jak jsi se k knihám pana Bardona dostal

Moderátoři: Cagliostro, Anubis

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 64×

jak jsi se k knihám pana Bardona dostal

Příspěvekod Anubis » 28 lis 2009, 00:24

ufik píše:Jak dlouho už cvičení děláš a jak jsi se k knihám pana Bardona dostal, jestli se můžu zeptat?......píšeš tam něco o tvém strýci, je snad on ten, který podnítil tvůj zájem?

Od mala jsem přemýšlel o věcech, které tu jsou, ale nejsou vidět a přitahovaly mě různé knihy, otec jich měl spousty (a časem vedl duchovní školu a přednášel). K Bardonovu dílu jsem měl respekt, až v 19 letech jsem se odvážil ho otevřít. Zpočátku jsem cvičil přerušovaně, ale po jistém zážitku jsem začal být věrný jak jeho soustavě, tak jóginským postupům (opět českých představitelů). A dnes cvičím pravidelně a to kdekoliv a kdykoliv (je pro mě těžké stanovit si pevnou dobu). Když to opravdu některý den nejde, tak je důležité prožít ten den vědomě (nebo si to alespoň připomínat a snažit se co nejvíc, i kdyby to bylo jen pár minut denně). Člověk potom nachází v obyčejném životě určité symboly, vzory apod. Vědomě se dá žít celý den (24h), ale je to dost těžké. Když to člověk dokáže, tak to nahradí hodně meditací, protože až po tom dni zavře oči a jeho smysly nejsou zaneprázdněné, tak lépe ovládá negativní stav, ve kterém je vlastně pravda. Proto jej Bardon a jiní staví na první místo. Každý mág musí být zároveň mystikem!

ufik
jdu do sebe
jdu do sebe
pohlaví:

Re: Mentální úroveň

Příspěvekod ufik » 28 lis 2009, 17:20

Ahoj všichni,

dost jsem o tom, co se tady píše, přemýšlela. Děkuji všem za odpovědi, moc si toho vážím.

Také jsem včera po své první návštěvě měla dost smíšené pocity...
Ale vidím, že sem chodí opravdu pár lidí a je to více méně příjemné bavit se s někým, kdo má stejné zájmy.

Lussac má stejné iniciály jako já, takže se budu snažit tak nepodepisovat :D
Jinak Ti děkuji také za Tvé zkušenosti se cvičením, protože když člověk hledá, je rád za každou radu.
Já také ráno pravidelně cvičím jógu. Cvičila jsem ji 6 let, pak přestala a teď jsem se po 3 letech opět k józe (a jiným protahovacím i posilovacím cvikům)vrátila a je to ohromná úleva, cítit se v těle dobře a ničím neomezován. Lussaci chtěla jsem se zeptat: to znamená, že cvičíš kontrolu myšlenek i teď, abysis pročistil mysl? jestli se Tě můžu zeptat u jakého stupně jsi skončil a co všechno tedy cvičíš?
Ptám se z toho důvodu, jak jsem na začátku zmiňovala, z počátku jsem cvičila vše zaráz - jak mentální tak fyzické tělo. Jenže to by člověk nesměl nic jiného dělat a jen by od rána do večera cvičil....

Také děkuji Luně za dotaz a Anubisovi za odpověď, protože zrovna jsem se o tom s Hankou včera bavily a já byla celá nejistá s odpovědí.
Ano, je to asi tak jak píše Anubis, veřejnosti neříkat nic (to by bylo kontraproduktivní) a to, co si říkáme tady je vlastně naprosto přirozené ;)
Ještě k Anubisovi - to je obdivuhodné, že jsi začal tak brzo s cvičením pana Bardona. Vidím v tom, že Tvůj otec je na určitém stupni duchovního vývoje, veliké plus. Je jistě obrovská úleva, mít takové rodiče. Člověk v tom vyrůstá a vše je pro něho tak přirozené..

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 28 lis 2009, 19:27

ufik píše:Ještě k Anubisovi - to je obdivuhodné, že jsi začal tak brzo s cvičením pana Bardona. Vidím v tom, že Tvůj otec je na určitém stupni duchovního vývoje, veliké plus. Je jistě obrovská úleva, mít takové rodiče. Člověk v tom vyrůstá a vše je pro něho tak přirozené..

