dar píše:Představa, že co pochází z duchovních sfér je nutně pravdivé a nelže to je neskutečná naivita.
Pete, pokud je to opravdu Undina, či jakákoliv ne-lidská bytost, nepřiřazuj ji lidské charakteristiky. Za prvé - lež/pravda - oni(ony) ji nemusí posuzovat stejně jako ty. Dále - motivy - nemusí mít stejné jako si myslíš, že mají. Co je pro ni považování že je dobré pro Tebe, že by ti neublížilo, může být chápáno a vnímáno v jejím smyslu - třeba otroctví vodní říši může být "dobré" pro Tebe.. chápeš? Ono ti to "neublíží", tak jak si myslí ona..
dar píše:Několik lidí ti zde nabídlo své rady a názory a všechny námitky popíráš, pak si tedy kladu otázku, proč takovou diskuzi vůbec vyvoláváš. Na prosazování pravdy svého "božského" EGA jsou tu jiní machři.
Já rozumím (nebo si myslím, že rozumím) proč tahle "diskuze" je. Pete má radost.. přirozeně..proč také ne.. něco objevil, je to nevšední, je tam nadšení. Je to něco nového, něco co "nemá" každý, něco co se nabízí.. já tomu rozumím. Soucítím s Tebou..
Ale.. pokud si někdy četl alespoň trochu budhismu nebo jiné "mystiky" - pak dej na prosím na rady Ankhura a ostatních zde.. zážitky, prožitky, nadšení, zázraky a jiné nevšední věci ..opadnou.. jsou jenom lákáním, není to pravý účel ..
Napsal jsi to zde, aby ses podělil o své zážitky. Je to pěkné, děkujeme Ti. Zároveň jsi se však vystavil "kritice" ( ne nutně v negativním smyslu) a potom alespoň zvaž zde nabízené rady. Už to, že jsi sem napsal, něco znamená. Tyhle věci nemusí být tak jednoduché, přímočaré a snadné jak se jeví na 1.pohled. Určitě je hodně lidí, co na to "doplatilo" (ale pokud tak měli naplnit svůj osud..)
Ještě jsem chtěl dodat, že k vodním bytostem může nejvíc říce asi W.Mistele. Zkus prosím trochu pročíst jeho web, nebo alespoň tento odkaz
http://www.williammistele.com/videopoems.htmlŠkoda, že už nedokážu najít jednu povídku, byla to krásná ukázka toho, jak svět těchto vodních bytostí funguje. Myslím, že tam figurovala jedna z Královen Undin - a v příběhu šlo o to, že postupně lákala velmi mocné a silné mágy, kterým se nikdo v lidské říši nebyl schopen rovnat ani postavit. Ale pokaždé je zlákala do moře a oni absolutně propadli její neskonalé a nezměrné magické lásce a přitažlivosti. Měj prosím na paměti, že undiny ZTĚLESŇUJÍ přitažliovost. Voda = magnetismus, emoce, empatie. Příběh pokračuje tak, že Královna nemá žádné úmysly - ona pouze dělá to co je. Není to člověk, nemá lidské motivy, záměry, ambice. Nesnaží se o nic. Ona prostě je dokonalá magická empatie. Tvoje undina je její zlomek, aspekt, cokoliv budeš chtít, ale je stále vodní princip magické přitažlivosti.
Mám pocit, že v Tobě probouzí naprosto stejné (po)city jako v tom příběhu. Láká Tě, hřeje Tě, dělá Tě šťastným..jako všechny ty mágy v příběhu..nakonec všichni vstoupili do moře a stali se součástí vodní říše kde ji s neskonalou láskou a radostí sloužili až za hrob svých vlastních dní.. Nehledej v tom smysl. Je to zákon. Takto vnímám že je to nastaveno.. skoro jako sirény, s tím, že ty jsou asi mnohem více destruktivní, a asi jenom berou.. Undiny Tě mohou obohatit, ale neměl by jsi si s nimi zahrávat.