ufik píše:Jak dlouho už cvičení děláš a jak jsi se k knihám pana Bardona dostal, jestli se můžu zeptat?......píšeš tam něco o tvém strýci, je snad on ten, který podnítil tvůj zájem?
Od mala jsem přemýšlel o věcech, které tu jsou, ale nejsou vidět a přitahovaly mě různé knihy, otec jich měl spousty (a časem vedl duchovní školu a přednášel). K Bardonovu dílu jsem měl respekt, až v 19 letech jsem se odvážil ho otevřít. Zpočátku jsem cvičil přerušovaně, ale po jistém zážitku jsem začal být věrný jak jeho soustavě, tak jóginským postupům (opět českých představitelů). A dnes cvičím pravidelně a to kdekoliv a kdykoliv (je pro mě těžké stanovit si pevnou dobu). Když to opravdu některý den nejde, tak je důležité prožít ten den vědomě (nebo si to alespoň připomínat a snažit se co nejvíc, i kdyby to bylo jen pár minut denně). Člověk potom nachází v obyčejném životě určité symboly, vzory apod. Vědomě se dá žít celý den (24h), ale je to dost těžké. Když to člověk dokáže, tak to nahradí hodně meditací, protože až po tom dni zavře oči a jeho smysly nejsou zaneprázdněné, tak lépe ovládá negativní stav, ve kterém je vlastně pravda. Proto jej Bardon a jiní staví na první místo. Každý mág musí být zároveň mystikem!