Jak jsem říkal, určté cviky dělám od 14 let (zaujalo mě tehdy Rampovo dílo). Ale Bardonovy knížky měly takovou zvláštní auru a já jsem cítil, že na to ještě nemám. S otcem jsem žil polovinu života, pak chvilku přerušovaně a nakonec vůbec. Jak jednou řekl E. Tomáš, mystik většinou tak pospíchá za pravdou, že žije několik životů v jednom. A to je pravdivé. Ještě nedávno mi všichni říkali, že mluvím, přemýšlím a na některých fotkách i vypadám na 50 (to byl samozřejmě z velké části krutý žert). A nejlíp jsem si na život „zanadával“ se svým instruktorem z autoškoly, který už je v důchodu. A naráz je to všechno pryč a zdá se skoro, jako kdybych přecházel do puberty (ve 22 letech), kterou jsem vlastně nikdy nezažil. Byl tam určitě zlom po 11 letých etapách. Prvních 11 s otcem, druhých 11 v sobě a teď jsem „vylezl“ a často se s lidma bavím na tato témata jako nový člověk. O samotných stupních se asi nedá mluvit, protože často příjde chvíle, kdy člověk odskočí od svého standardu a je mu umožněno nahlédnout dál. Tyto záblesky jsou důležité a člověk by se měl obrátit na jejich zdroj. Počátky jógy jsou zrádné, je třeba si uvědomit, že hatha je jen 1/8 z celku a pokud nastoupím jóginskou cestu, tak je třeba postupovat. Ty blažené stavy těla jsou ok a proto hodně lidí nepostupuje a myslí si, že cvičením realizuje nějaké duchovno, je to jako kdybych si vzal bránu a dělal jen hmotné věci. Je ale pravdivé, že hmotná cvičení jsou nezbytná pro uskutečnění koncentrace popř. mentálních cvičení. Není nic horšího, než když se soustředím a bolí mě za krkem, žejo? :)

Lussac
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Příspěvekod Lussac » 28 lis 2009, 21:49

Ahoj UFIKu,
Bránu nepraktikuju už přes čtyři roky,nevím zda jsi četla moje příspěvky v sekci obecné diskuse,tam
popisuju důvod ukončení cvičení,vlastně opuštění celého systému FB.
Věnoval jsem se tomu pravidelně v letech 2001-2004,poslední záznam v magickém deníku je z 16.3.
2005. Za tuto dobu jsem prakticky zvládl cvičení prvních dvou stupnů,koncentrační u 2. stupně nebyla
ještě zcela dotažena.
Jak se ptáš na pořadí cvičení,dělal jsem to následovně: 1.stupen
Těsně po probuzení: Kontrola myšlenek 5-10 min,ještě v leže.
Ráno-Fyzické tělo-kartáč,studená(vlažná)voda-přitom magie vody-pár gymn.cviků.
vědomé jedení-při střídmé snídani.
voda a jídlo se dají cvičit naráz,ale až když jsou zvládnuta jednotlivě( já začal vodou)
Časem se stanou samozřejmostí a jsou fajn.
Večer: Hlavní cvičení dne-dle postupu, 1. Kontrola myšlenek-5-10. min.
2. Introspekce-zapisování špatných vl. do M. deníku-10.min.
zhodnocení uplynulého dne z magického
hlediska
3.Zápis ranního cvičení do deníku a jak se co dařilo.

Časem jsem zařadil před hlavní mentální cvičení ještě vědomé dýchání(5-10min.)

Takto mi to ani tolik času nezabralo a šlo to zvládat při běžném provozu.
Důležitá tolerance okolí-nerušit nás při cvičení.

