Alesteir Crowley

Moderátor: Cagliostro

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Re: Alesteir Crowley

Příspěvekod Cagliostro » 17 zář 2012, 13:12

Milda píše:Ego hry ve smyslu rozlisovani na cernou a bilou.
Jiz jsem psal, ze cerna je zenska barva =zivot jako nekonecna prilezitost=pasivni prijimajici princip=trvani=dobro.
Bila je dualisticky tedy muzska barva=ozivujici sila nesouci formu pro zivot=aktivni vysilajici pprincip=zmena=zlo.

Nepovídej. Spojovat černou barvu s kladem je hloupost.
Milda píše:
Jaka je tedy magie??

Inu, magie je jen jedna. Že se porcuje na bílou a černou je na jednu stránku i dobře, pokud se to umí včas oddělit. Pokud již ne, je to špatně. Stejně, pokud někdo padne do s.aček. Tož tak.

Milda píše:
Pozn. Zapomente na krestanskou vychovu a jeji strasaky jako je zlo a cerna barva a cerna magie...... ......To jsou ovladaci vychovne programy pro ovladani ovecek.

Spojovat magii a věštby vůbec nějakého náboženství, nebo nazírání jejich předsedů je nešťastné. Ať si třeba říkají co chtějí, magie se to nikdy nesmí dotknout. Že má někdo víru v modlu Ježíše, je to jeho problém. Sám si za to může. Pokud je něco ze shora svobodné, jako že je, tak je to i svobodná víra v náboženství.
Naposledy upravil(a) Cagliostro dne 17 zář 2012, 21:44, celkem upraveno 1 x.
Ego sum, qui sum!

Kenneth
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Kenneth » 17 zář 2012, 21:11

ad. Milda a ego

jen detail - dle meho si preles "ego" s "egocentrismem" a "egoismem".

Podivej se prosim na nejakou definici (treba Freudovske Id-Ego-Superego) a zjistis, ze hovoris spise o Superegu, nez Egu.

(samozrejme chapu, ze "egem" myslis nejaky buddhismem/krestanstvim ovlivneny pristup, aby zak neulpival na svych projekcich - bylo by potom lepsi, kdybys rikal treba "oslepila te Maja" nebo "nemas v sobe Ducha Svateho" (mluvi z tebe Satan)

takto to zni prilis jednostranne a nejevi se mi to, ze tusis, co to znamena, kdyz na chvili sve "Ego" ztratis - s Freudem receno lide bez "Ega" jsou lide nemocni - protoze jim do osobnosti pronikne vliv Id nebo Superega)

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 17 zář 2012, 21:46

sorry ale neztotoznuji se s zadnym prispevkem ♥ :-)

Kenneth
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Kenneth » 17 zář 2012, 22:13

Milda píše:sorry ale neztotoznuji se s zadnym prispevkem ♥ :-)

sorry ale nechapu co tim myslis? :-)

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 18 zář 2012, 15:25

Re: Ego
Tvoje vyšší já je individualizovaná božská jiskra, duch (duch=aktivní mužský tvořivý princip).
V příznivý okamžik vstoupí duch do duše (duše=nekonečná příležitost, ženský pasivní princip) a z tohoto spojení mužského a ženského principu se fraktálově ve fyzickém stvoření (holograficky) stvoří lidská bytost.

Odrazem vstupu ducha do duše je na fyzické úrovni vstup spermie do vajíčka.
Vždy platí hermetické Jak dole tak i nahoře.

Z oplodněného vajíčka začne růst nová lidská bytost.
Jak má tělo růst sdělila mužská spermie vajíčku předáním své části genetické informace.
DNA je softwareový předpis (plán stavby) stavby těla.

