), takže jsem velmi rád, že jsi to zdůvodnil (obhájil). K tomu vyzívám i ostatní (kteří hlasovali), aby napsali důvod - hlavní argument pro / proti..
Já jsem za Tvůj hlas Arexi velmi vděčen (dokonce s Tebou souhlasím), takže jsem velmi rád, že jsi to zdůvodnil (obhájil). K tomu vyzívám i ostatní (kteří hlasovali), aby napsali důvod - hlavní argument pro / proti..
- Adam
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 488×
- Obdrženo poděkování: 362×
Ja uz jsem to zminoval ve svem prvnim prispevku, ale za me by byl dokonale uspokojujici samotny modul whispering, tedy jenom moznost napsat IM nekomu, koho vidim on-line, otevrelo by se to v novem malem okne a ostatni by to nevideli ani by do toho nemohli zasahovat. Za sebe si myslim, ze bych to vyuzival jenom prilezitostne a odpadl by problem ze bude stream blikajicich prispevku na vstupni strane. Muj subjektivni dojem totiz je, ze chat se s kazdym dalsim clovekem bude redit. Jestli v mluvene diskuzi je s vetsim poctem ucastniku tezke udrzet nejakou formu a uroven toho rozhovoru, aby si lide neskakali do reci a poslouchali, co kdo rika, reagovali vecne apod., tak v psanem rozhovoru mi to prijde jeste mene mozne. To je muj podpurny argument pro chat jenom v podobe jeden na jednoho - neviditelne pro ostatni.
Adam
Adam
Nejsem ani duše, ani tělo, nesmrtelný duch-JÁ jsem,
jsem pouhý svědek tohoto bytí...
jsem pouhý svědek tohoto bytí...

Priznam sa ja som nezahlasoval.Pozeram sa na to z roznych uhlov a nemam jednoznacnu odpoved.Jeden pohlad,zvysi ci neznizi to uroven webu?Ak ju pozdvihne som za.