Ještě k tomu mlčení o magickém vzestupu-souhlasím s Anubisem,někomu,koho to naprosto nezajímá to jistě netřeba povídat a řek bych,že se to týká až vyšších stupnů vývinu.
Myslím si,že je moc dobře,že existuje toto forum,já byl sám a neznal jsem nikoho ve svém okolí,kdo měl ponětí o jménu FB.
Naskýtá se otázka-když už jsem to opustil tak dávno-proč o tom píšu?
Věnoval jsem tomu mnoho,a mnoho mi bylo dáno,a až příjde ta chvíle ,budu pokračovat.
Nebo spíše začínat znova.

Zdraví L.S.

ufik
jdu do sebe
jdu do sebe
pohlaví:

Příspěvekod ufik » 28 lis 2009, 23:27

Ahoj Kluci,

teda já Vás obdivuju. Fakt zírám. Co vše už máte za sebou.

No k FB (dobrá zkratka ;) ) jsem se dostala až letos.

Asi to tak mělo být, protože bych dřív nebyla připravená. A vidím, že vše mělo svůj význam.

Jak píše Anabis, nejprve je třeba zvládnout své fyzciké tělo. Takže co se týče jógy, cvičím opravdu jen fyzicky. Má to svůj význam a čas.... a sedět v ásáně a trpět bolestí, to je dost nepříjemné

No a jak píše Lussac jsem moc ráda za všechny, kteří se FB věnují ze srdce.
Tohle fórum člověka dost motivuje, dál vytrvat ve cvičení.

Zajímalo by mě, zda cvičit, pokud člověk vypil nějaký alkohol. Předpokládám, že to není asi moc v vhodné :|

No a kde jsi se cvičením vlastně ty Anubisi? Už jsi četl Evokaci a nebo Klíč k opravdové kabale?
Ještě by mě zajímalo, zda tě nějakým způsobem Tvůj tatínek vedl k práci na sobě sama.

A Ty Lussaci, jak jsi se dostal k FB?

Díky :)

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 29 lis 2009, 10:37

ufik píše:Zajímalo by mě, zda cvičit, pokud člověk vypil nějaký alkohol. Předpokládám, že to není asi moc v vhodné :|

No a kde jsi se cvičením vlastně ty Anubisi? Už jsi četl Evokaci a nebo Klíč k opravdové kabale?
Ještě by mě zajímalo, zda tě nějakým způsobem Tvůj tatínek vedl k práci na sobě sama.

Už to začíná být docela off topic, naposled odpovídám tady. Kdyžtak se přesuneme. Co se týče konzumace alkoholu, tak samozřejmě záleží na množství a intervalech. Pokud se člověk každý den zřídí, tak to není moc ok. Časem jsem přišel na to, že alkohol jde neutralizovat, několikrát jsem se dokonce okamžitě přenesl do střízlivého stavu. Je to ale takové hraní si s ohněm a obecně je to zbytečné. Když se totiž člověk snaží žít vědomě, tak s alkoholem vědomě podvádí ten vědomý stav. Když mě teda někdo pozve, tak z toho vlastně nic nemám. Abych to shrnul, když se napiješ a umíš to ovládat, tak můžeš klidně cvičit, ale jinak je to kontraproduktivní. Něco jiného je, když je jedinec na alkoholu závislý, ale pochybuju, že někdo takový by se pídil po nějaké duchovní cestě. Co se týče mě, mám k alkoholu indiferentní vztah, když se mu kvůli okolnostem nemůžu vyhnout, tak ho piju a snažím se udržet si vědomý stav. Nevyhledávám ho a často se zadaří, že ho nemusím pít ani o Silvestru.

Co se týče praxe, tak za ty tři roky (první hodně přerušovaný) dělám pořád bránu. Další knížky jsem si zběžně pročítal, ale prakticky se k nim dostanu, až budu bydlet sám. V tom prostředí, kde aktuálně žiji to nejde. Kabalu jsem studoval od jiných autorů a hodně mě zaujala aritmosofie, která dala vlastně základ numerologii. Takže se teď zaobírám vyšší matematikou. Otec mě přímo k ničemu nevedl, spíš pasivně. Vytvářel kolem sebe atmosféru, která něco říkala, ale sám mě nenutil. Když už byl od nás pryč, tak jsem mu z trucu řekl, že já nikdy meditovat nebudu. A on se na mě jen podíval, usmál se, a řekl: Budeš...

ufik
jdu do sebe
jdu do sebe
pohlaví:

Příspěvekod ufik » 29 lis 2009, 12:56

Ahoj Anubisi,

díky za odpověď. Já už včera psala na "obecné" takže tam se taky můžeš mrknout.

