Milda píše:Proto si nektera Slunicka=Individualizovany Duch mysli, ze existuje reinkarnace, ale to je omyl. Je jen inkarnace do individuality a deinkarnace do jednoty.
Tak a ted vis vse.♥
Jak by jsi odpověděl na tohle ? Přemýšlel jsem , že bych napsal i něco konkrétního, aby bylo jasné, že jsem si to nevycucal z prstu, ale pak jsem uznal, že to neni hodno veřejnosti, je to jen pro mě , případně pro někoho, koho osobně dobře znám.
viewtopic.php?f=23&t=583&start=30#p5304
Ono máš jako v podstatě pravdu, ALE v hmotném světě působíme jako individualita a moc dobře víme , že každý čin má své následky, o tom by se dalo říct , že toto působení se ukládá v podobě karmy. Celkem jsem si jist, že ta individuální inkarnace má vždy návaznost právě na kvalitu karmy (tím nemyslím dobro/zlo, ale souhrn všeho působení v tomto světě), která je přenášena z jedné inkarnace do druhé v souvislosti s tou individualizací (částí, Boha). Prostě stručně řečeno, naše působení, náš otisk v hmotném světě po smrti čeká (ta energie nebo jak to nazvat nezmizí), až se znovu inkarnujem, tak poté toto působení se vším přejímáme a pokračujeme dále. Vše dohromady se to může i zdát, jako jeden kontinuální život, jen pokaždé v novém těle. Samozřejmě po smrti všech těl (fyzické, astrální) se vrací duch do Jednoty, jenže lidský duch se neustále zdokonaluje, takže je potřeba zpětné inkarnace, aby mohl zakusit nové zkušenosti.Tím zas zpětně ty dokonalejší zkušenosti předáš celku (to je ten tvůj příběh, který sděluješ ostatním).
Taková malá úvaha , tím předáním zkušeností - návratu dochází k rozpínání, takže díky tomu je celek nekonečný.