patanjali píše:Skoro bych rekl, ze se jedna o nabeh na exteriorizaci, alespon tak jsem to vyhodnotil na sobe. Delam uz leta pranajamu (v podstate obdoba cviceni z BKOZ..) a zacaly se u me casem objevovat podobne stavy jako popisujes ty. Tj. spontalni bdelost na prechodu spanku a bdeni, jde v podstate o trans (telo tuhe, mysl bdela..) a smysly aktivni - videni skrze zavrene oci, sluchove halucinace (?) atd.
Kdyz jsem o tom mluvil s jednim vidoucim, tak mi rikal ze dochazi ke zvysene aktivite prvni a druhe cakry resp. rozfazovani fyzickeho a eterickeho tela. V podstate by to odpovidalo teorii Roberta Bruce v "Astral dynamics". Tj presun vedomi do energetickeho tela (resp. eterickeho) a teprve pak je mozna projekce ven bud do real-time zony anebo jinam..
Urcite by me ale zajimala vase interpretace - mek oder?
Podle všech příznaků jde o exteriorizaci (vymístění)smyslů popř. těla,což je doprovázeno zvýšenou aktivitou matrice a okolí 2 čakry(1-3).Propojení bývá do té astrální úrovně,která je příslušna vývojovému stupni daného člověka,takže vnímá svou úroven,popř.dle svého naladění,zvuky,barvy,tvary,vjemy..apod.Stává se to u zvýšení hladiny energie hlavně ve vnitřních částech těla.Většinou je to samovolné,až časem při vyrovnání živlů se to stane obvyklostí a může se to více využívat vědoměji

Naučit se vědomě ovládat éterické tělo je dobrý základ pro další rozvoj.
At´se daří.
Mc

..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.