Člověk se vyvíjí jako samoučící se biologický stroj, který umí po vstupu do programátorského režimu sám sebe programovat, prostřednictvím své tvořivé mysli.
Samoučícím se programem (výchovou a výukou a pozorováním a zkoušením) se dítě učí ovládat své tělo a s procesem učení začne vznikat pocit oddělenosti Já. Jde o vytvoření programu jedince Já, který je od ostatních jedinců Já a od zbytku Stvoření oddělen.
Toto oddělení je nutné pro prožití individuální zkušenosti Já a individuálního příběhu Ega.
V lidské mysli většiny lidí vládne jejich Ego, které se chová jako jediná aktivní myšlenková entita Já a je složená z velkého množství naučených programů, myšlenkových ztotožnění.
Je zde nepřeberné množství myšlenek, které přicházejí do mysli a pokud se s myšlenkou mysl ztotožní, stane se tato myšlenka novou součástí Ega.
Don Miguel Ruiz nazývá tyto Ego programy jako Dohody, které sami se sebou uzavíráme.

Vyšší Já, božská jiskra v nás, se projevuje potlačeně, nepřímo, není tak hlasité jako Ego.
V mysli je tolik myšlenek, že v tom hluku nejsou myšlenky vyššího Já téměř slyšet.
Teprve když se Ego zklidní, mysl se utiší, jsme schopni vnimat myšlenky vyššího Já jako inspiraci, intuici nebo třeba vize.

Když pochopíme tento princip, můžeme si své Ego (své programy mysli) přeprogramovat k obrazu svému.
Jen je třeba pochopit, že své Ego můžeme ovládat vyházením některých zbytečných programů z mysli a nahráním programů nových, chtěných.
Místo oblíbeného programu Deprese doporučuji program Mám se rád, jsem skvělý člověk a užívám si Život.

Deprese jsou jen pro ty, kteří si je chtějí užít, kteří tuto zkušenost chtějí. Jsou programem Ega.

(text byl zkopírován do tohoto vlákna jako odpověď na NEmoc Deprese)
Ahoj Milda
"Zdraví, Štěstí a Lásku všem bytostem."

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Cagliostro » 18 zář 2012, 15:35

Kenneth píše:
Milda píše:sorry ale neztotoznuji se s zadnym prispevkem ♥ :-)

sorry ale nechapu co tim myslis? :-)

Tak to už jsme dva.
Ego sum, qui sum!

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Příspěvekod Ondra » 18 zář 2012, 16:15

Ono v podstatě, když se na věci díváme nezaujatě, bez použití nějakého myšlenkového konceptu (Ega), který je v nás od malička hluboce zakořeněn a postupem času se na koncept nabaluje další koncept, tak pak dokážeme nahlížet skutečné pravdě. Bez toho je to jen neustálý vnitřní boj, který se následně projevuje i navenek. Prostě věci jsou takové jaké jsou, s tím člověk nehne, maximálně jim přisoudí dle nějakého konceptu povahu vhodnou pro tuto realitu, kterou tímto vytváříme.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Cagliostro » 18 zář 2012, 16:39

Ondra píše:Ono v podstatě, když se na věci díváme nezaujatě, bez použití nějakého myšlenkového konceptu (Ega), který je v nás od malička hluboce zakořeněn a postupem času se na koncept nabaluje další koncept, tak pak dokážeme nahlížet skutečné pravdě. Bez toho je to jen neustálý vnitřní boj, který se následně projevuje i navenek. Prostě věci jsou takové jaké jsou, s tím člověk nehne, maximálně jim přisoudí dle nějakého konceptu povahu vhodnou pro tuto realitu, kterou tímto vytváříme.

Tohle bych ani snad do okultismu neřadil, je to spíše psychologie. Dítě se vyvíjí (a má strach, vidí např. duchy, má víru atd.). Jak dospívá, ztrácí pojem o "těchto" věcech. Je to spojité a propojené.
Ego sum, qui sum!