S tím alkoholem, jsem si dala včera 2 skleničky červeného. Ale i tak si myslím, že je lepší meditovat raději v naprosto vědomém stavu, jak říkáš.
Ale i přesto jsem to zkusila a můžu říct, že docela fajn pocit naprostého uvolnění a odevzdání se.

Jinak jak jsem si pročítala včera fórum, narazila jsem na debatu o "mikro a makro" myšlenkách.
Přesně to si uvědomuji. V mé mysli proudí takové téměř přehlédnutelné miniaturní myšlenky, jako by záblesky. A pak ty hlavní, kterých si většínou všimnu a někdy se u nich zapomenu.

S tím přerušováním cvičení - to chápu jako překážky, které jsou zákonité zkoušky adepta.
Já začala poprvé cvičit až někdy v říjnu a můžu řict, že mám stále pocit, že i když jsem zkoušela cvičit dál, nemám zvládnuté první cvičení.
Představuji si cíl tohoto cvičení takto (prosím oprav mě, pokud se mýlím):
pozuruješ naprosto nezaujatě své myšlenky, které proudí zpomaleně tvou myslí, nic tě nevyruší, nevnímáš okolí, nenecháš se žádnou myšlenkou pohltit. Svoje tělo téměř nevnímáš.
Říkala jsem si, pokud tomu tedy tak je, jak si myslím, že by cvičení mělo vypadat, nemůžu jít dál, necítím to, jako splněný úkol. Pak mě přepadl pocit méněcennosti, že to cvičím tak dlouho a pořád mi to nejde, že bych to měla cvičit max.14 dnů a jít dál... tento pocit mě občas přepadne i teď, jako by mě brzdil během cvičení, že si říkám, že mi to nejde...

Jinak se klidně můžeme přesunout jinam, já si Tě najdu :D

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 29 lis 2009, 14:05

ufik píše:Ahoj Anubisi,...

Rozhodně je lepší se do těch stavů (např. odevzdání, jak ty říkáš) dostávat bez pomoci alkoholu. S těma myšlenkama je to složité a řekl bych, že je jich více druhů než jen malé a velké. Někdy už si myslíš, že jsi dosáhla negativního stavu a naráz začínáš vnímat jemnější myšlenky. Proto jsou ta cvičení negativního stavu po celou dobu jen přiblížení tomu opravdovému. Ale jednou se to „převrátí“, třeba jen na chvíli, ale už máš ten stav zažitý a víš, čeho se pro příště držet.

Prvním cvičením myslíš kontrolu myšlenek, nebo celý výcvik ducha prvního stupně? Spěchat je zbytečné, vždycky když jsem spěchal (v prvním roce), tak jsem se musel vracet. Když člověk cvičí pravidělně, tak už mu na nějakém čase nesejde. Cvičíš pro svůj vývin, netřeba se s někým nebo něčím napsaným měřit. Pokud jde o kontrolu myšlenek, tak je to podobné jako s falešným exhibicionistou. Pořád se předvádí, ale když na něj někdo upře svou pozoronost, tak naráz neví co dělat a často se schová. Tahle kontrola myšlenek má vést právě k negativnímu stavu. Když se totiž myšlenky zpomalí a intervaly mezi nimi prodlouží, tak pociťuješ čím dál více to vnitřní ticho. Já jsem třeba vjemy, které mi přicházely na mysl automaticky dával do takových balíčků, nebo bloků, kterým jsem potom udával rychlost a směr. Ze začátku to byla divočina a provést by se to nedalo, ale když už jdou ty příchozí myšlenky spočítat, tak je dobré s nimi začít pracovat. Naráz se např. plouží nějaký obraz, který jsem viděl v určitém filmu. Blíží se tak pomalu, že o něm vím ještě dřív, než se opravdu vizualizuje. Zabalím jej do bloku a řeknu mu, dobrá můžeš mi přijít na mysl, ale budeš mě obcházet zprava a poté se mi budeš uprostřed ztrácet z dohledu a pokračovat do nekonečna (jde o obraz, takže jej lze vidět a pracovat s ním v prostoru). To byl jen takový příklad, je zajímavé, jak si na to nežádoucí myšlenky začnou zvykat a převádí se samy do formátu, který ti vyhovuje. Když tě takto obtékají myšlenky a začíná jich být opravdu málo (např. 1 za minutu), tak je dobré zkoušet je zastavovat a pozorovat jen tu jednu a pokud příjde z nenadání další, tak je důležité si vybrat, jestli se upřít na tu novou, nebo zůstat při staré - řekl bych, že je to docela jedno (pokud jsme si nestanovili určitou dobu pro pozorování té jedné), ale pokud už se rozhodneme, tak z toho nesmíme ustoupit. Jestliže se ovšem střídají moc rychle, tak je lepší je zase pozorovat jako pohybující se objekty a zpomalovat je.

