Strach

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Arex
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a): 177×
Obdrženo poděkování: 1116×

Re: Strach

Příspěvekod Arex » 02 zář 2013, 18:08

Saila píše:no pokud je do tehle veci clovek hozenej, nic moc o tomhle celkove nevi a nema zaklady tak, asi o nejakym zvladani zemskyho zivlu vedet nebude:-) samozrejme z dlouhodobyho hlediska je to asi mnohem lepsi, ale jako takova prvni pomoc je dobra ta laska apod:-)

To máš jistě pravdu, ale předpokládám, že na Frabato chodí spíše mágové, kteří hledají systémové a trvalé řešení, než abychom tu rozdávali magickou první pomoc pocestným. Proto se mi tak líbí Charonovo řešení.
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!

zebyja
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 84×
Obdrženo poděkování: 226×

Příspěvekod zebyja » 02 zář 2013, 21:58

Saila: Naopak.. Strach zvyšuje adrenalin.. a ten zvyšuje bdělost.. Tělo má dokonce přirozeně postavený systém tímto směrem.. Druhá věc je samozřejmě mysl.. centrum pro agresivitu je na stejném místě jako centrum pro strach.. Obvykle, ale převáží logicky strach (agresivita je riskantní a tudíž evolucí často vyloučena..) Tím chci naznačit, že Tvé tvrzení o tom, že lidi neví o tom, že bdělost pomáhá se dá brát jen na strachy čistě smyšlené (scénáře vymyšlené naší hlavou, bez jakéhokoliv fyzického základu hrozby..)
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..

Saila
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Žena
Poděkoval(a): 112×
Obdrženo poděkování: 69×

Příspěvekod Saila » 02 zář 2013, 22:06

tak clovek kterej nema moc to zakladni povedomi, nebude vedet ze, jestli jsem to teda dobre od tebe pochopila, mu proti fyzickymu strachu (fyz. hrozba) staci bdelost.
Jinak se tu ale celkove bavime o strachu z larev apod... s zadnym fyzickym zakladem...
nevim jak ostatni, pisu ze svy zkusenosti, moc jsem o tech zivlech a celkove o tom zakladu nevedela nez jsem prisla sem...
All izz well :-)

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 04 zář 2013, 01:57

Mozna ze vas strach zhmotnuje strasaky.

Archelia
mé první příspěvky:)
mé první příspěvky:)

Příspěvekod Archelia » 04 zář 2013, 12:38

Zdravím Zuzko,
jsem tady sice nováček, ale se strachy mám již své zkušenosti. Mi osobně nejvíce pomohlo zbavit se strachů následujícími dvěma způsoby. Buď jsem si zameditovala a hledala jsem příčinu daného strachu. Po vyjevení (většinou se odehrává úsek z minulého života) jsem požádala Boha o jeho nápravu. A nebo jsem si ten strach v sobě navnímala - objevuje se většinou v oblasti 3. a 4. čakry, ale klidně i jinde, potom jsem si ho vizualizovala jako nějakou příšerku a děkovala jsem ji. Tím příšerka rostla. Až byla dosti veliká, opět jsem ji poděkovala za služby a zkušenosti které jsem díky ní získala a požádala jsem ji, aby odešla. S láskou jsem ji propustila a odeslala Bohu. Padlo tady několik úžasných tipů a rad, ale je jen na tobě, která tě nejvíce osloví. V každém případě pro úspěšnou akci je třeba opravdu chtít se toho zbavit. A když opravdově něco chceme, je to prvý a základní krůček k úspěchu.
Držím palečky a posílám lásku

Charon
jedu jak drak
jedu jak drak
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charon » 16 zář 2013, 18:22

Bohužel vás musím zklamat, moje technika, kterou jste zmínili v tomhle vláknu, je pro odstranění strachů neefektivní. Vždy je potřeba v případě strachu zjistit příčinu a potom s ní dál pracovat. Výše zmíněná technika se používá v případě reálného ohrožení z astrálního, příp. mentálního světa. Základ je o tom mít svou mysl ve svém těle a v přítomnosti. Další postup je přímo odvislí od dané situace.

Charon

Firzen
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 104×
Obdrženo poděkování: 70×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Firzen » 25 lis 2013, 01:41

Měl bych jeden dotaz k tomuto tématu. :-)

Není to tak dávno, co se mi stalo, že jsem šel na koleji s kamarády (byli jsme dokonce tři v jedné místnosti) spát, nic zvláštního jsem před spaním nedělal, pouze jsem sledoval myšlenky, a ani v těch nebylo vůbec nic neobyčejného nebo děsivého. Zkrátka celý den byl zcela v pořádku, nekoukal jsem na žádné horory (ani nekoukám skoro nikdy), nebo cokoli, co by mohlo vyvolat podobné věci.

Ale i přesto jsem se tu noc probudil (kolem 3. hodiny - známá to hodina, že?) s naprosto nepopsatelně hrůzným strachem, který neměl žádnou příčinu. Bylo to skoro k nevydržení. Nakonec jsem ten strach přemohl modlitbou, a tím, že jsem si k sobě do postele vzal nejrůznější duchovní pomůcky. Pak už jsem zase normálně usnul a spal až do rána.

Chtěl bych se zeptat, čím se tohle mohlo stát? Mohla to být nějaká temná bytost? Strach bez zjevné příčiny už totiž skoro nemívám, tak mi to přišlo podivné. Zdaleka nejvíc mě na tom ale překvapilo, že strach přišel i přesto, že v místnosti byli další dva lidé!

Spolubydlící spali celou noc a vůbec necítili nejmenší vyrušení ani si nepamatovali nějaké zlé sny.

Arex
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 177×
Obdrženo poděkování: 1116×

Příspěvekod Arex » 25 lis 2013, 09:14

Firzen: To, co popisuješ, nebyl strach z vlivu zvenčí. Byl to existenciální strach z toho, co máš v sobě zatím nezpracovaného.

Ber to s ledovým klidem. Sice to byl nepříjemný pocit, ale na druhou stranu, za Tvoje část, která se bála, musí být dost čistá nato, aby vůbec mohla pocítit strach z okolního zmatku. A tak buď rád, že máš v sobě něco čistého. Když budeš na sobě pracovat, nebudeš se mít v sobě čeho bát a také ve světě "temnota prchne před Tebou".

Zkus to ještě jednou procítit, abys poznal, jak vypadá strach, který pochází přímo z Tebe (proto tam mohli být další lidé a strach se nezmenšil), a jak se liší od strachu z ohrožení zvnějšku. Pokud si to zapamatuješ, příště už to poznáš sám.
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”