Kenneth
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Kenneth » 18 zář 2012, 18:16

Milda píše:"

Mildo, v první řadě se musím zeptat - kolik je to let?
Ono v jistém věku vidí člověk věci jednoduše a stačí mu představa, že "ego stačí přeprogramovat programem lásky" s věkem obvykle zjistí, že je to složitější - že i ten model lásky nebo osobnosti je složitější a mnohem více vázaný na pozemský svět, než na "božské jiskry", které jsou vlastně nesmrtelnými dušemi a "neslyšíme je" protože nám v tom Ego zabraňuje...

Jinak model co popisuješ je znám už mnoha teosofických příruček, nemluvě o new-age slátaninách jako Miguel Ruiz - myšlenky a koncepty mají své dějiny a byl bys překvapen kolik z tvélo slovníku bylo "naprogramováno" knihami, které jsi četl a smyšlenkami, které ti někdo mohl sdělit

PS. chápu to správně, že ty mi vlastně odpovídáš postem, který byl určen někomu jinému?

PSS. jinak z tvého motta "Ja jsem tu pro opravdu hledajici! Treba tu nekdo takovy je nebo nekdy v budoucnu sem prijde." - mám pocit, že jsi pod vládou svého "Ega". V mém světě se tomu říká - pýcha nebo ješitnost.

Ondra píše:Ono v podstatě, když se na věci díváme nezaujatě, bez použití nějakého myšlenkového konceptu (Ega), který je v nás od malička hluboce zakořeněn a postupem času se na koncept nabaluje další koncept, tak pak dokážeme nahlížet skutečné pravdě. Bez toho je to jen neustálý vnitřní boj, který se následně projevuje i navenek. Prostě věci jsou takové jaké jsou, s tím člověk nehne, maximálně jim přisoudí dle nějakého konceptu povahu vhodnou pro tuto realitu, kterou tímto vytváříme.

osobně si myslím, že jediným řešením je dokonale poznat jednotlivé koncepty - udělat si historickou osu jejich vývoje a nenechat se poté obalamutit někým, kdo jen parafrázuje, co již bylo řečeno

Vnitřní stavy jsou poměrně těžko popsatelné a různé žargony od 4 živlů / akáše / Ega - tvoří v jisté fázi klec a nebo jen přidávají další přenesené významy, protože si jejich autoři pro svou pýchu nebo lajdáckost odmítli nastudovat potřebné penzum materiálů

pro inspiraci: http://www.youtube.com/watch?v=50hOYQGLgUo

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 18 zář 2012, 18:54

To se mnou rezonuje.

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 18 zář 2012, 19:27

Kenneth píše:
Milda píše:"

Mildo, v první řadě se musím zeptat - kolik je to let? Psal jsem to letos
Ono v jistém věku vidí člověk věci jednoduše a stačí mu představa, že "ego stačí přeprogramovat programem lásky" s věkem obvykle zjistí, že je to složitější - že i ten model lásky nebo osobnosti je složitější a mnohem více vázaný na pozemský svět, než na "božské jiskry", které jsou vlastně nesmrtelnými dušemi a "neslyšíme je" protože nám v tom Ego zabraňuje...
Kolik je ti let? Ma zkusenost je odlisna. A jsem rad :-)

Jinak model co popisuješ je znám už mnoha teosofických příruček, nemluvě o new-age slátaninách jako Miguel Ruiz - myšlenky a koncepty mají své dějiny a byl bys překvapen kolik z tvélo slovníku bylo "naprogramováno" knihami, které jsi četl a smyšlenkami, které ti někdo mohl sdělit
Ruize doporucuji vsem jako slabikar. Muj model je slozen z mnoha zdroju metodou analyzy a syntezy a je doplneny mym poznanim a pochopenim. Jinak budu rad kdyz mi sdelis ty prirucky kde je napsano co jsem tu napsal.

PS. chápu to správně, že ty mi vlastně odpovídáš postem, který byl určen někomu jinému?Jiste. Proc bych to mel psat znovu? Pro me to plati.