ufik
jdu do sebe
jdu do sebe
pohlaví:

Příspěvekod ufik » 29 lis 2009, 18:28

cit.: "Prvním cvičením myslíš kontrolu myšlenek, nebo celý výcvik ducha prvního stupně?"

děkuji Anubisi za odpověď a rady.
Ano myslím tím kontrolu myšlenek. Budu tedy spěchat pomalu :)

Obdivuji Tvou vytrvalost, jestliže už 3 roky praktikuješ FB, to musíš být jistě daleko.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 29 lis 2009, 19:54

To je moc chvály, vytrvalosti jsem moc nepobral. Mentální cvičení mi celkem jdou, brzdil mě hodně astrál (tedy můj labilně-rozverný temperament). Ta nejčistší magie se provádí právě bez pasivních vlastností a k tomu vlastně vede i F. Bardon. Mentál určuje celkovou magickou sílu a astrál směřuje energii do oblastí ve stvořeném hmotném světě. První dva stupně brány tedy zajišťují, že člověk staví na ušlechtilých základech a s velkou pravděpodobností bude nezasvěcenými považován za bílého mága. Jsem rád, že jsem obětoval hodně času právě zušlechťování charakteru. Teoreticky totiž pro ovládání živlů stačí srovnání jejich hladin a můžou tam být jak pasivní, tak aktivní prvky. Proto mohou snadno vyrůst nečistí mágové, kterých dopředu upřímně lituji.

Lussac
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Příspěvekod Lussac » 29 lis 2009, 22:42

Ahoj Ufiku,
Odpovím na Tvou otázku.Ke knihám FB mě přivedl můj přítel,léčitel a "osobní guru"-jak píšu v obecných tematech. Tohoto člověka si velmi vážím,naprosto nezištně pomáhal lidem a byl to můj
dlouholetý vzor ve cvičení Brány. Byl hodně vysoko,nemluvil o tom,ale viděl jsem to.
Právě on mě nakonec seznámil s Poselstvím Grálu,a s toho pramenícím zmatením.
Stálo mě to čtyři roky,a věz,čas pracuje už trochu proti mně,moje životní pout je více než jednou tak dlouhá,než třeba kolegy Anubise..
Tak zatím ahoj,už se budu držet tématu..
Zdraví L.S.

ufik
jdu do sebe
jdu do sebe
pohlaví:

Příspěvekod ufik » 30 lis 2009, 13:36

Ahoj všem,

děkuji Anubisi za odpověď. Tak daleko zatím nejsem. Ale už se moc těším, až poznám to, co ty.

Jsem tak šťastná, že jsem poznala FB :D . Porotože už dlouho je mým přáním, být dobrým člověkem, vyčistit mé negativní vlastnosti a pracovat na sobě.
A co se nestalo, narazím na tuhle literaturu. Tedy je pravda, že můj oblíbený Eduard Tomáš (samozřejmě i Míla), mi byli právě velkou oporou při hledání. Právě dočítám Milarepu a musím říct, že to je literatura, která mě od útlého dětství fascinuje. Ježiš je můj vzor a všichni, kdo se snaží/snažili jít alespoň v jeho stopách, májí mou velkou úctu a obdiv (ale to nemluvím o žádném náboženství, to je scela jiná kapitola).

