marvin píše:OK. Ber to tak, že ten chlad, nebo alergie na chlad je až důsledek. Je potřeba jít po příčinách. Zatím se dej nějak do kupy a kdyžtak se třeba někdy za námi přijeď podívat (Praha,Brno) apod. Určitě by se něco vymyslelo. Zkusil bych opravdu kvalitní TCM nebo jiného terapeuta (chiro ? : )) Zjistit, kt. orgán je slabý a trochu mu pomoci. Oživit čakry, energetiku. Chladná voda a zimomřivost budou potom už jenom nejasné vzpomínky, kterým se ráda zasměješ : )
Ahoj Marvin,
trochu tu oživím staršie vlákno, a zaujíma ma hlavne oživenie čakier a energetiky, ktoré spomínaš.
Niečo málo o mne: bránu necvičím už niekoľko rokov, ale občas na fórum aj tak zavítam. Je to spôsobené viacerými dôvodmi, ale hlavne ide o to, že som dosiahol energetické dno a snažím sa z neho odraziť, no a práve preto ma zaujala TCM, ktorú spomínaš. Niekedy by som si mohol spraviť výlet do Brna, koniec-koncov to zo SK vôbec nie je ďaleko. Prípadne kľudne aj do inej časti ČR, myslím, že v tomto ste u vás o dosť ďalej.
Konkrétne ide o to, že mám po dlhšej dobe novú prácu, zvykám si na to, že vstávam o 5:15 - aj keď väčšinou sa budím medzi 3.-4. hodinou a už sa mi nedarí zaspať, asi to bude hlavne kvôli stresu, pretože mi myseľ funguje na 1 000 000 otáčok/sekundu, a stále premýšľam nad budúcnosťou/minulosťou, nad chybami, ktoré som spravil, prípadne ktoré ešte spravím.
No a tým, že sa zle vyspím, tak potom mi to tak počas dňa nemyslí, cítim sa ako keby som mal demenciu, ale pravdepodobne to bude na 99 % nediagnostikovaná depresia, kedže z určitých dôvodov nechcem s tým ísť za odborníkom. Možno to nie je najlepšia cesta, ale v tomto som tvrdohlavý a chcem to vyriešiť sám. Už som v minulosti dokázal z týchto zúfalých stavov bytia uniknúť, a verím, že sa mi to podarí znova. Možno potrebujem len postrčiť.
Ďalej moja strava nie je ukážková, skôr úplný opak. Tiež málo cvičím. A v podstate je môj život stvorený len z troch vecí: práca, spánok, obživa. Uvedomujem si to, ale je to ako keby som z toho nemohol uniknúť - asi by som to pomenoval mentálnym väzením. Uvažujem nad tým každý deň, a je to ako čierny začarovaný kruh plný smoly, v ktorom som ostal zalepený a zaseknutý - niečo ako Neo keď sa ocitol na vlakovej stanici, z ktorej nebolo úniku, a musel mu pomôcť niekto zvonku...
Inak aby som nebol úplne OT, tak poviem len, že kedysi som sa aj otužoval: či už to boli studené sprchy, alebo kúpeľ v ľadovej vode, ale ani tomuto sa momentálne nevenujem, mám oslabenú imunitu (a keď tak nad tým uvažujem, možno práve preto by som sa mal k otužovaniu vrátiť).
Budem rád za akékoľvek rady a nasmerovanie.
Ďakujem.