PSS. jinak z tvého motta "Ja jsem tu pro opravdu hledajici! Treba tu nekdo takovy je nebo nekdy v budoucnu sem prijde." - mám pocit, že jsi pod vládou svého "Ega". V mém světě se tomu říká - pýcha nebo ješitnost.
Ano jsem na sebe pysny. :-) Mam se rad a jsem spokojeny a stastny. Nejsem pod vladou ega, ale vladnu svemu egu.

[quote]

FTX

Příspěvekod FTX » 22 zář 2012, 09:57

Milda píše:

Ano jsem na sebe pysny. :-) Mam se rad a jsem spokojeny a stastny. Nejsem pod vladou ega, ale vladnu svemu egu.

Podle toho co píšeš a jak to stylizuješ to spíše vypadá, jako kdyby tě princip, který nazýváš ego kompletně ovládl. Určitě cítíš velkou nadřazenost a povýšenost nad každým diskutujícím. Představ si takovou učitelku jakou má autoritu nad svými žáčky, když jim červeně seškrtá jejich první napsaný text. Do podobné role se buď vědomě či nevědomě vůči ostatním vymezuješ.

Milda píše:Oslikuv text obsahuje kousky pravdy a poznani, ale nelibil se mi jeho depresivni ton a chtel jsem si to ujasnit. Proto jsem se jej rozhodl kontaktovat.
Z jeho emailů a textu jeho webu jsem konecne pochopil, ze Osel dosahl urciteho poznani, ale nema zadne rozumove pochopeni. On byl nespokojeny se svym zivotem a nechapal ho a pak cast poznal a byl otresen (to se stane kazdemu z vas az dosahnete skokove poznani- budete otreseni mozna si pobrecite), ale pak misto toho, aby zacal ridit svuj zivot a uzival si ho, tak ho jeho nespokojene ego hodilo do jeste tezsiho programu nespokojenost a deprese. On je zarny priklad toho, ze ziskat poznani nebo jeho kousek je pro nepripraveneho nekdy nebezpecne.

Vypadá to jako když tvoje ego chrochtá spokojeností, ale nemuselo by při tom tak viditelně a hlasitě mlaskat. Mimochodem, Osel se také prohlásil za největšího experta na téma lásky.

http://forum.bilimagove.cz/forumdisplay.php?fid=41 Konečně se splnil tvůj sen učit druhé lidi. Mohl bys třeba zkusit na tomto fóru rozvést svoji ideu, že bílá barva symbolizuje to špatné ;). Pokud bych nějak ve zkratce shrnul tvoje učení (omlouvám se za velké zjednodušení), tak hlásáš, aby si každý užíval života plnými doušky. A také, že žádná Prozřetelnost vlastně ani neexistuje.

Myslím, že máš na to stát se vůdcem nějaké sekty a svádět lidi na scestí. Trochu lidi postrašíš egem, ale pak už jim budeš říkat jen to co sami rádi slyší http://forum.bilimagove.cz/showthread.php?tid=331.

Tedy pardon na jedinou správnou cestu, na které bude jejich posláním ti sloužit. Určitě to dokážeš obalit mnoha vzletnými slovy ve kterých to co jsem napsal ani náhodou vidět nebude.

Kenneth
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Kenneth » 22 zář 2012, 20:49

Tak se k tomu konečně dostávám

Předně toto je pro mě fór století - "Univerzita bílých mágů" :D :lol: :roll: / netušil jsem, že něco takového existuje (díky FTX :-) )

ad. Milda - no po tomto zjištění je mi vlastně vlastně mnoho věcí jasnějších...