K Lussacovi jsem chtěla říct toto. Je taky obdivuhodné, co vše máš už za sebou, jsi jistě vytrvalý a to, co se Ti děje, je cesta jako každá jiná. Někdo si musí projít vším možným, aby pochopil a byl daleko blíže tomu krásnému křisťálu, co v sobě nosí a je mu zatím skryt.

Někdo na tom pracoval třeba daleko víc životů (jako třeba Anubis, myslím), ale nesmí nás to nijak odrazovat. Potkali jsme se proto, abychom se dostali dál.

Tvá cesta je originál a věřím, že to, co prožíváš je zkouška. A netrap se tím. Každý máme nějakou cestu. Ale věřím, že jak jsi našel FB, jsi na té správné a brzy se Ti to vše daleko víc vyjasí :)

luna
jdu do sebe
jdu do sebe

Příspěvekod luna » 02 pro 2009, 14:38

Moc vás tu všechny zdravím :)
Děkuju za odpověď, jsem si s tou mlčenlivostí nebyla moc jistá, ale tak nějak jsem si to myslela :)) Psali jste, že se přesunete jinam, ale poslední vzkaz jsem našla tady :) Taky děkuju všem za rady a za svoje zkušenosti, pořád si říkám, že po několika týdnech cvičení mi to moc nejde, ale jak psala Lucinka, i já mám problémy se soustředěním, tak je to u mě asi na delší dobu :)
Všechny Vás tu obdivuju, jak na sobě pracujete a jen jsem chtěla říct, že si myslím, že by ty cvičení neměli být jako podle šablony, ale každý by si to měl přizpůsobit sám sobě, vždyť přece z individuality vznikají Ti největší mistři ;)

marvin
Administrátor
Administrátor
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Re: jak jsi se k knihám pana Bardona dostal

Příspěvekod marvin » 03 pro 2009, 15:04

Ufikovi + Luně :

Holky, jsem strašně rád, že jste nám tohle fórum oživily... nevím, čím to je, ale ženská polovička vždycky všude přináší novou energii a život!

Tak jsem vám chtěl poděkovat, ale zároveň vás také poprosit :

všiml jsem si, že se často ptáte jak je kdo daleko.. zde bych chtěl připomenout mlčenlivost, kt. mistr zmiňuje.. nechtěl bych se dostat do fáze, kdy se jeden nebo druhý předháníte a vůbec jste fascinovaním tím, kdo se kam dostal .-)

jde o to, že tohle by neměl být CÍL !

úroveň neni důležitá.. osobně si myslím, že každý, kdo se zaměří pouze na získávání okultních sil, paranormalních schopnost apod.. tento daleko v tomto systému nedotáhne :_(

tyto schopnosti samozřejmě postupně budou přicházet, ale není to důvod toho, proč to děláte..

důvodem by mělo být práce sama na sobě..zdokonalovaní se, realizace vlastního já apod.. zbavovat se zlozvyků, slabostí a špatných vlastností.. dostat se do harmonie s vesmírem, zlepšit si koncentraci ajiné...

je to jako s meditací.. pokud někdo při meditacích zažívá různé exstatické stavy.. je to nádherné,super, ale neměl by to být cíl meditace..

opět si připadám, jako bych vám tady diktoval o čem se můžete bavit nebo ne.. to v žádném případě! tohle fórum je naprosto volné a přístupné všem dotazům a názorům.. vždyť vždy záleží na lidech, kteří vám odpoví na váš dotaz.-))

tak, jenom tohle jsem měl na srdci
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

ufik
jdu do sebe
jdu do sebe
pohlaví:

Re: jak jsi se k knihám pana Bardona dostal

Příspěvekod ufik » 04 pro 2009, 10:21

Ahoj Marvine,

naprosto s tebou souhlasím. Nějak jsem si to neuvědomila.
Není třeba nic dodávat, chápu, co tím vším chceš říct.
:) děkuji Tí za upozornění
L

Zpět na “Archiv, neaktivní témata..”