Mildo, každá myšlenka nebo element v duchovních naukách, ktr známe ze současných brožurek má svůj kořen někde v minulosti - ideje a různé i popletené koncepce se vyvíjejí desítky (některé i stovky) let. Těch příruček a knih jsou proto ne desítky, ale stovky - pořiď si nějakou solidní učebnici okultismu (Goodrick-Clarke - Západní esoterní tradice) a pak se přesuň k přímým pramenům.
Kdyby tě zajímala teosofie - tak to máš tisíce stran Blavatské, další tisíce Leadbeatera a desetitisíce Steinera - i tak musíš vzít v potaz celé hnutí new-age a hledat paralely mezi termíny (podobná otrocká práce ti natolik otupí "ego", že za čas začneš vnímat tu složitost myšlenkových proudů a tušit jak to vlastně je)

Tvoje soukromé poznání ti samozřejmě neberu - nicméně je to jen tvé poznání polepené z různých zdrojů, které ani nebudeš znát...ale abych nebyl arogantní - uvedu pár příkladů co jsem si u tebe všiml:

a) dělení do čtveřic - typu duch-duše-tělo / a k tomu nějaká absolutní entita typu akáša - je teosofické - tak aby to sedělo na Empedoklovy živly + Aristotelova kategorie nesmrtelné duše - u teosofů je to 5. živel - éter, akáša (odtud to bere i Bardon)

b) koncepty jako Ego tam nemají moc co dělat - ono pokud někdo kritizoval lidi kterým roste "Ego" - tak to byly spolku typy teosofie nebo spiritistická hnutí, ktr se roky musely hájit před materialisticky orientovanou vědou (Blavatskou třeba odhalil jeden badatel jako podvodnici)

c) míchání exaktní vědy a duchovních termínů je opět teosofická
ve fundovanějším provedení bych tam jako jednoho ze zakladatelů viděl Fritjofa Capru a jeho Tao fyziky (1975) - tím myslím moderní kvantovou fyziku a metafyziku za tím stojící - pak mě napadá třeba chaosmagie (P-J.Carroll)
ale mystická věda je např. i T.Leary (viz. jeho tančící šroubovice chromozonů)
- a pak už se řetězí srágory typu Deepak Chopra a podobní

d) to s tím programováním člověka jako stroje bych viděl jako hodně vliv NLP - což je vlastně do jisté míry logika+lingvistika, ale pragmaticky použité

e) Ruize bych určitě nedoporučoval - to už Castaneda je lepší

f) to s těmi depresemi řeknu u nás lidem v blázinci - určitě si tě vezmou k srdci, vysadí prášky a do měsíce nám vyskáčou všichni z oken...

(přeji špetku zdravého rozumu alespoň v duši)

Kenneth
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Kenneth » 22 zář 2012, 21:23

Milda píše:Ano jsem na sebe pysny. Mam se rad a jsem spokojeny a stastny. Nejsem pod vladou ega, ale vladnu svemu egu."

Jen ještě pro úplnost - nejde o slovní hříčku _ "být na sebe pyšný" - není to stejné jako "být pyšný" - pyšný člověk je zaslepen svým omezeným poznáním a často si v bublině představuje, že dosáhl o krok dále, než dosáhl ... pozná se to jen z vnějšku a není z toto pro dotyčného vlastně úniku / ledaže by dostal příliš studenou sprchu od života

FTX

Příspěvekod FTX » 22 zář 2012, 22:10

Kenneth píše:Jen ještě pro úplnost - nejde o slovní hříčku _ "být na sebe pyšný" - není to stejné jako "být pyšný"
Tento idiom neznám. Skutečný stav je věcí autora výroku a mě až tak nebolí. Vždy je lepší sledovat mnohem více znaků. I kdyby někdo napsal jen tyto 2 slova např. "jsem pyšný", tak to přejdu a mnoho to neznamená. Ale i tak jsou to všechno jen odhady.

Takový Osel byl podle mě pyšný docela dost. Mám pořád na paměti jak radil lidem aby si půjčovali peníze a nevracely. To že jim pak exekutor sebere vše už zapoměl dodat. Asi předpokládal, že tím vytvoří optimální podmínky pro duchovní růst.

Zpět na “Alesteir Crowley”